Nije zlonamerno?!
Posted: 20 June 2012 05:54 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Ne znam sa kojom namerom sastavili ovaj video ali ja ga svakako ne prenosim sa zlom namerom ili podsmehom. Pogledajte:

http://youtube.googleapis.com/v/aSj8GUZDuac&feature=player_embedded

Ovako namontiramo zaista deluje smesno… veoma smesno, cak toliko smesno da meni deluje neukusno pa ze zapitam da li sam ja zaista toliki Apple fan ili su svi ostali zaista u tako velikom zaostatku!?

Bojim se da je ovo drugo!

Profile

Posted: 20 June 2012 06:13 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Ma bre ovo je genijalno!

Steve Ballmer = seljak na kvadrat

i trenutak kad mu ne radi Surface hahah

Iz ovog videa vidis koliko su pc korisnici bednici zapravo

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 20 June 2012 07:17 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

Ja ne mogu da verujem da je ovaj otrcao po drugi i nastavio dalje prezentaciju… pa to je kao kada se Bill Gates-u pojavio blue screen of death na prezentaciji kada je, cini mi se, pokusavao da poveze stampac ili tako nesto na windows 98… tuzno… ne ide im to od ruke nikako! 😊

Profile

Posted: 20 June 2012 09:36 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Ja kad vidim nešto MS-ovo, uopšte ne osećam da je to neki kvalitet, nego kao da imam neki osećaj da to samo što nije počelo da puca po šavovima i da se raspada. Neka baba na pijaci mi uliva veće poverenje nego taj Ballmer i kompanija.

Koliko sam puta samo imao prilike da mi se žali neko da mu nešto na Windowsu ne radi, iako bi u teoriji sve trebalo da je u redu (na primer, neko kupi nov PC, Windows je taze instaliran, ali nešto opet zeza)... a i onaj Windowsov načn renderovanja fontova, što silom ‘ugurava’ fontove u piksele (pa onda slova izgledaju iskrzano veštački istanjeno); mi je blagi užas… još one Windowsove ‘inovacije’ za korisnički interfejs kao što je uklanjanje Menu Bara i onaj takozvani ‘Metro’ (ili, kako ga neki nazivaju, ‘povampireni MS Bob’)... ne vidim šta bi meni neki novi Windows mogao da ponudi, a da mi to samo ne oteža posao.

A je l’ se sećate kad se taj Ballmer smejao iPhoneu i kad mu je nalzio manu jer nema tastaturu (onu malu plastičnu) na sebi? Sad kad su i MS-ovci shvatili da je Apple bio u pravu, sad prave neke slične telefone i tablete.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 20 June 2012 09:55 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

ma mislim ovo je… ovo je… ma nemam reci. i ne zasluzuje komentar.
a ono za win98 i blue screen of death, Bill se tad izvadio (duhovitom ?) opaskom da je u pitanju naravno hardverska greska.

Profile

Posted: 20 June 2012 10:45 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  149
Joined  2008-08-15

Poginuo sam od smeha, stvarno su pajseri nevidjeni. Ladno lik bacio jedan uzeo drugi, koji kao radi poso..hahahahha…

Signature 

iMac 27” 3.2 late 2013

Profile

Posted: 21 June 2012 12:51 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

Hahahha.. reakcije su krenule veselo! Evo jednog zanimljivog vidjenja stvari 😊

http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=22712

Profile

Posted: 21 June 2012 10:39 AM   [ # 7 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

A vrhunac je kad sedi u fotelji, i priča kako je idelan za filmove, muziku, igranje itd, al su mu ruke u vazduhu… Misli u sebi ‘Ne pipaj ga više, opet ćeš nešto da zasereš’ :D

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 21 June 2012 02:53 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

^ hahaha vaistinu vaistinu !
Ruku na srce , meni se stomak prevrnuo od blamaze !
A onaj klip sa BSoD i stampacem je antologijski !!!

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 21 June 2012 02:55 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N1zxDa3t0fg

evo malo drugi ugao 😊

svaki put dozivim transfer blama kad odgledam 😊

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 21 June 2012 03:26 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

😊

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 21 June 2012 04:48 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

Evo jos neko se setio blama sa 98 pa je napravio video…

http://www.youtube.com/watch?v=2w8rypZQDbg&feature=related

Hahahaha… stvarno smesno… baksuzi su za sve pare! 😊

Profile

Posted: 05 July 2012 12:35 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-03-04

Gledam malopre na YouTube kako se ljudi koji godinama koriste Windows snalaze na Windows 8 i na šta ono lič...

Evo jedan klip: http://www.youtube.com/watch?v=z-YcSkipsB0

Izgleda da će ladno da stave interfejs sa Windows telefona i na desktop računare… a eno na YouTube već ima gomila klipova u kojima se ljudi jedva snalaze kako da izađu iz neke aplikacije ili kako da dođu do Start menija…

Obzirom da izgleda da odustaju od prozora (izgleda da je Metro podrazumevani UI i da sve tera u full screen); ne vidim više smisla da to nazivaju ‘Windows’... više mu prilič naziv ‘Walls’ :D

A koliko je takav interfejs ‘upotrebljiv’ za desktop, pogotovo na računaru bez multi-toucha (a vrlo retko koji PC podržava to) nema šta ni da se komentariše.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 05 July 2012 11:50 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Instalirah u Parallels virtuelnu mašinu Windows 8 Preview, ušao u Metro interfejs i ne umem da izađem. B( Možda sam glup, escape ne radi, swipe levo/desno/gore/dole radi nešto, ali ne ono što ja hoću ...

Jel’ da brišem virtuelnu mašinu ili mi ima pomoći? B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 05 July 2012 12:21 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Osmica koristi Windows taster za izlazak na inicijalnu radnu površinu. Zato više nema start button-a na meniju. Malo se promijenila koncepcija, pa je sada Windows taster na tastaturi ono što je home dugme na iPhone/iPad-u.

Dakle, stisni na Mac tastaturi command i izbaciće te na radnu površinu. Tako možeš da ‘izađeš’ iz svih površina i programa.

Ako želiš da konfigurišeš neki program onda miša uz desnu ivicu radne površine, gore ili dolje. Ako želiš da zatvoriš programe koje više ne koristiš, onda miša u gornji lijevi ćošak, pa na svaki thumbnail desni klick pa klose.

Meni npr. osmica nakon početnog zbunjivanja izgleda dosta informativnija u odnosu na XP/7-icu, a bogami i na OS X. Interfejs je sveden, i sve je krupno, što meni iskreno ne odgovara, odnosno fali podešavanje interfejsa, ali je zgodno, jer kad si podesiš sve, informacije su preglednije. Integrisan je bazični, škrti sistem za notifikacije, ali radi posao.

Pozdrav.

Djole

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 05 July 2012 04:23 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-03-04

Za neki tablet koji uglavnom stoji negde ne stolu i ne uzima se često u ruke ima smisla da sve aplikacije pokazuju neka svoja obaveštenja na ekranu, pa kad neko hoće da vidi nešto detaljnije da mu određena aplikacija pokaže ta obaveštenja preko celog ekrana. Za to je OK, ali ako to budu stavljali i na desktop računare, vrlo lako može da se desi da Windows 8 prođe gore nego Vista.

A MS kao da je zaboravio kako je prošao Windows 1.0, koji je tako otvarao aplikacije preko celog ekrana ili je delio ekran na ‘pločce’ (mada su te pločce imale svoje Menu Barove… a sad više nema Menu Bara uopšte). Windows nije bio baš nešto popularan ni na PC dok nisu napravili da ima normalne prozore.

Signature 

Profile