To da se ceo svet smeje u facu android korisnicima koji pljuju iPhone?
Od 100+ komentara 95 su android korisnici sa recenimama ‘iphone je ovo, iphone je ono…bla bla bla’ a nemaju ni jedan argument, zapravo imaju neke vrlo debilne nerd izgovore zasto iphone ne valja, tipa ne mogu linuks na njega da stavim a u toster i daljinski mogu…
Haha, nisam ja to video tamo, a tražio sam ‘Android’ u temi i jedino što sam zapamtio je da je neki glupan na opasku da se na iPhoneu ne može tako lako iskopirati fajl, pitao što bi neko želeo da ima dva ista fajla na telefonu :D
I par simptopmatičnih komentara nekih iPhone korisnika koji su prozivali one koji su Androide kupili na 12 mesečnih rata, pa im je isti zbog toga najbolji.
Kako god, poentu je imao neki inženjer koji je rekao da smo danas dotle došli da dva crnca iz Etiopije i Nigerije danas mogu razgovarati međusobno putem iPhonea i Androida, ali nemaju vode da operu zadnjicu :D
Ja sam se pak iznenadio koliko je b92 u zadnje vreme spustio loptu po pitanju Apple, pre su toliko pljuvali posebno Iphone da je to bilo strasno, sve u fazonu smece, skupo, ovo ono, ne valja i to, sada su poceli onako koliko toliko objektivno da pisu, i ne samo b92 vec i mnogi drugi.
A ono sto me tek raduje sto su mnogi poceli da prave aplikacije za iOS, iako su prvo pravili za android, kapiram da su shvatili da ljudi ipak nosaju iOS uradje sve vise i vise..
Markooo wrote:A ono sto me tek raduje sto su mnogi poceli da prave aplikacije za iOS, iako su prvo pravili za android, kapiram da su shvatili da ljudi ipak nosaju iOS uradje sve vise i vise..[/quote]
:blink:
You’ve got it all wrong!
Ako misliš na neke firme ili banke, oni imaju pa imaju aplikacije. Prvo su napravili za Android, verovatno jer se isti u većoj meri prodaje kod nas, a onda na red dođe i iOS, jer je sledeći najzastupljeniji sistem.
Doduše, nisam siguran da li će boom iOS uređaja kod nas tek doći sa njihovim pojavljivanjem i kod operatera, jednog dana. Verovatno hoće, ali ne u onoj meri u kojoj bi bio da se pojavio prvi put kad i sam prvi iPhone.
Problem sa kritikama koje ovi upućuju onima i oni ovima je delom prisutan i zbog čnjenice da mnogi nisu koristili ovo ili ono drugo, a kritikuju ga. Što neko reče, zato imamo 300.000 fudbalskih selektora 😊
Neko tamo reče kako mu je super što Apple ima neki program za kolaboraciju i rad u timu i kako se to sve super sinhronizuje sa iPhonem, da je on prosto odlučo da mora da pređe sasvim na Apple, a kao kad će to Win i Linux imati..nikada. Nemam pojma zaista na šta je mislio, ali sve i jedan softver te vrste je pre svega web-based, a ako je mislio na iCal, ne verujem da ne zna da postoji Google Calendar.
A ono sto me tek raduje sto su mnogi poceli da prave aplikacije za iOS, iako su prvo pravili za android, kapiram da su shvatili da ljudi ipak nosaju iOS uradje sve vise i vise..
pa to ne treba da te cudi kada statistika jasno kaze da iako ima manje ios uredjaja na njima se vise zaradjuje nego na androidu a google je objavio da im sada vec 2% prihoda od reklama dolazi sa ios uredjaja sto opet ne treba da cudi kada se sa iosa surfuje daleko, daleko vise…
mogli bi da zakljucimo da vecina vlasnika ios uredjaja iste zaista koriste kao smartfonove za razliku od android korisnika kojih ima vise ali velika vecina njih ne pravi razliku izmedju nokije 5110 i androida… na zalost!
ja licno mislim da android opasno gura napred ali da kvalitet i user experience ce uvek biti u senci apple-a… uostalom, tako je i na relaciji windows - macosx, sta ce buducnost doneti videcemo, ali cinjenica je da je apple trenutno ne samo neprikosnoveni lider vec stvaraoc potnuno novih trzista i modela poslovanja koji mu generisu profite do sada nevidjene ni u jednom biznisu.
ostaje samo da se nadamo da ce svi oni i dalje ostati… hungry & foolish na srecu i radost svih nas, uglavnom veoma zadovoljnih korisnika 😉
p.s. izvinjavam se sto pisem sve malim slovima al radim to jednim prstom sa ipad-a 😉
Tačno je da verovatno velika većina ljudi kod nas, a kapiram da ni svet nije mnogo iza, Androide koristi kao obične telefone (što je #fail); ali nisam siguran da iOS korisnici koriste nešto mnogo više, barem ne kod nas. Za početak, nedostatak lokalnog storea, broja aplikacija koja će biti lokalno primenljiva (podrška lokalnim sajtovima za prodaju, servisne informacije) i informatička polupismenost dovode do toga da najveći broj telefona ima aplikacije koje komšijin mali instalira, ako i to 😊
Video sam da su banke počele da izbacuju svoje aplikacije, a da niču i lokalno upotrebljive aplikacije, ali ne znam koliko one mogu da se probiju do onih koji bi ih koristili i našli korisnim.
