‹ First  < 3 4 5 6 7 > 
5 of 7
Leopard ili Tigar pitanje je sad?
Posted: 18 January 2008 03:00 PM   [ # 61 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Cek, a potrebno je 3 GB jezika za koje nisam ni cuo da postoje?

Pitaj one koji govore tim jezikom da li je potrebno, stvarno besmislen remark i neuporedivo je sa traženjem po sistemskim folderima. Treba ti nešto iz sistemskog foldera? Već bi trebalo da znaš gde to stoji, a ne da tražiš gde je. A ia ko ne znaš, pokreneš terminal pa find ili locate.

Probaj recimo preko ARD-a da nesto dropnes u remote racunar.
Nestane bez traga, jer ga ARD zavuce negde u Library/applicaton support.

Onda imaš problem, svakodnevno to radim sa ARD-om na par servera i kod mene između 4 mašine. Ako dregujem na desktop fajl je na desktopu. ARD verzija 3.1, ako to nešto znač, nisam se updejtovao na 3.2.

3rd party za search bi mogao da bude FileBuddy, kaze mi ortak. Nisam probao.

Može FileBuddy, a ima i onaj već pominjani i besplatni EasyFind.

Post edited by: madamov, at: 2008/01/18 15:04

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 18 January 2008 11:14 PM   [ # 62 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Može FileBuddy, a ima i onaj već pominjani i besplatni EasyFind.

Ovo pod obavezno ako nista drugo samo zbog jedne stvari. Pretrage Package contents-a. Sto bi naravno trebalo da postoji u preference Spotlighta pa kome treba neka ukljuci.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 19 January 2008 12:55 PM   [ # 63 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

madamov wrote:

Cek, a potrebno je 3 GB jezika za koje nisam ni cuo da postoje?

Pitaj one koji govore tim jezikom da li je potrebno, stvarno besmislen remark i neuporedivo je sa traženjem po sistemskim folderima.

Ovom prilikom se izvinjavam Tongancima, Tagalogljanima i Uighurcima.

Treba ti nešto iz sistemskog foldera? Već bi trebalo da znaš gde to stoji, a ne da tražiš gde je. A ia ko ne znaš, pokreneš terminal pa find ili locate.

Onda cemu sve ako treba da pamtim gde su stvari.

Zapravo znam. Muzika mi je u music, filmovi u movies. Ali, gde je libTktable2.9.dylib?

Probaj recimo preko ARD-a da nesto dropnes u remote racunar.
Nestane bez traga, jer ga ARD zavuce negde u Library/applicaton support.

Onda imaš problem, svakodnevno to radim sa ARD-om na par servera i kod mene između 4 mašine. Ako dregujem na desktop fajl je na desktopu. ARD verzija 3.1, ako to nešto znač, nisam se updejtovao na 3.2.

Vise nemam. Imao sam kad sam prvi put dropnuo. Morao sam da pitam Milana Tarota gde su mi fajlovi, pa sam zatim provalio da ARD po defaultu baca fajlove u svoj folder u Library. To sam mu promenio i sad je ok.

Sinoc sam kod ortaka probao spotlight u tigeru. Oh, kako su razni oblici lepote…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 09 March 2008 08:05 PM   [ # 64 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  239
Joined  2005-10-31

SERBIAN wrote:

Ko ne voli graphic user interface, uvek moze da se loguje u ‘mrak’ i tamo da kucka do mile volje…

😛 Sviđa mi se ovaj izraz.

Btw, ja sam sve u svemu zadovoljan. 10.5.2 je ispravio neke stvari koje sam očekivao, uključujući i problem sa povremenim nestajanjem šerovanih stvari na kućnoj mreži (funkcionisalo je samo od sebe, po principu ima ga/nema ga).

Jedino što mi je ostalo je onaj idiotski problem sa aviđenjem™ downloadovanih fajlova na Desktop. Ono što je LDP_Store pominjao na ES (da mu treba vremena da se rifrešuje) definitivno ne stoji. Sinoć sam skinuo novu verziju Currency Converter widgeta, zaboravio na nju, danas se setio da bi trebalo da je tu negde i kroz Spotlight našao na Desktopu folder Applications, i u njemu ono što tražim. Naravno, inače se ne vidi.

Post edited by: henrik, at: 2008/03/09 20:14

Profile

Posted: 10 March 2008 02:01 AM   [ # 65 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  141
Joined  2005-07-17

Ko ne voli graphic user interface, uvek moze da se loguje u ‘mrak’ i tamo da kucka do mile volje…

‘Mrak’ je samo 8-bitni u Leopardu (kad je boja u pitanju) i ne vrshi mi posao (Vim izgleda ochajno) :(

Prava ‘tamnina’ se dobija na sledeci nachin:
$port install mrxvt
... sa sve bitmap fontovima iz X11, geek heaven :D

Elem, meni je 10.5.2 odlichan i sve funkcionishe kao sat. Dobitak u brzini kroz interno pomeranje svega u multithreading, za razliku od Tiger-a, se vidno primeti na multi CPU mashini.

