Nazalost, Forge ne postoji za Mac, a na zamene se treba navici.
Najozbiljniji kandidat je Peak Pro.
Zatim su tu Sound Studio (brz i zgodan) i Amadeus
a za njima Wave Editor.
Garage Band je nesto drugo, to je komponovanje za male eurekase.
Emulacije nisu bas najsrecnije resenje za ozbiljan rad.
Digital Performer je multitracker.
I Logic je multitracker ali ga treba imati. Ima stravican processing i instrumente.
ne neki profi editing
nego sam jednostavno navikao na forge u seckanju
pesmica,i doterivanju kvaliteta…
pogledacu ovo shto ste mi napisali,ako e budem mogao da se snadjem
probaću da pokrenem forge preko
parallels-a 😊
U potrazi za necim sto bi mi napravilo DDP image, vratim se na Wave Editor, skinem novu verziju, krenem da petljam…
taj program je zapravo OPASAN
i tek ce da bude, imaju stravican support, doradjuju ga stalno, komuniciraju sa korisnicima… a kosta 80 dolara!!!
Bogami drdra svaka cast za ovo sto si iskopao ovaj program, slican je na prvi pogled sf, bacio sam pogled na one screenshotove i ako se ne varam moze i da stavlja slices kao i ReCycle, a to mi bas treba jer mi ReCycle steka ko zmaj. Morace se try before buy odraditi pa ona u shoping ako valja 😊
Dacho, ako ti je dovoljan Amadeus, to je to. Svakako ti u zivotu ne trebaju DDP imidzi, ISRC kodovi i takve stvari.
WE ima ambicije da bude ‘jako ozbiljan profesionalni softver’, i na dobrom je putu…
dakle, kome treba
Osim slicesa, cita sve tipove markera, mozes da ga kontrolises midijem, ima layere kao fotoshop, radi visekanalno, sa keyboard shortcuts mozes da napravis cuda, ima izotopov dithering i konvertor… i svidja mi se kako radi. Malkice se samo treba navici na layere i na neke njegove fazone, ali nije tesko, podrska je sjajna, imaju i video tutoriali i forum, pa lepota.
Dacho, ako ti je dovoljan Amadeus, to je to. Svakako ti u zivotu ne trebaju DDP imidzi, ISRC kodovi i takve stvari.
Upravo tako.
K’o što mi ne treba Photoshop da bih resize-ovao sliku, tako mi za isečak dela pesme ne treba profi studio oprema 😊
A ja se samo osvrnuh na to da je čovek koji je pokrenuo temu napisao da mu treba za seckanje i minimalno doterivanje 😉
Da ne dizem novu temu, sta se preporucuje za sredjivanje zapisa snimljenog sa ploce (seckanje, izbacivanje suma); ili je i garaza dovoljno dobra za to?