Apple ID registracija SA kreditnom karticom
Posted: 28 July 2012 04:23 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  9
Joined  2008-10-30

Pozdrav prijatelji,
procesljao sam forum, i gomilu tekstova na drugim stranicama. Lako se nalaze tekstovi o tome kako otvoriti account BEZ kreditne kartice, a o tome kako se registrovati SA kreditnom karticom skoro nista! Poneko zapazi kako sve lepo stoji ‘sticky’  ali ja jednostavno ne nalazim niti jednan sticky topic sa ovom temom. Isto tako, maksimalni saveti se svode na registraciju sa zemljom Hrvatskom.
Da li neko moze detaljnije da mi pomogne? Kakva Hrvatska? Jel 21000 Novi Sad Hrvatska, ili prava Hrvatska? Sa pravim podacima i laznom zemljom, ili svim laznim podacima osim email-a? itd, itd…..

Konkretno, imam Banca Intesa internet karticu, zelim da na namenski devizni racun stavim neke eure i kupujem software za Mac i aplikacije za iPhone.
Ako banca intesa ‘prolazi’ u Hrvatskoj varijanti registracije, da li mogu da stavljam svoje prave podatke sa pravim gradom (zivim u Novom Sadu) i adresom, ali sa laznom drzavom, ili moram sve lazno osim email-a i kreditne kartice naravno?

Pozdra i hvala za pomoc

Profile

Posted: 28 July 2012 04:50 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

pa lakse je da koristis ovo nego da se akcijas sa karticom… http://www.qvoucher.rs/

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 29 July 2012 08:35 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2010-01-04

Ja sam se uredno registrovala na Hrvatski app store (doduse pre dosta vremena) sa debitnom (deviznom) Visa karticom Komercijalne banke, od podataka sam cini mi se stavila prave podatke samo sto sam ime zemlje stavila Hrvatska… Jedino se ne secam da li sam u polje za postanski broj pisala 11000 ili neki drugi ali sam normalno upisala Beograd… Koliko sam provalila moras da upises prave podatke, tj billing adresu tacnu da bi ti kartica radila, jedino zemlju promenis… I najnormalnije mogu da kupujem aplikacije sto na iOS app store sto na Mac App Store.

Signature 

 iMac C2D 20"  iMac G4 15"  iBook G4  iPad 3G 16GB  iPhone 4S 16GB  iPod 5gen 30GB

Blog o elektronskim cigaretama www.elcigreviews.blogspot.com

Profile

Posted: 29 July 2012 11:31 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Lakše je kupovati vaučere na trafici nego automatski koristiti svoju karticu? Mm, da.

Nego, kao što reče RedGirl, upiši svoje prave podatke, odaberi Hrvatsku kao zemlju i čni mi se da ćeš za poštanski broj morati da odbiješ jednu nulu.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 29 July 2012 12:18 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  9
Joined  2008-10-30

Hvala, sada mi je jasnije.
😊

Profile

Posted: 29 July 2012 07:01 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Dachaz wrote:

Lakše je kupovati vaučere na trafici nego automatski koristiti svoju karticu? Mm, da..

Mislm da ne može više ni na trafici od kad se promenio gazda, barem u Beogradu, nego u VIP menjačnicama (ne u VIP prodavnicama mobilnog operatera, da se razumemo).. U poslednje vreme se često desi da nemaju iTunes dopunu.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile