< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 6
ComTrade Shop: 5 god. garancije na MacBook-ove
Posted: 31 March 2012 10:05 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  245
Joined  2008-08-26

Markooo wrote:

Gledaš, je li, moga konja,
Gospodaru stari?
Ne znaš je li konj il’ ptica
Lastavica?
Skidaj naočari -
Ne možeš se nagledati,
Već hajde pazari!
Ti još pitaš za Putalja
Da li valja!
Nemaj brige!
Da ne valja, ne bi bio
On kod Cige,
Ne možeš ga u carevoj
Naći štali -
Samo Ciga što ne ume
Da ga hvali.

Da ga pospe suvim zlatom
Ko ne štedi,
Još i onda jedan dukat
Više vredi.

Ako imaš, jede seno,
zob i slamu,
Ako nemaš, on ne ište,
Ne treba mu.
Nemoj da mu gledaš zube,
Moj golube,
Ni ja mu ih nisam gledo,
Nemoj ni ti -
Taj ne može ostariti.
- Što ga duže teraš, kume,
Sve je mlađi,
Pa de sad mu
Para nađi!

A što pitaš: hoće l’ moći
Kakav jendek da preskoč,
Jendek, jendek - kakav jendek!
Taj se nije još rodio
Koj’ on nije preskočo -
Preskoč ga tako lako
Kao da je pile neko,
I to uzduž, ne popreko.

OK…

Kao sto vidis akcija od 5 godina garancije na sve laptopove traje vec 4 meseca. Znaci nije nova prica. Samo sam imao zelju da se ljudi koji planiraju kupovinu MacBook-a upoznaju i sa ovim vidom podrske.

Totalno je svejedno gde ces kupiti Apple u Srbiji…

Iza svih stoji Apcom kao uvoznik i serviser. Cak su i cene kod svih koji prodaju Apple u Srbiji iste.

Da li ces kupiti u Macola, iStyle, PC Practic, ComTrade, Gigatron… Svi ce dobiti isti garantni list, isto ce platiti, u slucaju kvara ici ce u isti servis, isto ce se zadrzati u servisu…

Ako smeta ova tema, sto se mene tice moze slobodno da se brise.

Nemam ama bas nijedan dinar od ovoga sto ovde pisem. Cak ni niko u CT nema pojma za ovo.

Imam dva Apple racunara u kuci, od koji nijedan nije kupljen u CT-u. Jednostavno bilo je povoljnije na drugom mestu…

Drugar me je pitao pre nekoliko dana da li garancija od 5 godina vazi i za Apple i tek onda mi je palo na pamet da bih to mogao ovde da podelim sa clanovima MacSerbia.

Taj isti drugar uzeo dva MacBook Pro 15’ koji kostaju oko 240 000 dinara za komad. Odlucio se za CT samo zbog te produzene garancije.

Opet ako nekome smeta ova tema neka je brise.

Profile

Posted: 31 March 2012 10:17 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Ti ne shvatas poentu…

U CT iz principa ne treba kupiti nista, to sto sam ja tamo nekad kupio PC laptop i on crko i oni me poslau u servis po garancijom koji me je odrao o tome necu, jer em sam bio klinja tada em sam kupio PC tako da me je donekle i sramota.

Zapravo najbolje je rekao Pedja, da li je to bilo na nekom sastanku ili sam ja svratio do njega ne secam se a nije ni vazno, pokusacu da parafraziram:

‘Nema smisla kupovati Apple uredjaje u radnjama koje nisu specijalizovane za Apple jer kad odes npr u CT oni ti pokazu Apple racunar u izlogu zakljucan i kada ih pitas da uzmes racunar u ruke i da ga testiras oni ti to ne dozvole’

Verujem da se mnogo toga promenilo sada u CT ali ja sam ovo doziveo u CT u Staklencu na trgu, koji mislim vise ne postoji ili je i dalje tu, ne znam ne obracam paznju.

U sustini svi mi vec znamo gde je jedino sigurno kupovati Apple uredjaje u gradu stoga…

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 31 March 2012 10:29 AM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-26

Markooo wrote:

‘Nema smisla kupovati Apple uredjaje u radnjama koje nisu specijalizovane za Apple jer kad odes npr u CT oni ti pokazu Apple racunar u izlogu zakljucan i kada ih pitas da uzmes racunar u ruke i da ga testiras oni ti to ne dozvole’
.

Ovo apsolutno nije istina.

A zasto je u tom mestu jedino bezbedno kupovati Apple ?

Znamo svi o kom mestu se radi…

Profile

Posted: 31 March 2012 10:41 AM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

DuleNS wrote:

Markooo wrote:

ti radis za ct?

Da

znao sam

ali posle svih losih iskustava iznesenih ovde dzaba ovaj reklamni topic

Post edited by: marelli, at: 2012/03/31 10:42

Signature 

Apple 4 life

Profile

Posted: 31 March 2012 10:45 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-26

marelli wrote:

DuleNS wrote:

Markooo wrote:

ti radis za ct?

Da

znao sam

ali posle svih losih iskustava iznesenih ovde dzaba ovaj reklamni topic<br><br>Post edited by: marelli, at: 2012/03/31 10:42

Molim Admine da brisu temu. Zaista sam imao najbolju nameru, ali ne vredi.

Izvinjavam se svima koje sam uvredio ili nesto slicno.

Profile

Posted: 31 March 2012 10:48 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-09

ma nisi nikog uvredio 😉

svidja mi se tema jer je puna ‘pozitivnih’ iskustava sa CT-om 😛

Signature 

Apple 4 life

Profile

Posted: 31 March 2012 10:54 AM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-26

Ja sam pre oko 10-11 godina u tadasnjem CT-u u Staklencu kupio Ericsson mobilni telefon koji je u to vreme bio poprilicno skup. Garancija je bila godinu dana, a na drugim mestim u NS uglavnom 3 meseca i dosta retko 6 meseci. Svima nam je poznat period pocetka mobilne telefonije u Srbiji…

Telefon je ispustio dusu posle oko 4 meseca. Odneo sam ga u CT u Staklencu i posle tacno 6 dana su me zvali da dodjem po telefon. Dobio sam potpuno nov uredjaj, a za stari mi je receno da je nepopravljiv.

Tada nisam radio u CT-u, bio sam srednjoskolac.

Profile

Posted: 31 March 2012 11:16 AM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-09

DuleNS wrote:

Ja sam pre oko 10-11 godina u tadasnjem CT-u u Staklencu kupio Ericsson mobilni telefon koji je u to vreme bio poprilicno skup. Garancija je bila godinu dana, a na drugim mestim u NS uglavnom 3 meseca i dosta retko 6 meseci. Svima nam je poznat period pocetka mobilne telefonije u Srbiji…

Telefon je ispustio dusu posle oko 4 meseca. Odneo sam ga u CT u Staklencu i posle tacno 6 dana su me zvali da dodjem po telefon. Dobio sam potpuno nov uredjaj, a za stari mi je receno da je nepopravljiv.

da si rekao drugacije, znas sta bi Charlie Harper rekao ....

upravo si se posrao tamo gde si jeo 😛

tako da donekle razumem ovakav odbranljiv post

Post edited by: marelli, at: 2012/03/31 11:19

Signature 

Apple 4 life

Profile

Posted: 31 March 2012 11:18 AM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-26

marelli wrote:

DuleNS wrote:

da si rekao drugacije, znas sta bi Charlie harper rekao ....

upravo si se posrao tamo gde si jeo 😛

Pa sta da radim kada mi je to jedino iskustvo sa CT-om… 😊

Posle to ga nisam nista ni kupio tamo. 😊

Ne racunam sitnice tipa: hdd, USB flash…

Post edited by: DuleNS, at: 2012/03/31 11:21

Profile

Posted: 03 April 2012 11:32 PM   [ # 25 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  44
Joined  2009-09-11

Od mene izmas podrsku…Zeljko C14 😊

Profile

Posted: 04 April 2012 02:13 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Angelanubis wrote:

C14

?

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 05 April 2012 10:45 AM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

Pedja je mislio na to, da kad neko dodje dedicated Apple radnju, on ostane koliko god zeli, dobije savet, pomoc, obuku od strane coveka sa minimum ASTO sertifikatom APP ili ASP nivoom, i zna TACNO sta kupuje, sta sve moze da kupi i koji ce program moci da radi koji ne. Kada iz prodavnice izadje, on zna kako se koristi trackpad, zna u kojim slucajevima vazi garancija, ima napravljen apple ID, i objasnjeno mu je kako se koristi app store. U takvoj prodavnici, koja ima i servisera sa ACMT on moze traziti ugradnju delova ondosno instant BTO masinu. U takvoj prodavnici moze pronaci svu specijalizovanu opremu poput hardshellova, thunderbolt diskova, wifi diskova za ipad i svih ostalih delova koji u tu kategoriju spadaju na primer, moze pronaci futrole za iphone, a da nisu od nekvalitetnih kineskih, turskih ili jeftinih low-end italijanskih firmi (kakvu sam vidjao kod vas) - vec dobije asortiman slican onome u Apple Store, neprekidno prosirivan od strane ljudi koji razmisljaju na nacin ‘sta bi se meni svidelo od ovoga ponudjenog’, a ne ‘sta bi od ponudjenog kostalo 600 din, ili sta bi se dobro prodalo’.

Na kraju krajeva, razlog zasto je Pedja to rekao pripisujem jednoj cini mi se Mikijevoj recenici:

‘U ne apple radnjama koje prodaju apple, kao sto su gigatron pcpractic i tehnomanija, apple racunari im sluze kako bi kupcu rekli evo vidis ovaj racunar - dodji sad da ti pokazem isto to za 400eur manje ovde.’

Jednostavno vas doceka osoba koja zna sve o onome sto prodaje. Ukoliko imate zaj*bano pitanje koje obican prodavac ne moze da resi, uvek u Macoli imate Geniuse (da, cak i u srbiji) koji mogu da vam pojasne sta je potrebno

Procenite jedan tretman, i drugi tretman, i mislim da je logicno zasto je Apple Store toliko uspesan koncept… U srbiji nema Apple Store, ali ima nas nekoliko koji se trudimo da igramo na nivou Apple Store, koliko god to prostor i finansije dozvoljavale.

Marko 😉

P.S. sad, sto se garancije tice, postujem sto neko nudi pet godina, kao potrosac to je divno… dokle god sam ja siguran da to radi neko ko posao ume, ali nazalost u ovoj prici mi to jako smrducka.

P.S. ono sto mene zanima, posto poznajem jako ‘dubinski’ celu pricu je, zasto bi apcom dozvolio comtrade ovo.
Kao prvi, apcom i comtrade su svoju saradnju prekinuli daleko pre ovih navedenih 4 meseca, to pokazuju i cene u comtrade, koje se ne poklapaju sa apcom cenama robe, sto direktno znaci da nabavljaju robu na drugaciji nacin.
Apcom i apple nikome nisu dozvoljavali da da vise od godinu dana dana garancije do 20 februara. Kako je tacno comtrade davao 5 godina tada, a da nema pravo na ASP servis, to me zivo zanima.

Takodje, dodao bih da me zanima sta je tacno CT reatil servis i imaju li i jednog ACMT servisera, ako ne, odakle im delovi i procedure za popravku, imaju li apple dijagnostiku, ako da, na koga su prijavljeni i ako ne, kako tacno resavaju probleme.

