Za mrezu sa Tiger ili Leopard Mac-ovima treba ti OS 9.2…U File Sharing control panelu na OS9 podesish pristup preko TCP/IP protokola i dobijesh afp:// adresu tog Mac-a, i onda lepo mozesh da pristupish istom sa OSX mashina…Nije problem, i sve radi…Kada upalish FIle Sharing na OS9 preko gore pomenutog control panela, uradish Get Info /jabuka+i/ na harddisk ili folder koji ocesh da sherujesh i na vrhu Info prozora, na jednom drop meniju, naci cesh Sharing opciju..Kad je izaberesh, ostalo ce da ti bude jasno…
Shto se tiche tastatura…Prilikom instalacije OS9, izaberi Customize i zatim izaberi Languages ili language support, tako neshto beshe kolko se secam…Kad to nadjesh otvorice ti se opcija da instalirash fontove i tastature za Central Europian i ostale jezike…Tebi treba Central Europian, i latinica i cirilica…Instaliraj to a ja cu da ti poshaljem custom made tastature /sa srpskom zastavicom 😊/ koje smo pravili ja i moj ortak pre mnogo godina za shtamparije shirom srbije…To su unicode i PC tastature…Poslacu ti i font manager-e /Suitcase i Fontographer/ za OS9 i josh neke korisne sitnice za shtamparije…Fontovi su True Type i PostScript i njih stavljash u System Folder/Fonts/ ili na neko drugo mesto i onda ih kontrolishesh sa font menadzerom koje cu ti poshaljem…Custom made tastature instalirash na sledeci nachin…Odesh u System Folder i kliknesh dvaput /dvoklik/ na System koferche…Otvorice ze prozor u koji trpash tastature…Zatvorish prozor i restartujesh Mac..To je to…Birash tastature u Keyboard control panelu…
Ajd reci ako ti treba josh neka pomoc…Ja cu sad pokupim sa raznih diskova ove stvari koje sam ti obeco i da shaljem…