1 2 3 > 
1 of 3
hackintosh
Posted: 01 April 2008 07:21 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  864
Joined  2007-11-26

da li neko zna neki proveren hack os za pc da radi
isprobano mnogo a bez uspeha.

Profile

Posted: 01 April 2008 07:52 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Da li zaista očekuješ da ovde iko zna odgovor na to pitanje?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 01 April 2008 11:42 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-26

pa pisalo je njih par da imaju hackintosh pa reko da cujem sta su koristili.. stoji mi pc desktop masina skuplja prasinu a nabavio sam kuciste blue&white pa sam hteo da ga prepakujem i napravim hackintosh

Profile

Posted: 02 April 2008 03:53 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

heheheeheh…Od babe devojka, a?

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 02 April 2008 08:15 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

ccc… e, bre, vujke, pa ako je kojim slucajem u tom blu nad white kucistu bio i ostatak Mekintosa, bolje da si ovde potrazio instalaciju Sistema 9, pa to da namestis i da vidis da ce da bude upotrebljiv i nece ‘hvatati prasinu’, a PC zajebi, i ako ga vec koristis, najbolje, ali zaista najbolje je da u njemu bude windows. I to bez sminkanja i pokusavanja da ‘lici’ na OS X - usporices ga i okilaviti dodatno.
Sto kaze Tosa - baba je baba, a devojka - devojka.

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 02 April 2008 09:35 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-26

ma kuciste sam nabavio prazno bez icega a pc ne koristim a bacio sam pare na njega pa sam mislio da se ne baci

Profile

Posted: 02 April 2008 09:39 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Imaš iATKOS i Kaliway, koji uglavnom rade. Otkako sam uzeo Mac-a, ne igram se više time…

U tom svijetu ti stvari zavise samo od hardvera… Ako pogodiš dobru kombinaciju hardvera, sve će da ti radi bez problema, kao što radi na Mac-u. Ipak, ima i komada hardvera koji po specifikacijama zadovoljavaju potrebe operativnog sistema, ali ni sa drajverima neće da radi…

Meni je slijedeća konfiguracija radila savršeno:
- Gigabyte GA-945GM-S2 (GMA950 video, ALC883 audio, RTL8111B mrežna)
- Intel Core2Duo E4500 2.2 GHz
- 2x 1GB Geil DDR2800
- Fujitsu 60GB SATA 2.5’ HDD
- Pioneer DVR07XLB PATA
- Samsung 616 DVD-ROM.

Ono što mogu da ti preporučm jeste da obratiš pažnju na to da izabereš hardver koji je što bliži originalnom Apple hardveru, jer će manje glava da te boli…

Ono što me je smorilo je bilo čekanje na postavljanje razbijenih update-a na net, kao i djelimično nefunkcionisanje mreže, koja je imala svoje trenutke ispada…

Onda sam uzeo minija i riješio svoje probleme. B)

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 02 April 2008 11:45 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

vujke83 wrote:

ma kuciste sam nabavio prazno bez icega a pc ne koristim a bacio sam pare na njega pa sam mislio da se ne baci

Onda bolje stavi neki Linux na njega, pa ga iskoristi kao fajl server ili tako nešto.

A i imaš milion drugih mesta (ES, Benchmark, onaj galvni forum za to) gde možeš da nađeš kompetentniju informaciju o tome, zaista ne vidim razlog da o tome pričamo ovde. Pogotovo što smo i priznata gurpa od strane Applea, a Apple ovo što pitaš smatra nelegalnim.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 April 2008 01:56 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-26

ok necu vise o tome sorry

Profile

Posted: 02 April 2008 03:02 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Drugari zaista ne mogu da vas razumem.
Kada sam ja postavio slicno pitanje napali ste me da pisem o nelegalnim stvarima o tome kako je ovo legalan apple forum koji sam apple podrzava itd.

A onda u ostalim postovima prica se nasiroko o pirateriji, crackovima i ostalim ‘legalnim’ sitnicama koje zivot znace.

Ja licno imam srecu da radim na pravom Mac-u i koliko vidim veliki broj ljudi ovde cak, mozda 99,9% radi na pravom Mac-u, ali ipak ne treba da zaboraviti da se i Mac-ovi prave od istih komponenti kao i kante.

Apple je Apple zato sto korisniku pruza jedinstvei kako to oni zovu ‘user experience’ koji bi mnogi voleli da probaju pre nego sto kupe Mac-a.

Zao mi je sto ste tako rezervisani prema ovoj izuzetno interesantnoj temi.

