< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 8
Mountain Lion
Posted: 18 March 2012 06:17 AM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

zašao OS X Mountain Lion 10.8 (12A154Q) DP2.
Evo i nekih informacija, a linkove tražite sami (već su se pojavili).

CUPERTINO, California—February 16, 2012—Apple® today released a developer preview of OS X® Mountain Lion, the ninth major release of the world’s most advanced operating system, which brings popular apps and features from iPad® to the Mac® and accelerates the pace of OS X innovation. Mountain Lion introduces Messages, Notes, Reminders and Game Center to the Mac, as well as Notification Center, Share Sheets, Twitter integration and AirPlay® Mirroring. Mountain Lion is the first OS X release built with iCloud® in mind for easy setup and integration with apps. The developer preview of Mountain Lion also introduces Gatekeeper, a revolutionary security feature that helps keep you safe from malicious software by giving you complete control over what apps are installed on your Mac. The preview release of Mountain Lion is available to Mac Developer Program members starting today. Mac users will be able to upgrade to Mountain Lion from the Mac App Store™ in late summer 2012.

OS X Mountain Lion requires a Mac with a 64-bit kernel. Mountain Lion supports the following Mac models:
• iMac (mid 2007 or later)
• MacBook (13-inch Aluminum, 2008); (13-inch, Early 2009 or later)
• MacBook Pro (13-inch, Mid-2009 or later); (15-inch, 2.4/2.2 GHz); (17-inch, Late 2007 or later)
• MacBook Air (Late 2008 or later)
• Mac Mini (Early 2009 or later)
• Mac Pro (Early 2008 or later)
• Xserve (Early 2009)

Known issues
- Installing OS X 10.8 over 10.7.2 or earlier with FileVault turned on may fail
- Upgrades over Lion Server will offer to migrate data again in Setup Assistant even though an in place migration has already succeeded.
- Entering your Apple ID in the Setup Assistant does not sign into iCloud
- Migration does not migrate RADIUS configurations
- Creating an iCloud account using a non-me.com address in the Setup Assistant requires verification before it can be used in Mail, Contacts, and Calendars.
- Some Apple menu items such as Restart may not work when a sandboxed app is in the foreground
- Twitter accounts added in Developer Preview 1 will need to be re-added after installing Developer Preview 2
- The first time an unsigned or unidentified app is launched when ‘Mac App Store’ or ‘Mac App Store and identified developers’ is selected in the Security & Privacy pref pane, the exception mechanism may fail. Subsequent attempts to run the application with an exception will work as expected.
- iTunes no longer syncs Notes
- Notes shared via Messages may not include note content
- After quitting and reopening Messages, the message window is blank. Continuing a conversation will bring the data back.
- TextEdit may hang after enabling Documents & Data in iCloud preferences
- Screen Sharing in Messages does not work
- Screen Sharing sometimes fails when no users are logged in
- Mail’s photo browser cannot access the iPhoto library
- VoiceOver cannot access the Notification Center on some machines
- Documents stored in iCloud cannot be renamed in the open panel by setting an insertion point and typing. The document can be renamed only by overwriting the entire name.
- Back to My Mac doesn’t work for the first 5 minutes after rebooting
- Find My Mac is not enabled if checked in Setup Assistant iCloud setup
- To enable Find My Mac, turn on Find My Mac in iCloud preferences and then close and reopen the preference panel.
- DVD Player may not launch after inserting a DVD on some systems
- Some Nvidia GPUs limit the resolution on an external HD display to 1280x800
- Some AppleScript applets may not run when Gatekeeper is set to Mac App Store or Mac App Store and identified developers
- Selecting Open PDF from the Print Dialog displays the message ‘Error while printing’
- Network scanning does not work in Developer Preview 2
- The system may hang after several hours when an external drive is connected
- After entering your redemption code, the Mac App Store may not show download progress on the Purchases tab. Quitting and re-launching the Mac App Store will show download progress as expected.

Profile

Posted: 02 April 2012 02:28 PM   [ # 32 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  13
Joined  2011-07-12

ML DP2 instaliran na MBA 2010. Ne radi stabilno, vise puta je zakucao, kombinacija flasha/drajvera za grafiku.

