Koji DSLR preporučujete? :)
Posted: 02 September 2012 07:03 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Pošto sam primetio da ima ljudi na forumu koji se bave fotografijom, interesuje me koji DSLR koristite i šta preporučjete.

Planiram da kupim neki onako mid-range (znač, da nije baš neki najobičniji ali da nije ni nešto preskupo)... znač, tako nešto od oko 1000 eur za telo aparata, pa me interesuje šta mi se najviše isplati za te pare.

Vidim po netu neke glasine da bi uskoro trebalo da izađe Canon EOS 70D i izgleda da će to da bude jako dobar mid-range DSLR, ali me interesuje i kakav je Nikon.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 02 September 2012 08:18 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  109
Joined  2008-04-05

Ja imam Nikon D5100 i vise nego zadovoljan sam sa njim. Uz osnovnu optiku (18-55mm) sam dokupio jos 55-300mm i to mi zadovoljava skoro sve potrebe.

Profile

Posted: 02 September 2012 10:08 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Što se tiče Nikon-a njihov mid-range je (po meni) bolji nego Canon-ov.
Ustvari, Nikon ima neprevaziđen full frame high-range model D800/D800E, dok je Canon bolji ako upoređujemo flagship modele (D4 vs. 1Dx).
Kada bih danas kupovao neki DSLR za budžet od 1k evrića moj izbor bi bio Nikon D7000 telo + Nikkor 18-105 staklo.
I više nego dovoljna all-round kombinacija, a može da da sličke koje ubivaju sa kvalitetom.

napomena: DSLR aparat ne pravi sam od sebe dobre fotke, već je potrebno solidno znanje onoga ko fotka, zato što sam fotoaparat ima samo potencijal, ali ako ga koristi neko ko ne poznaje osnove fotografije može da da i lošije fotke nego neki ‘idiot’.

Profile

Posted: 02 September 2012 11:23 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  479
Joined  2009-03-13

nema sanse da ces uzeti sony 😛 al mene je ovaj malisa totalno odusevio, drugar ga je kupio, posebno sam odlepio na high-resolution OLED viewfinder mnooogo zgodan feature :woohoo:

http://www.dpreview.com/reviews/sonyslta65

Signature 

¸.·´¯`·.´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>
.¸¸.·´¯`·.¸>

Profile

Posted: 03 September 2012 11:00 AM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  16
Joined  2012-01-01

ako ti se ne zuri, sacekaj da prodje fotokina, tada svi prikazuju nove modele fotoaparata. kod nikona bi trebalo da izadje d600, sto ce biti najjeftinija varijanta full frame fotoaparata. ja koristim nikon, dok moja devojka seta canon-a,  u principu sve je isto, razlika je sto kod nas ima ovlasceni nikonov servis, dok canonov, koliko ja znam nema.

Profile

Posted: 06 September 2012 04:21 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

RingeRaja wrote:

napomena: DSLR aparat ne pravi sam od sebe dobre fotke, već je potrebno solidno znanje onoga ko fotka, zato što sam fotoaparat ima samo potencijal, ali ako ga koristi neko ko ne poznaje osnove fotografije može da da i lošije fotke nego neki ‘idiot’.

Naravno 😊

Meni skoro svi govore da su mi fotke super kad slikam nešto, a i ja već zarađujem od svog ‘običnog digitalca’ B) ... tako da je došlo vreme da unapredim posao i kupim DSLR… samo još uvek razmišljam da li prvo da kupim DSLR ili da štedim još neko vreme za MBP Retina, a aparat da sačeka proleće… treba mi i jedno i drugo, mada mi nije ništa hitno.

akaka wrote:

nema sanse da ces uzeti sony 😛 al mene je ovaj malisa totalno odusevio

Ne bih da kupujem nešto što nije Canon ili Nikon jer koju marku izaberem, nje ću morati da se držim i ubuduće zbog kompatibilnosti sa objektivima, a Canon i Nikon su ipak nekako najpopularniji.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

‹‹ Bump Servis...:)      Nastavak za punjač ››