Peticija domaćim operaterima mobilne telefonije?
Posted: 20 June 2012 08:36 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Ljudi, šta mislite o tome da napišemo neku peticiju domaćim operaterima mobilne telefonije da ponude iPhone i iPad?

Vidite da nude neke Android telefone koji slično koštaju kao iPhone i neke Android tablete koji slično koštaju kao iPad… znač njima cena iPhonea/iPada nije problem.

Kad bi ponudili iPhone i iPad, to bi dosta olakšalo njihovu kupovinu čak i da neko neće da ih uzme na ugovor jer neki operateri nude za one Androide koje imaju u podnudi da ih neko kupi na rate, pa da mu te rate dolaze uz normalan postpaid račun… to bi omogućilo i ljudima koji su zvanično nezapošljeni (što ne znač da ne rade negde) i kojima banke neće da daju kredit da kupe iPhone ili iPad na rate… a i ljudi koji bi ionako uzeli neki postpaid paket za Internet kada kupe iPhone/iPad bi mogli da uštede nešto jer operateri smanjuju cenu uređaja ako neko uzme neki postpaid paket.

Mislim da bismo tako imali i veće šanse da dobijemo AppStore…

Šta mislite o tome?

Edit: Greškom sam otvorio temu u delu foruma za male oglase… nek je neko od moderatora prebaci u podforum za iPhone ili iPad.

Post edited by: indijanac, at: 2012/06/20 20:45

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 20 June 2012 11:29 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  168
Joined  2011-07-29

Osnovni razlog zbog cega nema iphonova u ponudi kod nas je sto apple trazi da se uzme velika kolicina telefona i da se obezbedi servis .A za to nasi operateri nemaju novca .

Profile

Posted: 20 June 2012 11:53 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

Nije tacno ! 😊

Osnovni razlog je sto zivimo u ovakvoj drzavi, u kojoj par firmi koje drze uvoz Samsunga i Nokije, nemaju ama bas nikakav interes uz ogromne bonuse, nagrade, %, rabate koje dobijaju od gore navedenih firmi, da pocnu da rade sa Appleom, a usput su se jos pre 5-6 godina kad su poceli da rade Apple program, izuzetno opekli u saradnji sa lokalnim i regionalnim distributerima, tako da im ne pada na pamet da to vise rade. Pricam o ovom iz razloga sto sam u dobroj meri upoznat sa situacijom. Operateri ne kupuju direktno telefone, vec od lokalnih uvoznika distributera. Kad neko postane distributer za Apple iPhone uredjaje, bice ih i kod operatera, do tad ne!
Sa druge strane, siguran sam da Nokia, Samsung i drugi nikako ne zele da na nasem trzistu zaigra Apple, i da u tom smislu stite svoje pozicije svim legalnim i manje legalnim sredstvima, sto je naravno ‘dobrodoslo’ kod nas.

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 21 June 2012 12:47 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Ja sticem utisak da lokalni operateri imaju najjadniju ponudu telefona na svetu! Neretko im je ponuda tako jadna da nemaju ni vodece telefone proizvodjaca koji su odavno na trzistu, a da ne govorimo o tome da kada ih i imaju u ponudi nemaju na stanju ili nemaju u prodavnici u kojoj se vi nalazite!

Sa druge strane, sve analize po svetu govore da onaj ko je usao u igranku sa Apple-om je prosao sodomu i gomoru ali je sve to vredelo jer se kasnije pokazalo da je ta ‘igracka’ ogroman generator profita, pa ja jedini razlog za jos uvek nepotpisivanje nikakvog sporazuma sa Appleom vidim nezainteresovanost glaavnih ucesnika u igri jer ne mogu da prave dilove po svom nahodjenju (citaj da se tale kako im se cefne) vec moraju da igraju po strogim pravilima Apple-a.

:(

Profile

Posted: 25 June 2012 08:00 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  8
Joined  2011-09-17

Nije gospodo, varate se svi, zestoko. Napisacu vam par inside informacija.

Nasi operateri se rasturaju u pokusajima da dodju do iPhone-a. I to u takvoj meri da se cak angazuju i odredjeni nekonvencionalni kanalli, da tako kazem!