A Apple i programeri zarađuju više jer su Apple korisnici spremniji da plate, teže se piratizuje i sl. Dok na Androidu za krekovanu aplikaciju samo trebaš da je skineš i prebaciš na telefon, na iPhoneu za to treba da jailbreakuješ uređaj, da uganjaš sa Cydije onaj paket čjeg se sada imena ne mogu setiti i tek onda možeš imati krekovan app.
A kad spomenuste eser experience, koliko vas je koristilo neki novi Android sa ICS-om? Meni on daleko više leži nego bilo koja inkarnacija iOS-a. iOS mi je pre dve godine dosadio jednim te istim interfejsom, pa sam prešao na daleko ružniji Android. E sad, što je Android bio ružniji?
Verujem da se odgovor krije isključvo u različtim strategijama pristupa problemu.
Apple kaže 2005. (možda i ranije) ‘Ajde da napravimo telefon!’ i onda u tajnosti rade 2 godine, da bi sredinom 2007. predstavili iPhone i rekli ‘Ovo je iPhone. Zamišljeno je da radi tako i tako. Kome se ne sviđa…fcuk off!’
Google kaže ajde da napravimo telefon i godinu kasnije izbaci nešto na tržište i onda kaže da su otvoreni za predloge 😊
Naravno da su obema firmama na pameti svakako veliki profiti, ali Apple neće ništa da radi ako nije siguran da neće namplatiti pare od toga, a Google hoće. I daleko mi je bliži taj ‘Daj da probamo ovo’ pristup, nego up-tight gimme-your-moneyz pristup.
Koliko će vremena trebati Google da postane isključvo profit-oriented kompanija…nadam se duugo, jer mi se već sada ne sviđaju neke stvari koje rade, a koje vode ka tome 😊
Koga ne mrzi, može da pogleda kao primer izgled CouchSurfing aplikacije, koja je skoro napravljena i za iOS i za Android. Meni je vizelno Android verzija mnogo lepša. Funkcionalno su naravno iste, budući da su za isti sajt pravljenje 😊
Apple kaže 2005. (možda i ranije) ‘Ajde da napravimo telefon!’ i onda u tajnosti rade 2 godine, da bi sredinom 2007. predstavili iPhone i rekli ‘Ovo je iPhone. Zamišljeno je da radi tako i tako. Kome se ne sviđa…fcuk off!’
Google kaže ajde da napravimo telefon i godinu kasnije izbaci nešto na tržište i onda kaže da su otvoreni za predloge 😊
E vidis upravo je ovo problem sto Android ne napreduje tako kao iPhone, jer ljudi ne znaju sta zele/hoce pa bi onda sve i odma i onda krenu sa ludilima ubacite ovo, napravite ovo…itd Dok Apple to ne radi nego stavlja ono sto oni misle da treba i na kraju se ispostavi da ti samo to i treba. Drugim recima to otvoreni smo za predloge samo stvara overload i komplikuje stvar…
ja licno mislim da android opasno gura napred ali da kvalitet i user experience ce uvek biti u senci apple-a… uostalom, tako je i na relaciji windows - macosx, sta ce buducnost doneti videcemo, ali cinjenica je da je apple trenutno ne samo neprikosnoveni lider vec stvaraoc potnuno novih trzista i modela poslovanja koji mu generisu profite do sada nevidjene ni u jednom biznisu.
😉
Apple je sve podredio iOS da bi se probio u rulju. A OS X ko sisa. Profi korisnike su prosto bacili u kantu za smece. Em sto Mac Pro nisu apdejtovali nekoliko godina, em sto pro softver idiotizuju, a OS X ajpedizuju. Cak se i u poslednjem apdejtu Aperture-a oseca priblizavanje masi (Aperture ide ka iPhoto Pro). Vazno je da ce Mountain Lion da bude integrisan sa fejsbukom i da ce da ima Notes, a to sto im Xcode nikada nije bio gori i nestabilniji, to nikom nista. I kad na tom krsu (koji do skoro bese vrh vrhova) napises iOS aplikaciju za licnu upotrebu, moras gospodi da platis 100$ da bi svoje sopstvene aplikacije instalirao na svoj sopstveni iPad u narednih godinu dana. Kako izgleda, i OS X vuku na tu stranu sa idiotskim gejtkiperima i ostalim veleumnim mehanizma ‘zastite’, samo da neka budala ne bi nesto pogresno kliknula. Samo cekam dan da kazu da je jedini nacin da instaliras aplikacije preko App Store-a, kao na iOS-u. Kamo srece da nisu ni izbacili iPhone. Bolje je bilo dok sam imao Simbian na telefonu, a normalan OS na kompu. Cekam jos najvise godinu dana da vidim sta smeraju. Ako posle toga nastave ovim stopama, od mene vise nece dobiti ni dinara.
