Pomoć u vezi sa otključavanjem iPhone 4 ili 4S
Posted: 08 July 2012 06:29 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2011-05-31

Ukratko, ovog leta ću konačno dobiti iPhone, od strica iz Švajcarske. Nego pitanje je da li da mi donese 4 ili 4S? Nisam siguran koji se od njih može otključati i koliko to okvirno košta.

Moj otac je zvao neke servisere po Jagodini i oni rekoše da otključavanje košta 150 evra nekom nepoznatom metodom (nisi precizirali) ali da za 30 evra može da se stavi neka folija!? Ja zaista nemam predstavu o čemu su oni pričali.

Znam da mogućnost otlkučavanja zavisi od firmwarea 3G radija ali oni su rekli da zavisi od toga ko je i gde zaključao telefon (misle na operatera) i tražili su IMEI broj za proveru mogućnosti otključvanja. Jel se to tako radi?

Zanima me konkretno da li je moguće uopšte otključati 4S, ako da šta treba da gledam i ko to u Beogradu radi? Meni zaista ne pada na pamet da nekome dajem 150 evra za to.

Profile

Posted: 08 July 2012 06:55 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  864
Joined  2007-11-26

iphone 4s se moze svaki otkljucati preko x sim kartice, a iphone 4 uglavnom sa gevey karticama ali ne moze svaki ima neki baseband koji je nemoguce otkljucati.. tako da ti je bolja varijanta 4s posto moze svaki da se otkljuca a cena tih x sim kartica je oko 20e

Profile

Posted: 09 July 2012 08:56 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

cena otkljucavanja od 50-150eur je za zvanicni carrier unlock, koji ide ‘sivim’ kanalima i pitanje je da li je trajno resenje, nakon toga dobijas simfree telefon, i nije bitno koji je firmware/baseband, slobodno radis update. X-Sim sa 4S je resenje koje je po meni lose, iz svog iskustva nikome to ne bih preporucio, ako neko zeli sve razloge da pobrojim, vrlo rado cu.

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 13 July 2012 12:21 PM   [ # 3 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2011-05-31

A zašto nisi napisao zašto je x sim loš odmah? Valjda je logično da me zanima. Ne bih da budem bezobrazan ali primetio sam da to često radiš, uđeš u thread i samo kažeš da je nešto sranje bez obrazloženja.

Profile

Posted: 13 July 2012 12:36 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-26

pa nije idealno resenje desava se da ispada iz mreze i kada se ugasi telefon nekad se desava da nece da ga otkljuca a nekad proradi iz prve.. koristio sam x sim mozda nedelju dana bez problema tj dok mi se prvi put nije ispraznila baterija i posle sam se njakao s njim nije hteo da otkljuca tel i kad ga otkljuca nece da nadje mrezu itd.. sve u svemu je sranje, ja sam moj 4s sa x sim-om prodao bas iz tog razloga ubijalo me je u pojam

Profile

Posted: 13 July 2012 02:38 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

smug9001 wrote:

A zašto nisi napisao zašto je x sim loš odmah? Valjda je logično da me zanima. Ne bih da budem bezobrazan ali primetio sam da to često radiš, uđeš u thread i samo kažeš da je nešto sranje bez obrazloženja.

eto, izgleda ja to tako volim…ne znam gde si i kako to primetio ali trudim se uvek da obrazlozim, a i napisao sam da ako neko zeli da cu to uraditi, ne vidim razlog za tvoju nervozu. A to da sam nesto nazvao sranjem bez obrazlozenja, molim te nadi i prikazi!

elem…

1. moze se lako desiti da ‘sprzite’ istopite svoju SIM karticu, kao sto se meni desilo, zbog metode ‘stavi-izvadi na pola karticu’ da bi proradilo
2. nece bas da radi sa svakom SIM karticom i svakom mrezom
3. desava se cesto ispadanje iz mreze, pa ces potrositi i 20-30min ili vise da ti proradi
4. cesto crkavaju kartice (interposeri)  (odnosi se i na Gevey i XSIM)

ako i pored ovog maltretiranja, mislis da ces normalno koristiti telefon sa XSIMom, izvoli, a siguran sam da ce ti za par dana biti jasno da to tako nece funkcionisati

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 13 July 2012 08:40 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-26

bas tako.. ja sam svoj 4s prodao bas iz tog razloga, sto nisam hteo da se malteretiram sa svim tim njakanjem i trazenjem mreze. svaki put treba da strepim oce li ili nece uvatiti signal, velika preporuka ti je sim free

Profile

Posted: 13 July 2012 09:16 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

bolje iPhone 4 simfree nego zakljucan iPhone 4S.

Profile

Posted: 16 July 2012 04:42 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

^
Takodje…

Signature 

iMac 27\\\" i5 Quad iPad 32GB iPhone 4 32GB iPod Touch 3G 32GB

Profile