Ogroman broj gladnih srba bi sve dao da ‘proseta’ iPhone 4s u lokalnom kaficu, ali im plata 2x manja od cene telefona to ne dozvoljava!

Operater koji prvi dovede Apple ce da putem number portabilitiy-ja uzme i znatan broj korisnika drugih operatera. O svojim korisnicima, koje ce da prebaci na ~4500 din pakete, da ne govorim!

Shvatite da Apple jednostavno nece da da nikome iPhone ovde. A ni App Store! Tek obbzirom na ovaj clanak:

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2012&mm=06&nav_id=620502

ocigledno je da se radi o necem bizarnom, iracionalnom i strogo licnom, jer je zaista nemoguce da neke ratom zahvacene africke drzave, gde pola stanovnistva nema struje i vode i nije ni videlo nikada kako mobilni telefon izgleda, ima App Store a Srbija ga nema!

Tu cak ni nasi bezvezani zakoni i propisi ne mogu da budu izgovor, jer koje to propise pak ima Kambodza ili Kongo…

Profile

Posted: 25 June 2012 08:50 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

ja sam cuo da ce app store da dodje kad macserbia promeni dizajn…tako se bar prica :laugh:

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 25 June 2012 09:32 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

Markooo wrote:

ja sam cuo da ce app store da dodje kad macserbia promeni dizajn…tako se bar prica :laugh:

Pa dobro 2016-ta i nije tako daleko 😊

Profile

Posted: 26 June 2012 04:57 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Tomato011 wrote:

Napisacu vam par inside informacija.

(…)

Tek obbzirom na ovaj clanak:

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2012&mm=06&nav_id=620502

ocigledno je da se radi o necem bizarnom, iracionalnom i strogo licnom,

Jesam li ja to dobro razumeo, jedna od insajderskih informacija ti je clanak sa Tehnopolisa?

Sta je to strogo licno oko cega svi obigravaju kao kisa oko Kragujevca? Ima li veze sa onim libanskim ili odakle-je-vec preprodavcem koji drzi citav Balkan? Da neki od danasnjih mu*onja iz Applea nije pre dvadeset godina bio u Srbiji i da mu neko nije skinuo patike na Cukarickoj padini pa se sada duri? Kako se Bosna uklapa u tu pricu?

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 26 June 2012 10:59 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

Mislite da nasi operateri kupuju Nokije, Samsunge, HTC direktno od proizvodjaca? 😊 Postoje uvoznici i distributeri, a od njih lepo operater kupi telefone. Kad neko od tih uvoznika kupi recimo 1000 ili par hiljada komada, bice i telefona kod operatera, a to uopste nije tesko. Mogu ih nabaviti gde god zele i u kolicinama kojim zele da hoce. A zasto nece, to pitajte uvoznike!

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 26 June 2012 01:04 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

Ja, kao Naivni Perica, mislim da Apple nece da radi po tom principu. Ili ce da proda telefone direktno operaterima i sa njima imati posebne aranzmane kao i svuda u svetu ili ce da otvori sam svoj shop i da valja svoju robu!

Kako kod nas jos uvek operatere boli uvo za Apple robu i da im neko soli pamet kako da rade situacija je takva kakva je… uprkos tome sto na masim mrezama ima preko 25.000 iPhone uredjaja… pa puta samo 300 eura pa puta svakog meseca bar jos 30 eura izracunajte sami o kojoj lovi je rec… :(

Zasto to propustaju to Sveti Petar zna…?!

Profile

Posted: 26 June 2012 02:10 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Na našim mrežama ima preko 30.000 iPhone uređaja, proveren podatak.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 26 June 2012 03:03 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

Dakle broj raste… jos gore! Tim pre neko treba da reaguje. Kao Apple trazi da za 2god. prodaju 50.000 komada… pa mi kakvi smo prodali bi 100.000 ko alva posebno 3GS-ove i cetvorke…

Profile

Posted: 26 June 2012 04:32 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Upravo, od šest telefona koja plaćam Telenoru preko firme, dva bi odmah bila pretvorena u iPhone preko Ugovora, verovatno još dva u naredna tri meseca.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile