Na PowerBook G3 imao sam OS 9, pa sam hteo da ubacim OS 10.2…
Pokusao sam da instalaciju boot-ujem pritiskom na C, ali nije vredelo.Pa sam na net-u nasao da pokrenem OS 9 (koji je vec bio na racunaru) i u njemu odredim startup disk…Odradio sam to i nakon restarta pokrenu sa cd-a os 10.2..
Ali prilikom formata komp se ugasio, razlog je bio moj.Nisam ukljucio punjac…E sada nastaje problem sto vise nemam na njemu os 9 a ne mogu da pokrenem boot cd-a..
Pokusao sam sledece:
Da prilikom starta nakon tona pritisnem ‘alt’ (jer sam negde procitao da je to dugme options) ali se nista ne desava, pokusao sam sa C taster takodje isto..Izvadio sam baterije i adapter cekao pola sata i nista, resetovao PRAM i opet isto… Iz Open Firmware dao komande: reset-nvram, reset-all i resetuje i opet isto….Krene kao da ucita CD i odmah prestane… Pokusavao sam i sa starijim verzijama od 9.0…9.1.9.2.2 isto je.Menjao i hard..
U mojoj okolini ne poznajem nikog da zna nesto sto se tice MAC racunara, takodje ne posedujem ni originalni cd…Ako neko zna resenje kako da ubacim mac os bio bih veoma zahvalan, samo da proradi vise, nerviram se vec par dana… Pozzz
Post edited by: munja, at: 2012/08/23 01:00