Jos jedno pitanje pada preko svega ovoga, sta tacno znaci redovan pregled? Svako ko se i malo razume, zna da ne postoji nacin da pregledas ESD dmg ili da preventivno uocis graficku karticu koja ce se pokvariti za mesec dva. To je na nivou vidovite zorke. Jedino smisleno sto mogu da urade na tim pregledima bi bilo da izduvaju prasinu kompresorom i da dobiju potvrdu o ispravnosti preko apple dijagnostike, koju nemaju.

Molim te pojasni nam svima te neke stvari. 😊

Post edited by: Marko Mitranic, at: 2012/04/05 10:48

Profile

Posted: 05 April 2012 09:59 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-26

Sve sto proizvodi Apple, a prodaje se u ComTrade Shop-ovima (Gigatron takodje); je uvezao Apcom. Ako treba da slikam, skeniram… Nije mi tesko.

CT nema apsolutno nikakve veze sa servisiranjem Apple-a u garantnom roku, a ni izvan njega. Apsolutno sve se salje u Apcom tj. iStyle.

ComTrade je rascepljen na dva dela. ComTrade koji uvozi sve i svasta, ima servis za sve i svasta. Verovatno i sva losa iskustva poticu iz tog vremena. Drugi deo je CT Retail ili ComTrade Shop, koji je sada u rukama drugih ljudi koji sa ComTrade nemaju mnogo, odnosno gotovo nikakve veze. Osim toga sto se prodaju neke stvari koje ComTrade uveze. Takodje se i njima salju na servis.

Znaci prakticno postoje dva ComTrade-a… ComTrade i CT Retail (ComTrade Shop).

Sto se tice price o 5 godina garancije… Prica je sledeca: Kupovinom bilo kod MacBook-a se dobija garantni list Apcom-a, garantni list ComTrade-a (bez nekog razloga i ovaj drugi) i sertifikat o produzenju garancije u koji se udaraju pecati svaki put kada se radi kontrolni pregled. Jednom godisnje.

Bilo kakav kvar u garantnom roku od dve godine se resava na standardan nacin. Salje se u Apcom/iStyle i oni resavaju. Servisni pregled CT placa Apcom-u, a CT naplacuje kupcu. Bilo kakav kvar izvan garancije koju pokriva Apcom, finansira CT. Jednostavno zaista.

Potpuno se slazem za pricu o podrsci koji kupac ima u Macoli ili u iStyle. Ljudi radite samo Apple i od toga zivite. Naravno da cete imati i taj vid podrske.

Za vecinu prodavaca u CT, Apple je samo jos jedan brend…

Sto se tice prodavaca Apple-a u Srbiji znamo da je Apcom iza svih. Znamo da se u garantnom roku sve salje u Apcom/iStyle servis. Mada u Macoli to nikada niko nije pomenuo… Naravno da necete reklamirati druge…

Ali slazes se samnom da je potpuno isto, kupcu koji zna sta kupuje, gde ce da kupi Apple u Srbiji? Vecina ljudi u Srbiji kupuje Apple zato sto zna sta je Apple, a ne zato sto ces mu ti objasniti kako da koristi iTunes naprimer.

Cene su do pre par dana bile iste kod svih u Srbiji, ali u dinar. Sada vidim da su u CT blago skocile, ali iskreno skok ocekujem i kod drugih. Videcemo da li sam u pravu.

Profile

Posted: 05 April 2012 10:04 PM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-26

Jos nesto… Apsolutno sve sto sam napisao za ComTrade Shop i pricu o 5 godina garancije, vazi i za Gigatron 😉

Sve je isto.

CT Retail & Gigatron su prakticno ista firma.

Profile

Posted: 05 April 2012 10:09 PM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-26

Bas ono o cemu sam pisao…

http://www.istyle.rs/cpu-imac-21-5-quad-core-i5-2-5ghz

http://www.comtradeshop.com/brandname_intel/apple_imac_21.5_-_i5_2400s_-_mc309za-14421

Kada u Macoli dizete cenu na 128 990 ?

Profile

< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 6