Od ostalih stvari, AirPlay nije podrzan na C2D procesoru, bar trenutno, Trim support postoji jos od Liona.

Bitno za onoga ko ima VM, mora da se instalira VMware Tech Preview.

Profile

Posted: 10 July 2012 07:52 AM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  245
Joined  2008-08-26

Danas je izasao i Gold Master.

Profile

Posted: 14 July 2012 07:04 AM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Našao sam Mountain Lion GM i probe radi ga instalirao na USB flešku.
Ne radi loše, stabilan je, ali ono što sam ja za pola sata protrčavanja kroz OS video ništa specijalno, mislim da bi ovo pre trebalo da bude 10.7.x, nego 10.8, ali hajde de.
Unifikacija OSX-a i iOS-a definitivno sledi (što se meni ne sviđa); bar iz izgleda Mountain Lion-a i novog Safari-ja se tako može zaključti.
Sve u svemu, jeste da je 19,99$, ali mene nije nešto oduševio.

Profile

Posted: 16 July 2012 04:39 PM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

Ja i dalje srecan Snow Leopard-om, a vidim da cu biti srecan sa njim i do nekog tamo 10.9.nesto :whistle:

Lion-a sam skroz preskocio, sad videcu kako i sta sa ovim ML-om.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i5 Quad &#63743;iPad 32GB &#63743;iPhone 4 32GB &#63743;iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 25 July 2012 08:16 PM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Kupljeno… Instalira se u virtuelnoj mašini, za početak.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 25 July 2012 11:05 PM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  196
Joined  2010-09-03

na Airu će da radi update….na iMacu se pič clean sa USBa 😊

Jedno pitanjce…pošto mi Time Machine bekapuje na FW800 WD MyBook Studio… Hoće vratiti on meni sve kako treba iako se instalira Mountain Lion sa USBa a poslednji bekap je odrađen sa Lionom ? (kapirate već šta vas pitam :D )
Jel treba išta da bekapujem ručno ili TM radi sve ?
(palo mi na pamet da mi ne vrati Lion slučajno preko MLa sa TMa ? )

Signature 

A Smile Can Hide A Thousand Words

Profile

Posted: 25 July 2012 11:49 PM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  245
Joined  2008-08-26

Ripper wrote:

na Airu će da radi update….na iMacu se pič clean sa USBa 😊

Jedno pitanjce…pošto mi Time Machine bekapuje na FW800 WD MyBook Studio… Hoće vratiti on meni sve kako treba iako se instalira Mountain Lion sa USBa a poslednji bekap je odrađen sa Lionom ? (kapirate već šta vas pitam :D )
Jel treba išta da bekapujem ručno ili TM radi sve ?
(palo mi na pamet da mi ne vrati Lion slučajno preko MLa sa TMa ? )

TM ce da odradi sve umesto tebe 😊

Samo kasnije uradis transfer sa TM i reseno. Odaberes sta da vrati i to je to.

Profile

Posted: 26 July 2012 08:50 AM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

madamov wrote:

U kojoj virtuelnoj masini radi pouzdano? Da li radi hardver i podesavanje velicine virtuelnog ekrana?

Profile

Posted: 26 July 2012 09:39 AM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2010-01-04

Sinoc sam napravila usb instalaciju ML-a i instalirala ga na MacBook Air (jos uvek necu da diram glavnu masinu, iMac) i za sada mi se jedino ne svidja sto kada kliknem na Software Update mi otvori App Store pa odatle skida… Tacnije ne svidja mi se toliko primoravanje na App Store… Kao i to sto je po defaultu namesteno da dozvoli download aplikacija samo sa App Store i ‘identified developers’...

Signature 

&#63743; iMac C2D 20" &#63743; iMac G4 15" &#63743; iBook G4 &#63743; iPad 3G 16GB &#63743; iPhone 4S 16GB &#63743; iPod 5gen 30GB

Blog o elektronskim cigaretama www.elcigreviews.blogspot.com

Profile

Posted: 26 July 2012 10:13 AM   [ # 41 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

Danima mi je stajao skinuti GM (korisna posledica mog hobija od 99$ godišnje :D); tek preksinoć u bunilu instalirao na brzinu na eksterni hard, pogledao i vratio disk u fioku. Treba naći vremena ovih dana za postavljanje SL, Liona i Mountain Lion na virtuelne mašine i butabline eksterne particije, izradu butabilne instalacije na flešu, bekap trenutnog Lion-a i čstu instalaciju ML.

