Video Converter
Posted: 14 April 2012 12:26 AM
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2010-04-13

Sta koristite od video konvertera? Konkrentno hocu da nekoliko snimaka telefonom .3gp prebacim u iMovie i da ih malo doradim.

I koja je to fora sa iMovie da moram da konvertujem video da bih mogao da ga editujem. Koja je poenta kupovine onda? Sta da npr. ja nemam iPhone i da snimam sa nekim drugim telefonom, moram da se smaram oko konvertovanja?

Profile

Posted: 14 April 2012 01:09 AM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Za konvert koristiš ili QT ili handbrake. Da, moraš da konvertuješ, iako tebi kao nekom ko se ne razume baš u video obradu (izvini, pretpostavljam tako zbog pitanja) deluje jako glupo što moraš da konvertuješ, postoje vrlo dobri razlozi zašto iMovie radi samo sa određenim formatima, a ne sa svim. Proguglaj i shvatićeš... 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 14 April 2012 08:57 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

nisam siguran ali u .3gp format snimaju samo stariji telefoni. taj format ima tesku kompresiju i nije pogodan za video obradu.

QuickTime (QT) i Handbrake su, kao sto cika kosta rece, odlicne free verzije programa koje ti mogu odraditi posao. Sa druge strane imas VisualHub cija je prednost sto mozes odjednom da konvertujes nekoliko fajlova.

Profile

Posted: 14 April 2012 10:07 AM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Nele, nisam siguran da je to neka prednost, jer i handbrake ima quee list, tako da. Jedino što možda smara je da svaki posebno moraš da dodaš u listu i da kažeš šta ćeš sa njim da radiš, ali generalno, naslažeš koliko god hoćeš fajlova, pustiš i radi jedan za drugim… 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 14 April 2012 01:19 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Handbrake mi je super ali za dvd ripovanje. Videohub koristim jer je veoma jednostavan i radi sve na drag & drop 😉

No,kako god bilo sa sva se tri programa moze resiti gore pomenuti problem!

Profile

Posted: 14 April 2012 11:27 PM   [ # 5 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2010-04-13

drNele wrote:

nisam siguran ali u .3gp format snimaju samo stariji telefoni. taj format ima tesku kompresiju i nije pogodan za video obradu.

Taj format snima Google Samsung Nexus S, moj bivsi telefon. Imam neke klipove iz Beca sa njim, pa sam mislio da se pozabavim time ovih dana 😉

Profile

‹‹ MOVED: Beamer for AppleTv2      HackStore:) ››