SAE
Posted: 30 March 2008 02:38 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  55
Joined  2007-03-19

Imali neko ovda ko je studiro na SAE pa da podeli iskustvo???

Profile

Posted: 31 March 2008 01:20 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

ja sam konkurisao na SAE Ljubljana ali nisam otisao samo zbog togo sto su mi trazili 20.000evra da imam na racunu kao garanciju. Ne znam da li se promenila ta suluda politika ambasade tj. administracije ali tako je bilo.

Inace sada mi je i drago sto nisam otisao u tome trenutku (pre godini dana) jer ipak sam znao dosta malo, na SAE se ide da se usavrsi. Poznajem ljude koji studiraju na SAE u NY i totalno su odusevljeni jer uslovi su odlicni, predavaci su odlicni al treba ogromno pred znanje.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 31 March 2008 08:34 AM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Joined  2007-03-19

Okej.. to oko 20k evra meni nije problem odnosno netreba mi jer ja ince zivim u slovniji..
Ali o kakvom predznanju govoriš?
Naručo sam brošuru i tamo piše da u standardnom školovanju (audio engeneer) imaš od 21 meseci školovanja 3 meseca uvoda odnosno osnove…koji bi trebale biti dovoljno..

Profile

Posted: 31 March 2008 05:43 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Ako si isao u muzicku skolu to ti je plus, ako se bavis produkcijom bar 2-3 godine to ti je plus, ako poznajes rad u studiju i znas kolko tolko to je super. Ali ako nemas neku stavku od ove ili ne daj Boze ni jednu e onda ces samo da bacis pare.

Ali dosta zanimljiv i jefti je onaj kurs za midi producenta odnoso dj-a. E to je vredno para.
Moj savet je ako zelis da studiras SAE prvo to zavrsi pa onda upisi Audio Eng.

Signature 

Profile

Posted: 06 April 2008 12:43 PM   [ # 4 ]
Member
RankRankRank
Joined  2007-03-19

Okej.. imam završenu muzičku školu, a bavim se muzičkom produkcijom onako amaterski (čačkanje po internetu, forumi i to.. :D )
Ali sa kursom za avdio producenta ja mislim da nemaš  nikakvog ‘školovanja’ to je ipak samo kurs… kao što upišeš kurs gde te nauče da crtaš.. ipak bi otišo odma na diploma degree..
aj malo priupitaj one svoje drugove koliko zahtevaju od tebe i kakav jim je program gradiva..jel kako sam čtao svi sae instituti imaju isti program..

Profile

Posted: 19 April 2008 04:30 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Hewo wrote:

Okej.. imam završenu muzičku školu, a bavim se muzičkom produkcijom onako amaterski (čačkanje po internetu, forumi i to..

cackanje po internetu i forumima se zove surfovanje netom a ne muzicka produkcija :laugh:

elem nastava se u sustini vrti oko sledecih predmeta:

Analogno snimanje
Digitalno snimanje
Tehnike višekanalnog snimanja i montaže zvuka
Tehnike višekanalnog zvuka
MIDI
Ozvučavanje
Zvuk i muzika u medijima
Muzička produkcija
Produkcija zvuka za vizuelne medije
Digitalni audio sistemi
Postprodukcija i mastering

samo naravno na dosta naprednijem nivou jer se podrazumeva da znas i vise od osnova svakog predmeta, naravno dolaze i strani predavaci i pricaju svoja iskustva

(napominjem da sam njihove predemete uporedio sam mojim, fakticki dosta je isto samo su drugaciji nazivi i drugaciji je pristup radu)

Post edited by: Markooo, at: 2008/04/19 16:30

Signature 

Profile