A usput nameravam i da programiram, žena, deca i familija u poseti. Zašto uopšte pokušavam?:woohoo:

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 26 July 2012 02:10 PM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

dusanx wrote:

madamov wrote:

U kojoj virtuelnoj masini radi pouzdano? Da li radi hardver i podesavanje velicine virtuelnog ekrana?

Stavio sam ga u Parallels, a probaću ga i u VMWareu. TU, kao i mishaerror, moram da bekapujem sve sa Snow Leoaprd virtuelne mašine jer još koristim verziju VMwarea koja se nije bunila što sam instalirao obični, a ne serverski, Snow, pa se plašim da mi upgrade VMWare ne zaključa virtuelnu mašinu. Već sam, doduše, pripremio Snow Leopard Server virtuelnu mašinu, samo da prebacim podatke.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 26 July 2012 02:15 PM   [ # 43 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

dusanx wrote:

Da li radi hardver i podesavanje velicine virtuelnog ekrana?

Zaboravih ovo: ne znam za koji hardver pitaš, nisam još ništa probao. Velična ekrana se menja bilo odslakom u Display preferences, bilo jednostavnim povećavanjem ili smanjivanjem prozora u kojem je virtuelna mašina. To parallels uvek radi i sa ostalim virtuelnim mašinama, a i VMWare.

Signature 

Profile

Posted: 26 July 2012 06:14 PM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

RedGirl wrote:

Sinoc sam napravila usb instalaciju ML-a i instalirala ga na MacBook Air (jos uvek necu da diram glavnu masinu, iMac) i za sada mi se jedino ne svidja sto kada kliknem na Software Update mi otvori App Store pa odatle skida… Tacnije ne svidja mi se toliko primoravanje na App Store… Kao i to sto je po defaultu namesteno da dozvoli download aplikacija samo sa App Store i ‘identified developers’...

Sve je dobro dok ne budemo morali da radimo jailbreak na OS X…

Uzgred, zna li neko da li programi kompajlirani sa Xcode 4.4 rade na Snow Leopardu i Leopardu ako se kao deployment target stavi 10.6 odnsono 10.5, pošto 10.6 SDK više ne isporučuju? I da li može prosto da se iskopira SDK iz prethodnog Xcode-a u novi, iako nije zvanično podržan? Ne znam kako će se ponašati novi kompajler i framework-ovi ako se to uradi. Pitam jer sam na Lion-u kompajlirao Python i sve ekstenzije tako što sam eksportovao vrednosti promenljivih MACOSX_DEPLOYMENT_TARGET i SDKROOT na 10.6 odnosno ‘/Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Platforms/MacOSX.platform/Developer/SDKs/MacOSX10.6.sdk’. To mi je trebalo zbog podrške za Carbon i 32bit. Jedna ekstenzija je podržavala samo Carbon, pa sam i sam Python i sve ostale ekstenzije morao da prekompajliram na 32bit i Carbon.  Znam da sistemski Python dolazi kao 64 + 32, ali nešto je brljavilo. Poneke ekstenzije su i dalje insistirale na tome da koriste 64bit ili 8.5 Tcl/Tk umesto 8.4, pa je dolazilo do pucanja. Ovako mi bilo lakše nego da jurim u čemu je problem. Sada su izbacili novu verziju ekstenzije koja podržava Cocoa i 64bit, pa Carbon više nije važan, ali ne znam da li će sve raditi Leopardu i Snežnom ako samo eksportujem MACOSX_DEPLOYMENT_TARGET na 10.5 odnosno 10.6, a SDKROOT na 10.7 ili čak default 10.8. Malo me to buni.

Profile

Posted: 26 July 2012 06:50 PM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

A da pitaš to u odgovarajućem forumu koji se pokriva teme vezane za programiranje?

Post edited by: madamov, at: 2012/07/26 18:50

Signature 

Profile

< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 8