Pomoglo bi makar da neko ko ima iskustva navede na kojim komponenatama moze da se instalira Hackintosh bez problema ili vecih problema. Ideja i nije da se takav sistem koristi u beskonacnost vec da postojece PC usere preobrati u Mac korisnike… ali na zalost ne mogu svi sebi da priuste Mac-a pa dok Apple ne izbaci Mac minija za 200-300 eura nekima je to jedina opcija…

Profile

Posted: 02 April 2008 03:29 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

drNele wrote:

ali na zalost ne mogu svi sebi da priuste Mac-a pa dok Apple ne izbaci Mac minija za 200-300 eura nekima je to jedina opcija…

Slazem se sa tobom donekle.
Da se razumemo na ovom forumu postoje ljudi koji imaju prosecnu platu od gore navedenih 200-300 E, pa su uspeli nekako da sebi priuste Mac.
Nisu svi Mac useri bogatashi.Ako je Apple omogucio da za oko 500E mozes da biras izmedju Minija ili Kineza, Do you go blind.
Ako postavis pitanje kakav hardver dobijas u Miniju, a kakav u PCejcu, onda nema potrebe da prelazis na Mac,posto ocigledno znas sta su ti prioriteti.

Pa iPod kosta 200-300E, da ne pominjem iPhone ili Mini.:blink:

Ako bas hocete da se sigrate instalirajte Dreamlinux MM Edition, brazilsku distribuciju koja ima donekle Mac look’n’ feel(sa sve uvelicavajucim dockom, Multimedia kodecima Mplayer kao default,prelepe ikonice.
I sve to zapakovano u pravi sistem, a ne neko budzenje.

Post edited by: Pedja, at: 2008/04/02 15:31

Profile

Posted: 02 April 2008 04:19 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Za Vujketa i Neleta:

Smatram da će se većina korisnika ovog foruma složiti sa mnom da nismo nikakvi elitisti ni bogataši, niti je naš prezir prema svemu što nije iz Epl kuhinje razlog što smo protiv ovakvih tema. Ja ovakve teme ne želim ovde, no dobro, to je samo moje mišljenje. Jednostavno (i) postoji toliko mesta i na domaćem webu gde se mogu pronaći relevantne informacije, pogledaj samo benchmark.co.yu konferencije, kao i ‘Mac OS X na ne-Apple mašinama’ temu na elitesecurity.org/f89 konferenciji. Da ne pominjem sajtove na engleskom…

I (ii) neminovno je da se ovakve teme pre ili kasnije pretvore u ‘automehaničarske savete’ tipa ‘kako da nabudžim ovo da mi radi sa onim’. A smatram da to niko, ili bar ogromna većina ovde, ne želi da gleda i čta, pa makar im se delili saveti ‘ignoriši i ne čtaj, ako ti smeta’. To je i jedan od razloga (nema budženja) što ljudi i koriste Mek, čak i sada kada je na Intelu.

Pogledaj samo šta se desilo sa Mekintoš konferencijom na pomenutom ES-u; prvo su mudri elitisti sa tog sajta odlučli da tema ‘Mac OS X na ne-Apple mašinama’ treba da živi u okviru Mekintoš konferencije, nisu hteli da je izmeste negde drugde (a Mek korisnici nisu svojevremeno tražili da se takva tema zatvori/obriše, već da se izmesti iz Mekintoš foruma, gde i ne pripada); zatim su to začnili podelom na tri konferencije (Mek-generalno, Mek-hard, Mek-soft…) Krajnji rezultat: od najposećenije Mek konferencije u Srbiji i među Srbima, doveli su je do toga da nekakva aktivnost postoji još samo u temi o hackintoshu i iPhone-u (što se opet svodi na ‘kako da krekujem 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3,...’); mnogi je više ni ne posećuju, da ne pominjem pisanje. Ja, na primer, svratim tamo sasvim slučajno, kada me Safarijev address autofill na to navede, evo danas prvi put posle više od 20 dana.

O ceni ne valja diskutovati, to je već mnogo puta prežvakana tema. Ja samo mogu da kažem da mi je žao što neki ljudi ne mogu da sebi priušte Mek, iako bi žarko želeli, pa se zbog toga odlučuju za hackintosh, a ne zbog zajebancije/free (as beer) software crap/itd… razloga. Samo, ima nečega i u tome šta se koliko želi i koji su prioriteti. Moj slučaj: pre pet godina sam radio u Srbiji za platu od oko 240 evra, i živeo kao podstanar u Beogradu (možeš da zamisliš troškove). Pa sam ipak kupio iBook G3 900 MHz sa dodatnom memorijom, što me je tada koštalo oko 1650 evra. Čak sam digao kredit u tu svrhu (koji nije pokrio ceo iznos) sa rokom otplate od godinu dana. Dakle, sve se može, kada se hoće/mora. Znam da zvuč kao fraza, ali je zaista tako. Pa sad, ako na to odgovaraš ‘pa nisi normalan, sad ću baš da dižem kredit za računar,...’ opet kažem, u pitanju su prioriteti i ko šta koliko želi.

Piratovanje i krekovanje… Takođe sam oštro protiv toga, ali šta vredi, ljudi jednostavno teraju po svome, nekada je i crta kada se u takve vode zagazi vrlo tanka…

Pozdrav, uz nadu da ovo moje pisanije neće biti pogrešno shvaćeno.