Signature 

> Apple fanboy - a person who bought a Mac before you did.

Profile

Posted: 10 March 2008 08:22 AM   [ # 66 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Evo i ja sam desetak dana Leoaprd only an 10.5.2 i neću se vraćati na Tiger, ovo mi je OK. Jedini problem koji imam je da se SQlite baza za RSS feedove koju očgledno dele Mail i Safari zaglavi i sama sebe obriše, tj. pojavi mi se u trashu i kada hoću da obrišem dobijem ono ‘in use’. Posle restarta sve je ok sve dok ne pokrenem Safari i Mail u isto vreme pa verovatno nema zakljčavanja u bazi i ‘pokvare’ je pa jedan od njih uradi refresh sa feeda, ali se promene ne vide.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 10 March 2008 09:42 AM   [ # 67 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

i ja moram reci da 10.5.2 radi dobro - ne desavaju mi se vise nikakve gluposti 😊

jedino sta sam Finder zamenio sa PathFinderom koji jos uvek nije 100% Leopard kompatibilan ali sve u svemu mu je funkcionalniji od Findera… 😊

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 10 March 2008 09:59 AM   [ # 68 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Jao milane, moraću ti okrenuti ovaj avatar za 180°, da imaš kose tamo gde treba :D

Ja sam tek na 10.5.2 primetio par gluposti koje mi se jave jednom i nikad više. Juče mi se recimo desilo da mi se sadržaj Desktopa na samom desktopu (ne u prozoru Findera) ne ažurira. Novi fajl bi se pojavio tek kad pomerim neki postojeći. Problem nestao posle ponovnog logovanja.

Profile

Posted: 10 March 2008 10:02 AM   [ # 69 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

to mi je od monitora… od zracenja… :D :D :D

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 13 March 2008 10:16 PM   [ # 70 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-31

Usput (aj da ne pišem ovo u DTP); ljudi koji koriste Font Explorer su verovatno primetili onaj bag (kršenje raznih aplikacija koje se dižu dok je FEX aktivan) pod 10.5.2. Elem, znamo da je ekipa iz Linotypea reagovala ekspresno i izbacila 1.2.3 (što je lepo) koji donosi novi bag (što nije lepo) - vrlo često mi se dešava random deaktivacija fontova za koje pouzdano znam da su bili aktivirani, što ume da bude (i jeste) opasan pain in the ass. Otvorim Illustrator fajl i muka živa.

Zanima me da li sam jedini, pošto nigde na netu nisam uspeo da nađem da se pominje nešto slično.

Profile

Posted: 13 March 2008 11:40 PM   [ # 71 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

madamov wrote:

Evo i ja sam desetak dana Leoaprd only an 10.5.2 i neću se vraćati na Tiger, ovo mi je OK. Jedini problem koji imam je da se SQlite baza za RSS feedove koju očgledno dele Mail i Safari zaglavi i sama sebe obriše, tj. pojavi mi se u trashu i kada hoću da obrišem dobijem ono ‘in use’. Posle restarta sve je ok sve dok ne pokrenem Safari i Mail u isto vreme pa verovatno nema zakljčavanja u bazi i ‘pokvare’ je pa jedan od njih uradi refresh sa feeda, ali se promene ne vide.

Reših ovo sa RSS feedovima tako što ih obrisah iz Safarija i kao default RSS reader postavih Mail. Očgledno ne mogu i jedan i drugi.

Post edited by: madamov, at: 2008/03/13 23:47

Signature 

Profile

Posted: 14 March 2008 12:20 PM   [ # 72 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  141
Joined  2005-07-17

^ Offtopic, ali zar pored sada besplatnog NetNewsWire-a ima razloga koristiti bilo shta drugo kao default RSS reader? 😊

Signature 

> Apple fanboy - a person who bought a Mac before you did.

Profile

Posted: 14 March 2008 06:22 PM   [ # 73 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

henrik wrote:

Ono što je LDP_Store pominjao na ES (da mu treba vremena da se rifrešuje) definitivno ne stoji.

Auuu čoveče, sarani me! B)

A što se tiče refresha, žao mi je što to čujem, tj. što ne radi onako kako je meni radilo - čekaš ali se pojavi.

No, sreća moja pa o tak’im problemima mogu da pričam u pluskvamperfektu (davnom prošlom vremenu). Što kaže film - Back to the Future, meni je sa Tigrom sve potaman.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 14 March 2008 08:32 PM   [ # 74 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-31

^ update - pojavi se posle restarta, uredno.

Profile

Posted: 14 March 2008 11:08 PM   [ # 75 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

bnastic wrote:

^ Offtopic, ali zar pored sada besplatnog NetNewsWire-a ima razloga koristiti bilo shta drugo kao default RSS reader? 😊

Odavno sam ga zamenio Safarijem. B) A sad mi zgodnije u Mailu.

Signature 

Profile

‹ First  < 3 4 5 6 7 > 
5 of 7
‹‹ OS X na novom HDD-u?      leopard iso problem ››