1 2 > 
1 of 2
iOS 6
Posted: 19 September 2012 06:45 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

http://www.iclarified.com/24541/apple-has-officially-released-ios-6-download

download linkovi su u tekstu

http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/

ovde je isto azurirano ^^^

Post edited by: fl45h, at: 2012/09/19 19:15

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 20 September 2012 10:40 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

Ako koristite mape, a živite u Srbiji, bolje nemojte apdejtovati. Mada su u ovi u Americi spali s konja na magarca. Nove mape su godinama iza guglovih. Nije mi jasno šta Apple misli, zaista. Ajde ranije, bili su jedini, pa su i mogli da priušte ovakve stvari, ali sada kada je tu Android, mnogo se igraju.

Post edited by: ivicam, at: 2012/09/20 10:41

Profile

Posted: 20 September 2012 10:40 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  267
Joined  2008-06-05

Apdejtovao sinoć, sve lepo radi osim mapa koje su beskorisne van Amerike.

Signature 

Apple MacBook Air \"Core i5\" 1.6 11\" (Mid-2011) + Superdrive
iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 20 September 2012 10:42 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-02-20

sale wrote:

Apdejtovao sinoć, sve lepo radi osim mapa koje su beskorisne van Amerike.

A i tamo su manje korisne nego što su bile. Jesu lepše, ali to je zaista nedovoljno u situaciji kada ne možeš da nađeš ono što ti treba.

Profile

Posted: 20 September 2012 10:52 AM   [ # 4 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

A i ako ćemo realno, ko je ovde za pravu navigaciju koristio google map? Nije da ih branim, trebaće im još dosta da svoje mape dovedu u stanje upotrebljivosti kao što su sadašnje google mape, ali je poenta da za pravu tbt navigaciju nikad nisam koristio google već iGo ili tome slične programe…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 20 September 2012 11:00 AM   [ # 5 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  57
Joined  2010-04-28

Javascript radi primetno brže, što se oseti na većini aplikacija. Ako ništa - ovo je ozbiljan razlog za upgrade.

Mail VIP je korisna opcija, ali ja imam svoja GMail pravila i labele, pa mail deluje pretrpanije. Više bi voleo da su smanjili broj nivoa do same poruke, kao i da podrže kontinuirano čtanje novih poruka.

AppStore je spor, ima previše detalja i premalo sadržaja.

Mape su krš. Kada sam prvi put otvorio, dobio sam plavu kuglicu i ništa. Ok, ajde da sačekam da se učtaju ulice. Međutim - ništa. Od Beograda ima E75, Ibarska i Pančevački put.

Nisam neki aktivni korisnik - radim od kuće i to uglavnom noću, i ne treba mi neko navigaciono 3p rešenje. Koristio sam mape u smislu ukucam naziv firme ili adresu u Beogradu i ovaj je nađe, pokaže put i to je to.

maps.google.com radi, i može da se doda na home screen. Pri tome je sporo i sporo. Ovo ispade downgrade za mene.

Postoji nada da će se vremenom biti dodato više detalja, ali se mora imati u vidu da se google mape već godinama slobodno popunjavaju.

Voleo bi da vidim detaljan prikaz Beograda na nivou planplus-a. U stvari, zašto planplus nema iOS aplikaciju? Imaju li neki api?

Profile

Posted: 20 September 2012 11:09 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-02-20

cika_kosta wrote:

A i ako ćemo realno, ko je ovde za pravu navigaciju koristio google map? Nije da ih branim, trebaće im još dosta da svoje mape dovedu u stanje upotrebljivosti kao što su sadašnje google mape, ali je poenta da za pravu tbt navigaciju nikad nisam koristio google već iGo ili tome slične programe…

Nisam koristio mape za pravu navigaciju, ali jesam za nalazenje restorana, za nalaženje ulica dok šetam i slično. Sada je to sve otišlo u tri lepe što se Srbije tiče i drastično oslabilo što se tiče drugih zemalja, čak i same Amerike. Najveći problem je što za mape postoji API. U svoju aplikaciju ne možeš da biraš koju ćeš mapu da staviš, nego moraš da koristiš onu koju ti Apple da (osim ako nećeš da praviš svoju mapu ili platiš nekoj firmi da koristiš njihovu u kom slučaju je sve komplikovanije). Ako neko želi da napravi turistički vodič kroz Srbiju ili nešto slično, sa mapama može da se pozdravi.

Post edited by: ivicam, at: 2012/09/20 11:13

Profile

Posted: 20 September 2012 11:16 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-02-20

dmajkic wrote:

Javascript radi primetno brže, što se oseti na većini aplikacija. Ako ništa - ovo je ozbiljan razlog za upgrade.

Mail VIP je korisna opcija, ali ja imam svoja GMail pravila i labele, pa mail deluje pretrpanije. Više bi voleo da su smanjili broj nivoa do same poruke, kao i da podrže kontinuirano čtanje novih poruka.

AppStore je spor, ima previše detalja i premalo sadržaja.

Mape su krš. Kada sam prvi put otvorio, dobio sam plavu kuglicu i ništa. Ok, ajde da sačekam da se učtaju ulice. Međutim - ništa. Od Beograda ima E75, Ibarska i Pančevački put.

