Radio je dobro,sve dok danas nije poceo da zakucava svaki put kada kliknem na folder download.Probao sam da ga obrisem nisam mogao,jer je sistemski folder.
Nadjem na netu tutorijal kako da instaliram leopard 10.5 i pocnem i pred kraj mi izbaci gresku
The Installer could not install some files in ‘/’.
Contact the software manufacturer for assistance.
Sad nitihoce da podigne sistem,niti mogu da butujem sa cd-a.
Skini 10.4 pa instaliraj njega. Ako opet prijavi grešku, možda je hdd spreman za zamenu, a i Problem je u brzini procesora, između ostalog, originalnom leu treba 867MHz, pa taj leo koji si ti imao praktično fabrički nije ni podržan za tvoj komp.
Pre 5 dana mi crko hard na stonom racunaru.Pa nisam valjda toliko baksuz da mi i na jabuci hard rikne.Stavio sam 1.4 panter da se skida pa cu da probam.
Inace kada sam probao da butujem cd sa leopardom.
Upalim komp i odma drzim dugme C.Pocne da se ucitava cd,ali ga vrti sa stajanjem.Krene stane,krene,stane.I kada se pojavi sivi ekran ja stisnem alt on izbaci polje za pass.I ikonica hdd,nema nigde ikonice CD.Probao sam i sa drzanjem alt-a ali nece.Jel negde gresim?
Original Leopard ide na DL dvd, a skoro sam siguran da u iBook-u nema DL dvd roma. Nemaš potrebe da držiš i C i alt, nego ILI. Dakle, ako hoćeš da direkt butuješ sa dvd/cd-a držiš C, a kad držiš ALT, izbaciće ti sve moguće opcije boot-a. Ako DVD/CD nije među ponuđenima, postoje 2 moguća problema:
1. Leo je na DL DVD-u, a u iBook-u imaš običan DVD
2. DVD Drive neispravan (čsto sumnjam da je to)
3. DVD Leoparda nije bootabilan.
Kada sam kupio ibook od tog lika sam dobio DVD na kome pise ’ MAC OS 10 ‘. Sada sam i ja skontao da ga je prepoznao kao folder,tako da je u rezanju problem (99 %).
E sad,posto ja na raspolaganju imam racunar sa XP-om,hoce biti problem da narezem bootabilan 10.4 panter?
Uradio sam sve kao sto je na tutorijali sa youtuba.
Evo napisacu postupak da i ostali mogu to isto da urade ako im zatreba…
- Skinuo sam fajt Mac OS X Install DVD.toast
- Kliknuo desni klik na fajl i odabrao opciju PROPERTIES
- ime ’ Mac OS X Install DVD.toast ’ sam promenio u ’ Mac OS X Install DVD.ISO ’ (toast preimenovao u ISO) i potvrdio na OK.
- Ostatak sam radio kao na videu,usao u program UltraISO,ucitao ISO fajl,podesio brzinu rezanja na 4x i to je to.
Koristio sam trial verziju programa UltraISO.
Sada cu da probam da instaliram sistem,ponovo na youtube da se obrazujem 😊
Super, ako šta treba, javi se 😊
Inače, to je malo stariji sistem, ali na tom računaru radi ubija. Imaš sasvim dovoljno rama, tako da ćeš biti iznenađen brzinom u odnosu na leoparda koji je spor ko 2 babe 😊
Prvo uradi kompletan update (koji god da si sistem instalirao, pusti ga na net nek se updateuje na poslednji (10.4.11 sa svim updateovima) pa tek onda navali na instaliranje aplikacija. Generalno, sve što ti treba, i za taj sistem može da se nađe. Ako ti nešto baš treba, a ne možeš da nađeš alternativu koja radi na 10.4, javni pa da vidimo šta ko ima da predloži 😊
Javljam se sa dobre stare jabuke B) .Sljaka dobro.
Instalirao sam tenfourfox 7400 pa cu da ga testiram.Prednost u odnosu na safari je sto ima plusic za otvaranje novog prozora,lakse je nego kad moram da otvaram preko palete File.
hvala na savetima,pomogli su mi da resim problem,nego…
Nisam bas odusevljen ovim sistemom,bolje mi je racunar radio na leopardu.
-VLC player na leopardu pusta DVDRip a na tigru secka
-Krstarenje netom je lakse i lepse na leopardu,verovatno zbog novijeg flash player-a
-uTorent nece da radi na panteru
-i jos dosta programa koje leopard podrzava tigar nema
pa resih da probam da se vratim na 10.5
nasao sam os x 10.5.6 full retail ali je 6.7 GB,jel moze to da se sprzi na 2 dvd-a a da bude bootabilan,ili da skidam neki sto moze da stane na 1 DVD jer nemam pojma ko ima DL DVD rezac od ortaka
Kao što Miki reče, ne može… za taj računar jedina opcija je fw hdd ili fw DLDVD RW (za šta je verovatnoća skoro pa nikakva da ga nađeš)... Dođeš na sastanak, i reši se za kratko vreme sve 😊