Parallels & disc image
Posted: 04 March 2008 01:53 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Pomoc! Nikako ne uspevam da u Parallelsu vidim mauntovani disk image. Ako mu kazem Connect Toast image, ovaj mi se demountuje sa deska pa cak ni posle gasenja Parallelsa ne mogu da ga vidim sve dok ga ne demoutujem iz Disk Utility (Toast ne moze jer ga izgleda vidi i taster za Mount mu je disejblovan). Ako znate pomagajte, treba mi da odradim neki DVD9 a moram da koristim DVDShrink jer mi DVDRemaster ladno puca posle otvaranja diska. :huh:

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 04 March 2008 08:55 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7582
Joined  2005-04-28

Nemam sad vremena da probam, mora se u Poresku upravu B). Probaću popodne, govoriš o običnom .dmg ili Toastovom imidžu?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 04 March 2008 10:32 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Nemam sad vremena da probam, mora se u Poresku upravu B). Probaću popodne, govoriš o običnom .dmg ili Toastovom imidžu?

Toast image.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 05 March 2008 02:24 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7582
Joined  2005-04-28

Htedoh da probam, ali sam primoran da reinstaliram Parallels. Naime, prešao sam na Leopard usled nenadanog pucanja Tigera, a Parallels neće da se pokrene sa Tigerove particije. Valjda ću završiti to do subote, u međuvremenu sam probao zbog eBankinga novu verziju VMWarea i pošto je isti proradio sa mojim SmartCard čtačem, nešto mi se i ne žuri da stavim Parallels.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 05 March 2008 09:57 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

ljubisha wrote:

Pomoc! Nikako ne uspevam da u Parallelsu vidim mauntovani disk image. Ako mu kazem Connect Toast image, ovaj mi se demountuje sa deska pa cak ni posle gasenja Parallelsa ne mogu da ga vidim sve dok ga ne demoutujem iz Disk Utility (Toast ne moze jer ga izgleda vidi i taster za Mount mu je disejblovan). Ako znate pomagajte, treba mi da odradim neki DVD9 a moram da koristim DVDShrink jer mi DVDRemaster ladno puca posle otvaranja diska. :huh:

Nece ni kod mene da se connectuje na mountovan Toast image…Isto se deshava ko i tebi…Jesi probo mozda da koristish DVD2OneX umesto DVDRemaster-a? Meni radi mnogo bolje…Ili, recimo, da dodash mountovan Toast image u shared folders u Parallelsu pa onda da uchitach VIDEO_TS folder u DVDSrink?

Post edited by: SERBIAN, at: 2008/03/05 21:58

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 07 March 2008 12:25 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Jesi probo mozda da koristish DVD2OneX umesto DVDRemaster-a?

A, ne. DVD Remaster je neuporedivo bolji program jer moze da izbaci pojedine stvari. Radi isto sto i DVDShrink ali neuporedivo bolje jer moze da uradi disk sa DTS zvukom. Shrink obicno to nije u stanju da uradi jer NECE da dozvoli kompresiju vecu od npr.56% a da bi operacija uspela trebala bi da bude npr.54%. Zapravo, isti je problem i sa PCM zvukom (npr. koncert Balasevica nema sanse da se uradi sa Shrinkom). E sad, naravno, slika je ocajna ali makar na Macu moze to da se uradi. :whistle:

Ili, recimo, da dodash mountovan Toast image u shared folders u Parallelsu pa onda da uchitach VIDEO_TS folder u DVDSrink?

Da, ovoga sam se kasnije setio :(  ali sad me bas interesuje da li ipak nekako moze da mu se poturi Toast UDF disk. Stvarno je glupo ocekivati da na Macu koristim samo ISO. 😠

Signature 

Profile

Posted: 07 March 2008 01:00 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

ljubisha wrote:
]

Jesi probo mozda da koristish DVD2OneX umesto DVDRemaster-a?

A, ne. DVD Remaster je neuporedivo bolji program jer moze da izbaci pojedine stvari. Radi isto sto i DVDShrink ali neuporedivo bolje jer moze da uradi disk sa DTS zvukom. Shrink obicno to nije u stanju da uradi jer NECE da dozvoli kompresiju vecu od npr.56% a da bi operacija uspela trebala bi da bude npr.54%. Zapravo, isti je problem i sa PCM zvukom (npr. koncert Balasevica nema sanse da se uradi sa Shrinkom). E sad, naravno, slika je ocajna ali makar na Macu moze to da se uradi. :whistle:

Nisam te bash najbolje razumeo, ali i sa DVD2OneX mozesh da izbacish shta ocesh, podesish sve parametre, ‘spojish’ 2 VIDEO_TS foldera u jedan itd…Mislim da ima mnogo vishe opcija od DVDRemaster-a i da je kvalitet compresije bolji..Za DVDShrink neznam, jer ga ne koristim…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 07 March 2008 12:10 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Nisam te bash najbolje razumeo, ali i sa DVD2OneX mozesh da izbacish shta ocesh, podesish sve parametre, ‘spojish’ 2 VIDEO_TS foldera u jedan itd…Mislim da ima mnogo vishe opcija od DVDRemaster-a i da je kvalitet compresije bolji..Za DVDShrink neznam, jer ga ne koristim…

OK, da, ali ne i da utices na kvalitet kompresije. On radi ceo disk sa istom kompresijom a mene npr interesuje da film bude bolji a ako ima neki extras on bude losiji. Sad ne vredi da pricam o Remasteru jer nema sanse da ga startujem na Intelu al on ima opcije za pojedinacne kompresije, moze da odradi samo MainMovie a dodali su mu i Extract opciju.

Signature 

Profile