Dashboard..moze li?
Posted: 08 May 2012 08:28 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

zanima me da li mogu neki Dashboard,koji sam ja sacuvao iz Safarija,nekako da ga sacuvam,i da mogu da ga kopiram na drugi komp(znam da mogu i tamo isto da ga napravim)...da se napravi nesto kao instalacioni dashboard…ili je to ipak samo neka precica do tog sajta…..
p.s.sad videh…usao sam u Klub 1000 postova…:whistle:

Post edited by: amsterdamxxx, at: 2012/05/08 20:29

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 10 June 2012 08:54 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

To je prečca do sajta, ali ti lako možeš neku stranicu koju si sačuvao (kao .html stranicu) da prepraviš u Widget za Dashboard.

To može zato što se za pravljenje Dashboard Widgeta koristi HTML, CSS i JavaScript, to jest jedan Widget ti je ustvari nešto kao zipovana .html stranica sa još nekim fajlovima (fajl koji Dashboardu govori koje su dimenzije Widgeta, ikonica za Widget i možda još neke sitnice); samo što je ekstenzija promenjena.

Samo pogledaj neke početničke tutorijale za pravljenje Widgeta (nije to ništa teško da se napravi i nije ti potreban čak ni neki dodatni program za to… samo edituješ konfiguracioni fajl, napraviš neku ikonicu za taj Widget, zipuješ to i promeniš ekstenziju na kraju).

Na sličan načn se prave i Widgeti za Operu i ekstenzije za Chrome.

To mi se sviđa kod Dashboarda… što ti uopšte ne moraš da budeš programer da bi napravio Widget.

Uzgred… Kad je Windows nakon OS X-a dobio nešto slično Widgetima, to je, kao što se i moglo očekivati od MS-a, zakomplikovano i, naravno, za pravljenje onih Windows ‘Gadgeta’ nije dovoljno da se neko samo razume u web dizajn.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 12 June 2012 07:01 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

hvala….probam…kad dodjem sa mora..uvati sad neki free wifi…u apartmanu…pa malo da vidim sta ima novo…
pozdrav iz Grcke…

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile