Da li neko zna kako da najjednostavnije prebacim sve(filove,adrese,bookmarks…) sa PowerBook G4 na novi MacBook Pro?Cuo sam da je najbrze sa firewire kablom?
da, FW kablom.
Mada, moram da primetim, nedavno sam pokusao da prebacim na novi, alu iMac sa G5 masine nekih 160 Gb podataka preko tog kabla i islo je ocajno sporo. Na kraju sam odustao. Tako da, ako je veca kolicina podataka, razmisli o eksternom HD-u. U tom slucaju na PB eksportujes iz Adress booka v-Cards, iz Safarija Bookmarks, iskopiraj iz Home Library foldera Mail folder kao i com.apple.mail.plist iz Preferences foldera (nalazi se u istom Library folderu) i tako dalje, pa to sve lepo posle rucno smestis/importujes gde ti treba.
taman da se nadovezem: Miki, ako na ovaj nacin sacuvam Adress book, hoce li mi ostati avatari, jer ovako kako sada radim ne ostaju kad reinstaliram OS? Takodje sam primetio, morajuci da se privremeno vratim na Tigra, da se adress book editovan u Leopardu ne prikazuje dobro u Tigru: pobrljave nasa slova: čćžšđ
Najjednostavniji nachin za syncovanje starog i novog Mac-a je Migration Assistant programche koje se nalazi u Utilities folderu..Na zalost, ako se syncuju PPC i Intel Mac, onda bi trebalo da se radi ruchno, s obzirom da nije preporuchljivo da se prebacuju systemski fajlovi sa PPC <-> Intel Mac-ove…Znachi moze maltene sve iz Home foldera izuzev Library foldera, a i iz Library foldera moze Preferances da bi se sachuvale registracije i podeshavanja za intsalirane softwere…
Shto se tiche metode ruchnog prebacivanja mozesh da dignesh jednog Mac-a u FireWire modu /spojish ih prvo FW kablom, naravno/ a moze i mrezom..Trebalo bi oba da imaju gigabitnu mrezu pa ce da ide ko munja /MacBook ima sigurno a za PowerBook-a zavisi od modela/..
taman da se nadovezem: Miki, ako na ovaj nacin sacuvam Adress book, hoce li mi ostati avatari, jer ovako kako sada radim ne ostaju kad reinstaliram OS? Takodje sam primetio, morajuci da se privremeno vratim na Tigra, da se adress book editovan u Leopardu ne prikazuje dobro u Tigru: pobrljave nasa slova: čćžšđ
Za downgrade je sigurniji eksport u vCard. Što se sličca kontakata tiče, ostaju jer se iste smeštaju u ~/Library/Application Support/AddressBook/Images/. Mada, ako ispravno podesiš u preferencama i vCard format to može da sačuva. Prošle godine sam radio za potrebe jednog klijenta Card parser u 4D-u i upoznao vCard format do tančna, tako da se u njega što šta može trpati.
pazi, ladno ima. a ima i da sacuva notes, i za njih sam se cudio sto ih nema, a svasta sam tu zapisivao
e, ajd da pitam jos i ovo, nekako mi je slicna problematika. Naime, sredjujem svoju muziku ovih dana. Tacnije, ubacujem Lyrics gde fale, kao i Album Art. Interesuje me hoce li ovo ostati nakon reinstalacije, tj, sta treba da sacuvam da bi ostalo?
~/Music/iTunes ?
Tamo ima neki Album Artwork koji je pun nekog ‘đubreta’ koje je kod mene teško 41MB, tako da to mora da su neki omoti…
...mada je iTunes po defaultu podešen da trpa omote i u mp3 fajlove, tako da ako nisi to eksplicitno isključo (mislim da može, ne sećam se tačno a mrzi me da pogledam 😊) - omoti su gde muzika je (hell is where the heart is 😉)
Za pisanija (lyrics) nisam siguran da li isto trpa u mp3, a bilo bi dojajno da to radi.
Lyrics ostanu nakon reinstalacije, ali Album Art ne…
Omoti ostaju u pesmama i ne gube se 😊
Izaberi nekoliko pesama u iTunes, idi na ‘Get info’, u ono polje ‘Artwork’ dodaj neku sliku i klikni na dugme OK, pa onda te pesme prebaci na neki drugi računar i ima da vidiš da će da se vide omoti i na drugom računaru 😊
Vidi se i da su omoti sačuvani u pesmama (u MP3 datotekama) ako se pogleda kolika je velična pesme pre dodavanja omota, a koliko posle dodavanja omota (velična pesme malo poraste kad se doda omot).
I kad se preko Findera pregledaju pesme u koje su ubačeni omoti albuma, isto se vidi da je omot u pesmi jer umesto ikonice za MP3 datoteke stoji omot albuma.
Dachaz wrote:
Za pisanija (lyrics) nisam siguran da li isto trpa u mp3, a bilo bi dojajno da to radi.
zasto su se onda izgubili albumi nakon reinstalacije, iako ih je bilo, kad sam lepo podesio u GimeSomeTjunu da ih smesta u fajlove? Znaci, sve sto je to proglamce skinulo je nestalo.