Mislim da je ova diskusija totalno besmislena. Ne verujem da će stari korisnici okupljeni oko ovog foruma, kupiti nešto od Apple uredjaja u Comtrade-u, pa makar davali garanciju od 10god…ja sigurno neću jer nemam poverenja u njih.
Upravo tako, kod njih ne treba ni mikser kupiti iz principa jer su bedna firma.
Mislim da je ova diskusija totalno besmislena. Ne verujem da će stari korisnici okupljeni oko ovog foruma, kupiti nešto od Apple uredjaja u Comtrade-u, pa makar davali garanciju od 10god…ja sigurno neću jer nemam poverenja u njih.
ma ni u oblandu da mi zaviju, aaaaa ne, jok ....
DuleNS wrote:
Markooo wrote:
sale wrote:
A zanima me kakvo misljenje imas o Gigatron-u?
B)
radio sam za firmu koja je slicna doticnoj,i dovoljno ih upoznao, i mogu da kazem da su takvi muljatori da samo gledaju da prehebu kupca, ne sumnjam da su i ostali takvi ...
Ok care kapiramo da radis za njih, da ih reklamiras, da su ti verovatno dali 10% na platu da trolujes ovde. Sve kul.
Verovatno mi neces verovati kada to kazem da za ovu temu nema pojma ama bas niko iz CT-a. Mozda neko iz CT ko cita ovaj forum da je slucajno naleteo na ovu temu. A o +% na platu nema ni govora.
Zapoceo sam ovu temu iz najbolje namere. Da neko ko razmislja o kupovini MacBook-a zna da postoji ovakva akcija, pa ako mu odgovara…
Da nije bilo Macola Army Boys kojima ovo izgleda veoma smeta, ova tema bi se zavrsila zakljucno sa prvim postom.
Hvala svima koji su shvatili kakve su bile moje namere.
Sto se mene tice razgovor zavrsen. Nemam vise sta da kazem.
DuleNS wrote:
Isti djavo…neko ko se bavi prodajom svega i svačega, a od skoro i ‘kao’ Apple uredjaja, nikada neće pružiti iskustvo pravog Apple store-a…najbliži tome kod nas je Macola. Tako nećeš doći u situaciju da ti prodavac nudi Macbook od 15,1’, nettop (ili šta već) Macbook Air…U Comtrade, Gigatron, Win Win ulazim samo kad mi treba prazan CD, USB stick…
DuleNS wrote:
Isti djavo…neko ko se bavi prodajom svega i svačega, a od skoro i ‘kao’ Apple uredjaja, nikada neće pružiti iskustvo pravog Apple store-a…najbliži tome kod nas je Macola. Tako nećeš doći u situaciju da ti prodavac nudi Macbook od 15,1’, nettop (ili šta već) Macbook Air…U Comtrade, Gigatron, Win Win ulazim samo kad mi treba prazan CD, USB stick…
hahahaha
potpisujem za ovo zadnje, i to bas tim redom, CT, Gigatron i WIN WIN
nikada neće pružiti iskustvo pravog Apple store-a…
O ovome je i Marko govorio, o nekakvom vantelesnom orgazmickom iskustvu kupovine u ‘originalnoj’ radnji. Moze li neko da mi objasni kakve ovo veze s mozgom ima ako se stavi u kontekst da to ‘pravo’ iskustvo (sta god to znacilo!) sa sobom nosi i tri godine garancije manje?!?!?
Znaci ja ne znam sta Comtrade radi ovde - a rekao sam i sta mislim o njemu i njegovim zaposlenima - mozda hoce da navataju ljude u fazonu ‘ko zna sta ce da bude za pet godina’ ili nesto slicno ali dok se to ne dokaze voleo bih da pitam ljude koji kao prednost ‘originalnih’ radnji navode nekakav in store experience - jeste li vi ljudi normalni?
Znaci govorimo o kompaniji koja u zadnje vreme pocinje da pravi teski krs od hardvera spram novca koji se za to daje i vi garanciji od pet godina suprotstavljate nekakvo ispostovavanje u radnji?????? Pa sta je sa vama? Pri tome ta ista kompanija daje takvu mizernu garanciju, u skladu poslovne politike dodatnog isisavanja novca putem Apple Care-a, da je cak i zakon jedne takve raspale zemlje kao sto je Srbija u startu duplirao tu garanciju!