Profile

Posted: 02 April 2008 05:08 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Pedja wrote:
Ako bas hocete da se sigrate instalirajte Dreamlinux MM Edition, brazilsku distribuciju koja ima donekle Mac look’n’ feel(sa sve uvelicavajucim dockom, Multimedia kodecima Mplayer kao default,prelepe ikonice.
I sve to zapakovano u pravi sistem, a ne neko budzenje.<br><br>Post edited by: Pedja, at: 2008/04/02 15:31

Pazi, pratim sve sta se desava u vezi svih operativnih sistema cisto jer me to zanima. Nedavmo sam skinuo novi KUbuntu Linux (Ubuntu linux + KDE4) i nije los i toplo ga preporucujem svima koji ne zele da igraju najnovije igrice i bave se profesionalno grafikom ili slicnom delatsnoscu za koju linux nema adekvatnu podrsku.

Ali nemoj da se lazemo… MacOSX je No1 a onda mozda ide jedno 10 praznih mesta pa svi ostali sistemi kada je u pitanju user experience! I to je ono zbog cega se nikada necu vratiti ni na jedan drugi sistem :D

Sto se tice toga da li treba da se pise ili ne… sta ja znam… meni ovde svi delujete OK. Super ste useri, rado delite iskustva, znanja i pomazete pocetnicima.

Ne vidim zasto bi jednu temu izbegavali.. jer mozemo mi da ignorisemo da tako nesto postoji pa kao necemo da pisemo o tome… ali ako interesovanje postoji zasto ne pisati? Ovo je otvoren forum ne? Da ne upotrebim rec ‘demokratski’ 😊

Pa ko ne voli taj topic ne mora da cita… ja licno dosta tema preskocim… recimo o periferijama skoro nikada nista ne procitam 😉

Ali opet ako admin odluci da na tu temu ne treba da se prica cutacemo svi ko zaliveni!

Profile

Posted: 02 April 2008 05:23 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Pomoglo bi makar da neko ko ima iskustva navede na kojim komponenatama moze da se instalira Hackintosh bez problema ili vecih problema. Ideja i nije da se takav sistem koristi u beskonacnost vec da postojece PC usere preobrati u Mac korisnike… ali na zalost ne mogu svi sebi da priuste Mac-a pa dok Apple ne izbaci Mac minija za 200-300 eura nekima je to jedina opcija…

Sve to imaš već na onim forumima, zašto nepotrebno opterećivati i ovaj ovde. Eno ti 20 strana na ES-u o tome, zaista ne vidim svrhu da se o tome ovde raspravlja. Apropo minija za 300 evra, to od Applea nećeš videti dok je Džobs u njemu. Ko hoće da se upozna sa Macom, a nema para, neka kupi polovan, uzme kredit.

Signature 

Profile

Posted: 02 April 2008 05:29 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Ne vidim zasto bi jednu temu izbegavali.. jer mozemo mi da ignorisemo da tako nesto postoji pa kao necemo da pisemo o tome… ali ako interesovanje postoji zasto ne pisati? Ovo je otvoren forum ne? Da ne upotrebim rec ‘demokratski’

Pa ko ne voli taj topic ne mora da cita… ja licno dosta tema preskocim… recimo o periferijama skoro nikada nista ne procitam

Problem je što se to ne bi svelo na jedan topic, to nam iskustvo govori. Ponavljam, ima desetak foruma koji vrlo kvalitetno obrađuju tu temu, stvarno mi se besmislenim čni da se o tome priča ovde. Kao što, čni mi se, reče Dača prošli put kad smo potezali ovu temu (eto vidiš da ima već dva topica); da li možeš da zamisliš da neko na sajtu fanova BMW-a pita kako da ubaci BMW-ov motor od Mercedesa? Mislim, ovo je ipak sajt korisničke grupe onih koji koriste Appleove proizvode.

Post edited by: madamov, at: 2008/04/02 17:33

Signature 

Profile

Posted: 02 April 2008 05:33 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Drugari zaista ne mogu da vas razumem.
Kada sam ja postavio slicno pitanje napali ste me da pisem o nelegalnim stvarima o tome kako je ovo legalan apple forum koji sam apple podrzava itd.

Ako si dobro pročtao, rekao sam isto i Vujketu pre neku poruku. I ne, Apple nas ne podržava, ali nas priznaje za Apple korisničku grupu, to nije isto. Što se krekova i ostalog tiče, izvini, to nije isto. To ne podržavamo i niko nije ostavio direktan link ka kreku ili ostavio serijski broj. Navraćao je jedan korisnik svojevremeno koji je to stavlja u potpis jer smo ga tako zamolili. Doduše ni ne brišemo sve, pa je možda nešto promaklo, no to ne znač da podržavamo pirateriju.

Signature 

Profile

1 2 3 > 
1 of 3