Nisam neki aktivni korisnik - radim od kuće i to uglavnom noću, i ne treba mi neko navigaciono 3p rešenje. Koristio sam mape u smislu ukucam naziv firme ili adresu u Beogradu i ovaj je nađe, pokaže put i to je to.

maps.google.com radi, i može da se doda na home screen. Pri tome je sporo i sporo. Ovo ispade downgrade za mene.

Postoji nada da će se vremenom biti dodato više detalja, ali se mora imati u vidu da se google mape već godinama slobodno popunjavaju.

Voleo bi da vidim detaljan prikaz Beograda na nivou planplus-a. U stvari, zašto planplus nema iOS aplikaciju? Imaju li neki api?

Kažem ja da oni polako, ali sigurno zakopavaju sami sebe. Ajde što imaju neke svoje bubice koje su uvek imali i na koje smo navikli. Ali izbaciti novi OS koji nema skoro ništa novo, a pola od tog novog je čsto nazadovannje, iako konkurencija radi i ne miruje je izuzetno neozbiljno s njihove strane. A šteta. Oni imaju daleko veći potencijal od Google-a sa androidom, ali šta sve to vredi kad ne žele da ga iskoriste.

Profile

Posted: 20 September 2012 01:02 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  109
Joined  2008-04-05

Generalno mislim da iOS nije tako los koliko vi mislite. Pre svega donosi jednu jako bitnu stvar a to je Passbook, ma koliko vama to izgledalo smesno. Nemojte biti lokalno ograniceni i gledati sta se moze ovde primeniti (nema mapa, passbook je takodje ovde neupotrebljiv) vec pre svega gledajte globalno sa usa u prvom planu. Srbija ih u opste ne interesuje (da ih interesuje imali bi smo AppStore i legalnu kupovinu iPhone-a) i zbog toga me i ne cudi sto od mapa imamo samo autoput :(

Moje licno misljenje je da je iOS 6 samo evolucija jednog izuzetno dobrog i pouzdanog mobilnog operativnog sistema.

Profile

Posted: 20 September 2012 01:25 PM   [ # 9 ]
Member
RankRankRank
Joined  2010-04-28

. Oni imaju daleko veći potencijal od Google-a sa androidom, ali šta sve to vredi kad ne žele da ga iskoriste.

Nisam nezadovoljan sa iOS6. Daleko od toga. Ne mogu reći da li je bolji od Androida, obzirom da nemam i ne koristim Android.

U stvari, baš me zanima kako će da ide ovaj ‘jeb* Google a i Samsung’ trend.

YouTube - izbacili.
Mape - svoje.
Search - svesti na traženje po AppStore.
Ads - svoje.
Safari search - ne diraj, mora google.

Za sada im jako dobro ide.

Profile

Posted: 20 September 2012 01:46 PM   [ # 10 ]
Member
RankRankRank
Joined  2010-04-28

Srbija ih u opste ne interesuje

Na sreću, ovoga puta nije samo Srbija u pitanju. Treba očekivati gomilu uporednih screenshotova Apple mapa i Google mapa.

I to od zahtevnih, bogatih i razmaženih američkih korisnika.

Do juče je Android bio second-grade os, a od sutra će da počne kukanje da su Apple mape lošije od Androida.

Mislim da Steve ne bi dozvolio da se išta pojavi, pa ni mape, dok ne budu bolje od drugih.

Profile

Posted: 20 September 2012 02:49 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  245
Joined  2008-08-26

Znaci drzi ti Dule iOS 5.1.1 i nista ne diraj 😊

Profile

Posted: 20 September 2012 03:23 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-02-20

Ne kažem ja da je iOS6 generalno loš (osim mapa, koje su skandal i to ne samo u Srbiji); daleko bilo. Ali ne napreduje dovoljno brzo. Uspavali su se. Da li misle da žive na staroj slavi ili misle da su daleko ispred konkurencije (što je do skora bilo tačno, sad ih već stižu ili prestižu na mnogim poljima) ili gube previše resursa na tužbe ili je nešto deseto, ne znam. Dok konkurencija napreduje velikom brzinom, oni kao puževi. Super je Passbook, ali takvih stvari treba da bude dosta više. Meni je žao što je to tako. Gledao sam prezentaciju onog smotanog nindže na keynote-u i oduševio se. Mislim da bi ista stvar na androidu daleko lošije radila (iz više razloga). A to znač da je iOS odlična platforma za razne primene koje koriste matematiku slične sofisticiranosti. Nadam se da će biti dovoljno pametni da ne upropaste stvar i ne vrate se u ono doba kad je Steva otišao iz kompanije, ali sam nešto više pesimista nego optimista…

Profile

Posted: 20 September 2012 04:47 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-02-20

http://www.bbc.co.uk/news/technology-19659736

Profile

Posted: 20 September 2012 07:43 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

mperovic wrote:

i zbog toga me i ne cudi sto od mapa imamo samo autoput :(

A mene najiskrenije cudi da imamo i taj autoput.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 20 September 2012 08:31 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-02-20

[img size=400]http://imageshack.us/a/img255/7384/photouy.png[/img]

Profile