Internet preko smartphone-a
Posted: 14 April 2012 02:27 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2012-04-14

Ljudi, od skora mi je na stolu G4 sa Leopardom (10.5.8) i LG optimus HUB (LG E510) mobilni sa plaćenim mobilnim netom. Obzirom da sam do sada bio u ‘PC svetu’, a da me mekica oduševljava, bio bih jako zahvalan kada bi mi neko pomogao da iskoristim ovaj mobilni kao modem ka internetu. Probao sam sa starom Nokijom E50 i to se konektuje - diskonektuje svakih 10 sekundi (tako da ni tu nisam imao uspeha); dok za LG Leopard prijavljuje problem sa podešavanjima. Znač, jednostavno pitanje: kako da iskoristim android smartphone kao modem na Leopardu? Poslednja opcija mi je neka WiFi kartica (koja je podržana od Apple-a); ali sam siguran da ima rešenja i za moje pitanje. Unapred hvala!

Profile

Posted: 14 April 2012 02:33 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

U koliko imaš aplikaciju ili mogućnost da šeruješ internet konekciju na wifi karticu, to bi ti bilo idealno rešenje, jer je praktično nezavisno od sistema. TZV Tetherovanje ti treba, uključš to na androidu, mac pronađe tu mrežu i konektuje se na nju, i to radi bez greške… Ja sam do duše to radio na HTC HD-u sa windows mobile-om, i radilo je na 10.5, 10.6 i sad radi na 10.7. Ne bi trebalo da ima ikakve veze sistem na računaru za takvu stvar.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 14 April 2012 03:04 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2012-04-14

Slažem se sa tobom i znam da to mora da radi perfektno, nego gledam da izbegnem dodatne troškove 😊 Inače, telefon ima tu mogućnost, ali na PC-ju na kabl radi odlično i podešavanja su extremno jednostavna: znač na mekici to mora da bude još lakše, samo treba znati. A tu je i pitanje sujete: moja mekica ima da radi sve bolje od PC-ja iako je daleko stariji i ‘slabiji’ sistem od Bilijevih Win… Ako može, makar preporuka za WiFi kartice koje su podržane od Applea (čni mi se da je tu TP-Link dosta labav). Inače, okružen sam PC-ima i na poslu i kod kuće, ali će Mac da preuzme inicijativu, samo da odradim sva podešavanja, drajvere isl.

Profile

Posted: 14 April 2012 10:46 PM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Pa nema tu neke filozofije, prvo nam reci koji mac imaš. U zavisnosti od toga kupiš airport, i ne misliš ništa oko drajvera itd. Inače, ako na sajtu proizvodjača ima drajvera za kabl ok, ako nema, šanse da to postoji su skoro pa nikakve. Moj ti je predlog da uzmeš originalni airport ( postavi oglas ovde na forumu, sigurno ima neko da proda) iz prostog razloga što ti neće zauzeti dodatni usb, nećeš imati problema sa drajverima itd. Neznatno je skuplji od klasične usb wifi karte. Inace od tp linka, kartica koja radi na macu ima oznaku 321, ali ima vazda problema sa drajverima jer moras da nadjes ralink drajvere, a na tp link sajtu se mac ni ne pominje.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 15 April 2012 11:33 AM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Joined  2012-04-14

Mac je G4, ima dva procesora na 867Mhz, 2Gb RAM-a, AGP grafiku sa 32Mb… Čini mi se da ostale karakteristike nisu bitne. Bez obzira što se na sajtovima proizvođača mac i ne pominje mac mi vrlo uredno prepoznaje i prijavljuje telefone (i LG android i Nokiu E50) i nudi mi da ih koristim kao modeme, ali je problem što ja ne znam kako da konfigurišem modem (na PC-ju imam com port preko koga se komunicira, u advanced modem properties unosi se extra initilization command itd. onda napraviš novu konekciju u kojoj isoristiš dial-up modem (mobilni telefon); dodaš broj tel. provajdera, user i pass i to radi). Znač, ja ne znam kako da dođem do potrebnih parametara na Leopardu 10.5.8 a siguran sam da je to moguće. Čak mi Nokia E50 donekle radi: konektuje se na internet, ali ne otvara stranice (dođe do pola i tu stane) ili se non-stop konektuje-diskonektuje, dok mi kod Androida odmah prijavljuje da nisam dobro podesio modem. Izvinjavam se na opširnosti, ali se nadam da će ovo biti zanimljivo i drugim korisnicima.

Profile