Problem sa Chrome… podvlač mi ispravne reč
Posted: 09 July 2012 02:47 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Evo o čemu se radi… Kad pišem na engleskom, Chrome mi podvlač te reč, kao da nisu ispravno napisane jer ih traži u rečniku za hrvatski, a to radi i kad idem na desni klik > pravopis i gramatika > prikaži pravopis i gramatiku, pa tamo namestim da hoću da koristi rečnik za američki engleski.

Ne znam kako da mu promenim podrazumevani jezik za rečnik jer ovaj novi Chrome nema mnoge opcije koje je stari imao u podešavanjima.

Engleski svakodnevno koristim, tako da bi mi opcija za podvlačenje engleskog bila dobrodošla, iako ja znam kako se šta piše, u slučaju da nekad napravim neku grešku pri kucanju kad pišem nešto na brzinu.

U TextEdit inače sve radi kako treba… tako da nije problem do OS X-a.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 09 July 2012 09:05 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Sta ti tacno znaci ovo: ‘desni klik > pravopis i gramatika > prikaži pravopis i gramatiku’ - da li ti je Chrome setovan da interfejs bude na srpskom?

Ako je to u pitanju, ne bi me cudilo da se Chrome zbunjiva i da izbor jezika za interfejs koristi i za spell checking.

U svakom slucaju, mislim da znas da to sve mozes da cackas pod Language settings…

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 09 July 2012 03:58 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Ma ja stavim da mi aplikacije budu prevedene iako znam engleski… ono, da se malo ‘odmorim’ od engleskog jer radim preko neta nešto, pa uglavnom koristim engleski za komunikaciju sa klijentima .

Ono što me čudi je što je ranije sve lepo radilo u Chrome dok nisam updatovao… lepo je mogao i interfejs da bude preveden i da mi spell checking bude podešen za američki engleski.

Izgleda da su ovi iz Google zeznuli nešto u novoj verziji.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile