Preporucite mi neke zvucnjake,a da je cena oko 100-150E.
Posto mi ne znace mnogo oznake audio chipova na Miniju i PowerMacu G5 (Texas Instruments pa neke brojke i slova ).
Predpostavljam da ce se isti zvucnici ‘cuti drugacije’, na razlicitim masinama, pa me zanima ako bi kupovao bilo sta na koji masinu da ih prikljucim kao referencu.
P.S.Po mogucnosti pozeljno je i da lepo izgledaju.
Ako mislish na aktivne klasichne 2.1 zvuchnike, u tom sluchaju ti iskreno preporuchujem altec lansing atp3. Sad sve zavisi shta hocesh, i u kolikoj prostoriji bi trebali da ‘sviraju’, ali u svakom sluchaju, ovo je jedan od modela koji su mi se svideli i po dizajnu, a pri tom super zvuche 😊.
Dakle, 5.1, 25kg paket, drvo, daljinski, AC3 dekoder, 4 ulaza… Dakle, za sve em lepo izgledaju. Imam predzadnju seriju vec 3 godine i ne bih ih menjao za nista drugo (a i za sta kad je sve plastika :( ). Slusam TV preko njih a komp samo kad igram COD. :whistle: Cena kod nas ispod 9000 dinara.
Najbolje bi bilo da se ‘preispitaš’ šta ti ustvari tačno treba, viđao sam da su ljudi kupovali veće, jače i skuplje zvučnike a realno im netrebaju, mada sam se i nagledao onih koji su kupovali manje zvučnike i ‘kobajagi’ bili super zadovoljni sa njima dok prvog momenta nisu čuli veće i jače sisteme.
Pa pre svega me zanima cistoca t.j kvalitet zvuka, pa onda sve ostalo.
Posto se uskoro selim iz veceg(52m2)u manji(45m2) stan kapiram da mi jacina nije toliko bitna.Trenutno u dnevnoj sobi koristin neki najjeftiniji Altec 2.1 sistem(24E
😉
Jedina stvar je sto je novi stan potkrovlje(kosi zidovi) i sto je ceo jedan prostor, ili da se strucno izrazim monovoluman :woohoo:, osim kupatila naravno, tako da kada se slusa muzika, gleda film itd to se cuje u svakom delu stana.
Sto se tiche chistine i kvaliteta zvuka, tu genius zaboravi jer nisu ni blizu altec-u i harman-u. Meni je stan oko 50kv, mada ima 2 sobe, tako da se pristojno chuju u drugoj gde su vrata zatvorena… 😊
Shalu na stranu, ATP3 su vec duza vreme najprodavaniji sistem u svetu, a i na izgled su stvarno chudni 😊 a pri tom imaju bash pristojnu cenu.
Mnogo puta sam čuo ATP3 i ne sporim kvalitet zvuka. Ali ovi koje sam ja naveo ih ‘šiju’. Prvenstveno po kvalitetu, o jačni ne mogu baš da tvrdim. A i uklapaju se uz Mac…. Ma ja se upravo spremam da odvojim pare za jedne, pa ovim više ubedjujem sebe nego vas 😊
Sto se tiche chistine i kvaliteta zvuka, tu genius zaboravi jer nisu ni blizu altec-u i harman-u. Meni je stan oko 50kv, mada ima 2 sobe, tako da se pristojno chuju u drugoj gde su vrata zatvorena… 😊
Shalu na stranu, ATP3 su vec duza vreme najprodavaniji sistem u svetu, a i na izgled su stvarno chudni 😊 a pri tom imaju bash pristojnu cenu.
E, ko ne veruje neka skokne do mene da cuje ovaj krs od Geniusa. 😛 Jel ce to da sluzi za ozbiljnu muziku ili mp3 128 sa kompa!?
Al za ozbiljno, em su jeftiniji, em mogu da se kace po zidovima (imaju uske na sebi) sto Pedji odgovara ako ide u manji stan, em imaju AC3 dekoder (joj razlike kad slusas na 6 zvucnika!); pa 4 ulaza, daljinski…
Ja kući imam isti takav komplet, ali jednu od prvih serija. Ne sporim, odnos cena kvalitet= teško da se može naći bolje.
Mada iz svog serviserskog iskustva znam da su u kasnijim izdanjima počeli dosta često da se kvare, tako da… iskreno ne znam da li bi ih sada preporučo.
Što se tih zvučnika tiče ja lično bih pre uzeo neke proverene polovne nego nove
evo i ja da dam glas za ATP3, imam ih vec 4-5 godina i mislim da im za to vrijeme cijena nije pala ni za 5eura, a ko ih ima siguran sam i da zna zasto.
btw za one kojima treba jos jaci zvuk istog (ako ne i za nijansu boljeg) kvaliteta preporucujem altec lansing 621 (2.1 sistem 90e) koji me isto odlicno sluzi vec nekoliko godina.
PS ne bi me ipak iznenadilo da je gore navedeni harman kardon ipak bolji od alteca, ali je zato i skuplji 😉
ja vec dobrih 4-5 godina koristim jazz speakers,ne znam sta trenutno nude,ali owi moji su 5.1 i koristio sam ih swe dok nisam kupio pioneer resiver i behringer zwucnike od 240w:laugh: ali stwarno za twoj stan mislim da ce ti sawrseno odgowarati,i po ceni,i po kvalitetu…PS.mogu takodje da se kace na zidowe.
Ja bih preporucio Altec FX6021. Fenomenalni su.Cistoca/kvalitet zvuka i jacina takodje.
Kada sam ja imao slicnu dilemu isao sam od radnje do radnje i probao sve koje sam nasao (sreca radnje su sve na istom spratu i probah ih sve sa svog iPod-a):)
JBL su zaista slabi (imaju ih moje klinke);Harman providni su solidni ali mi se vise dopao zvuk i jacina sa ATP3 ali FX6021 su cenom nesto iznad Harman-a ali su naj.