Da li je iko od brigadira uopste svestan da govorimo o minimum - minimum! - hiljadu evra koji se daju za masinu? Ja bih otvorio ne cetvore nego sesnaestore oci da kupujem nesto u CT, a kamoli nesto tako skupo ali znate sta? Sta je to sto se nudi u ‘originalnoj’ radnji po pitanju iste te garancije, za te pare? Ja sam svoj racunar kupio preko jednih od tih ‘originalnih’, ekran mi je zamenjen u jedinom ‘originalnom’ servisu i sta ja imam od toga? Prasinu u ekranu, koja se pojavila jedno nedelju dana po isteku garancije (a voleo bih da vidim i da li mi se masina javlja u bazi servisiranih masina…) Znaci nemojte toliko da se kurabecate, mislim da ni sami niste svesni kako vas ‘originalne’ gleda neko poput mene ko je posisao veslo poslujuci sa vama. To sto vas je neko obukao u belu majicu i stavio da prodajete aluminijum i belu plastiku uopste ne mora da znaci da ste superiorni, naprotiv. Govorimo o tolikim parama, a vi jedino sto imate da kazete je o nekakvom ‘iskustvu’ prilikom kupovine. Da mi treba iskustvo prilikom kupovine, za te pare bih placao high class kurve…
Jeste u toj istoj ‘originalnoj’ radnji sam na pitanje ‘da li je na ovim novim 2011 modelima resen problem prasine?’ ja licno dobio odgovor ‘da, da, da, da jeste! Do sada ni jedan zabelezen slucaj!’
Prc! Posle dve nedelje se pojavile prelepe tamnosive fleke u gornjim uglovima ekrana.
Nije kriv ‘originalni’ prodavac naravno. Mada sam od njega dobio malo drugaciju informaciju o vrlo dobro poznatom problemu.
Na pitanje servisa i zamene ekrana mi nije receno da isti usisivac mogu da odnesem direktno u iStyle, a da predhodno sa ljudima tamo dogovorim apsolutno sve. Nije mi receno da tamo izadju maximalno u susret i da ne moram da budem ni ceo dan bez racunara.
@DS_Store
Onda je Comtrade idealno rešenje za tebe. Pošto ti Apple ne odgovara jer pravi krš mašine sa prašinom itd. odeš brate lepo u CT, izabereš neki HP, Dell ili šta već, dobiješ 5god. garancije i uživaš. Jedva čekam da čujem posle jedno 3,4 godine, kako si ostvario svoja prava kao kupac, pošto ćeš dobiti jedan reklamacioni list, gde piše da je kvar nastao usled nepravilnog korišćenja i sa kojim ćeš moći da obrišeš **** Zakonska garancija na tehničke proizvode je dve godine, a mnogi ni to ne poštuju!
Jedva čekam da čujem posle jedno 3,4 godine, kako si ostvario svoja prava kao kupac, pošto ćeš dobiti jedan reklamacioni list, gde piše da je kvar nastao usled nepravilnog korišćenja i sa kojim ćeš moći da obrišeš ****
Opet ta prica, ama nije problem, sve sto hocete da napisete o CT ili bilo kom drugom domacem zavaljivacu ja cu na slepo da potpisem, treci put ponavljam da imam jako nisko misljenje o njima. Ono o cemu ja pricam je da imam jos gore misljenje o originalnom prodavcu i originalnom servisu sa sve originalnom kompanijom na celu, ne znam da li je to toliko tesko skapirati?
Ne znam kako prostije da ti objasnim. S jedne strane imam iskustvo s originalnima koji su me izmuzli velike pare za defektnu masinu. S druge strane imamo preprodavca sumnjive reputacije koji nudi petogodisnju garanciju za laptopove. Ako ti hoces da kazes ce taj prepodavac da navuce ljude i da ih ispali ja na to, jos jednom, nemam nikakvih primedbi. Moje primedbe su kada u nedostatku tih dokaza (koji ce stici u narednih pet godina) govorite o izmisljotinama vezanim za originalnog proizvodjaca, prepodavce i servisere. Dosta bre vise, niko nije toliko glup. Jedna godina garancije nakon koje se masina od 1500-2000 evra kvari, i u tom garantnom roku popravka u originalnom servisu s kojom se moze obrisati **** kako ti kazes, za koju ima vise sanse da nije zavedena u bazi servisiranih masina nego da jeste.
I kao fusnota, jesam kupio krsinu od laptopa za 500 i nesto evra i dobio tri godine garancije i vec sam ga jednom nosio na garanciju i popravili su to bez reci, sa sve ‘vidno koriscen’ na reversu. Sta sad ako se posle dve, tri godine desi to sto si opisao? Pa u tome je citava poenta - krsina je kostala 500 i nesto evra. A ovde se prica o aptopovima od 2000 evra koji imaju godinu dana garancije! Zato i pitam - jeste li vi ljudi normalni??
cika_kosta wrote:
I samo da dodam, sale nema apsolutno nikakve veze sa Macolom, čsto da ne bude zabune…
Ako je zbog mene, nema potrebe, ne interesuje me za koga radi…
@DS_Store
Onda je Comtrade idealno rešenje za tebe. Pošto ti Apple ne odgovara jer pravi krš mašine sa prašinom itd. odeš brate lepo u CT, izabereš neki HP, Dell ili šta već, dobiješ 5god. garancije i uživaš. Jedva čekam da čujem posle jedno 3,4 godine, kako si ostvario svoja prava kao kupac, pošto ćeš dobiti jedan reklamacioni list, gde piše da je kvar nastao usled nepravilnog korišćenja i sa kojim ćeš moći da obrišeš **** Zakonska garancija na tehničke proizvode je dve godine, a mnogi ni to ne poštuju!