Titlovi, razni formati i pitanja
Posted: 20 August 2012 11:01 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Kao sveži vlasnik TV-a jedno od prvih pitanje je: mora li jailbreak ili konverzija da bi se postojeći AVI, MKV i filmovi u drugim formatima puštali sa titlovima preko TV-a na televizoru?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 20 August 2012 11:24 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

Koji je atv: 1 ili 2?
Za jedinicu ti je lako, poslije onog jb usbom, možeš u foldere samo da staviš bilo koji video fajl i istoimeni srt i jpeg fajl i imaćeš pregledno film sa posterom i prevodom.

Da, moraš instalirati perian. A za sub fajlove samo film pusti preko xbmc-a i woala.

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 20 August 2012 02:29 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

ako se ne varam,ti si jurio Milane AppleTv3…a za njega jos nema JB….pa se sada moras zadovoljiti,konverzijom formata za iTunes…...
imas i program koji se zove Beamer,i koji sa Mac-a salje svaki video preko Airplaya,ali za sad bez titlova…za Mirroring vec znas…a na kompu gde nemas Planinskog Lava….imas program za Miroring..zove se Airparot…
imas jos jednu varijantu,gde mogu da rade titlovi i Video svakog formata,ali mora izmedju Mac-a i AppelTv,da stoji iPhone,ili iPad….😊
na Mac instaliras program (free je)ServeToMe…a na Ipad,ili iPhone od 3gs+..instaliras program StreamToMe…i fon vuce video sa titlovima,sa Mac-a..i prosledjuje na AppelTv:)nije lose,kad nema drugo..😊
http://projectswithlove.com/streamtome/

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 20 August 2012 04:58 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1018
Joined  2012-07-17

Za mene, najprihvatljivija opcija je Air Video (http://www.inmethod.com). Na Mac se instalira server, u njemu setujes koje foldere hoces da delis, na iPhone/iPad/iPod instaliras klijentsku aplikaciju i sa istog uredjaja preko AirPlay-a pustas bilo koji video sa bilo kojim prevodom na Apple TV. Deluje malo komplikovano, ali je definitivno najbrze u smisli da ne treba nikakvo konvertovanje, jailbreakovanje itd. Pri tom, nema uopste stucanja, niti buffer-ovanja koje sa pustanjem sadrzaja iz iTunes-a nikako nisam mogao da izbegnem, ni na ATV2 ni na ATV3. Iako postoji mala degradacija u kvalitetu slike, ona je vrlo prihvatljiva. Cak i snimke napravljene na iPhone-u pustam tako, jer reprodukcija krece momentalno, dok s druge strane, preko iTunes, treba mu vecnost da kesira sadrzaj i krene sa reprodukcijom.

Profile

Posted: 20 August 2012 09:50 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

pa to sa AirVideom,je isto kao i sto sam ja pomenuo sa ServeToMe….😊..i dobro je da ima vise opcija….bar zbog ljudi koji imaju Atv3…

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 21 August 2012 08:12 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Hvala na informacijama. Da, kupio sam AppleTV 3. A sve ću ovo da probam, pa javljam utiske.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 07 September 2012 09:11 AM   [ # 6 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2012-08-23

Molim vas za pomoć oko titlova pošto mi nešto ne radi…
U XBMC sam instalirao SBMC subtitles add on i sve podesio po uputstvima i sada kad puštam filmove preko Navi-X jednostavno mi uvek napiše da nije našao nikakve titlove???
Titlove traži na Opensubtitles.org i na Podnapisi.net, gde su podešeni jezici Srpski i Croatian, stvarno ne znam šta je problem?  :(

Post edited by: SaniBG, at: 2012/09/07 10:48

REŠENO, problem je u tome što su nazivi filmova u nekim znakovima tipa ‘shd#$12kksfkhkjs’ i rešenje je da se ovako odradi podešavanje:

Under Advanced Options I recommend selecting both the “Manually Enter Search String” option as well as “Display file name in results page”. Sometimes you won’t be able to see which subtitle is the best match, but by being able to see the original filename (if you haven’t renamed it, that is); you can give a good guesstimate on which of the available subtitles are the better match. As for manually entering the search string, is only so you have the option, if the subtitles found isn’t even for the movie or episode you’re watching, then you can try to manually enter the search string.

Post edited by: SaniBG, at: 2012/09/07 10:51

Profile

‹‹ O ovom forumu      Više računara i AppleTV ››