E vidis upravo je ovo problem sto Android ne napreduje tako kao iPhone, jer ljudi ne znaju sta zele/hoce pa bi onda sve i odma i onda krenu sa ludilima ubacite ovo, napravite ovo…itd Dok Apple to ne radi nego stavlja ono sto oni misle da treba i na kraju se ispostavi da ti samo to i treba. Drugim recima to otvoreni smo za predloge samo stvara overload i komplikuje stvar…
Hahaha, kompanija zna šta ti treba, a pojedinac ne zna? 😊 Jesi čtao ikad Orvelovu 1984.? 😊
Pojedinci UVEK znaju šta im žele i misle da im to i treba.
Neka druga priča je da li im to zaista treba, ali pričamo onda o problemu potrošačkog društva.
Kompanija UVEK ima na umu jedno. Što veća dobit i njena rast uz što manje ulaganja.
Ako 2009. korisnicima nije trebala prednja kamera na iPhoneu, ne treba im ni 2010. ili 11., kada je već izašao iPhone 4.
Ako im nije trebala kamera sa AF, ne treba im ni danas.
Neke stvari, kao LTE, prate razvoj infrastrukture i tu nema potrebe trčati pred rudu, ali za nekim stvarima ipak postoji potreba, na šta se Apple ogluši.
Činjenica i da je iPhone u startu trebalo da radi samo sa web aplikacijama, ali se ili pod pritiskom korisničke baze ili posle kalkulacije o isplativosti, mišljenje o tome promenilo.
Sledeći Apple telefon će biti sa 4 jezgra. Misliš li da je to zato što je Apple procenio da su iPhone korisnici zreli za 4 jezgra, zato što su korisnici počeli da rade video montažu na njima ili zato što su izmuzli koliko su mogli sa dva jezgra? Ovo poslednje je potpuno legitiman nastup od kompanije, kao organizacije koja je osnovana zbog profita. Ali nije normalno da korisnik kaže da kompanija zna bolje od njega 😊
😉
Apple je sve podredio iOS da bi se probio u rulju. A OS X ko sisa. Profi korisnike su prosto bacili u kantu za smece. Em sto Mac Pro nisu apdejtovali nekoliko godina, em sto pro softver idiotizuju, a OS X ajpedizuju. Cak se i u poslednjem apdejtu Aperture-a oseca priblizavanje masi (Aperture ide ka iPhoto Pro). Vazno je da ce Mountain Lion da bude integrisan sa fejsbukom i da ce da ima Notes, a to sto im Xcode nikada nije bio gori i nestabilniji, to nikom nista. I kad na tom krsu (koji do skoro bese vrh vrhova) napises iOS aplikaciju za licnu upotrebu, moras gospodi da platis 100$ da bi svoje sopstvene aplikacije instalirao na svoj sopstveni iPad u narednih godinu dana. Kako izgleda, i OS X vuku na tu stranu sa idiotskim gejtkiperima i ostalim veleumnim mehanizma ‘zastite’, samo da neka budala ne bi nesto pogresno kliknula. Samo cekam dan da kazu da je jedini nacin da instaliras aplikacije preko App Store-a, kao na iOS-u. Kamo srece da nisu ni izbacili iPhone. Bolje je bilo dok sam imao Simbian na telefonu, a normalan OS na kompu. Cekam jos najvise godinu dana da vidim sta smeraju. Ako posle toga nastave ovim stopama, od mene vise nece dobiti ni dinara.<br><br>Post edited by: ivicam, at: 2012/06/30 20:27
Bravo! Sa svim navedenim se slazem ali se postavlja pitanje: A di ces momak?! Nazad u Windows?! Ako si pro to ti je jedina alternativa… ako nisi onda da kazemo da imas i Ubuntu (ili nesto slicno)
Tuga je koliko je PRO zapostavljen… ali se tu postavlja pitanje zar je APPLE jedini PRO softveras?!
Ako oni ne budu razvijali, pa neko drugo hoce….
Za sebe smatram da sam profesionalac u svojoj oblasti i pravo da ti kazem meni godi iPad-izacija MacOSX-a jer sve vise i vise stvari ON RADI ZA MENE a ja bogu hvala ne ceprkam nista po REGISTRY-u… gledam kompove na osnovu onoga sta pruze kao celovit proizvod a ne procesore, memorije, buseve, nort i southbridgeve itd… mozda postajem gluplji ali sa zadovoljstvom koristim MacOSX i evo jedva cekam novog ‘sneska’ da kada piknem AirPlay iz Firefoxa to lepo odleti na TV! Sitnica… ali je super fora 😊
Sa druge strane potpuno te razumem za sve sto si gore naveo… ja sam recimo ostao bez PDF printera i mogu samo da placem ili da se vratim na Tiger-a ili Leoparda gde je jos uvek radio… ili da se snalazim preko .ps fajlova kao sto se radilo pre 15 godina 😊