formatiranje iPoda
Posted: 06 April 2008 01:20 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  11
Joined  2007-01-24

Imam iPod video 30GB, koji je formatiran za PC. Sada bih hteo da ga preformatiram za Maca.
Da li postoji neka opasnost (pored toga da cu naravno izgubiti ono sto ostane na njemu) ?

Profile

Posted: 06 April 2008 01:51 PM   [ # 1 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  55
Joined  2007-03-19

Ne..
Znaci sve sto trebaš, da uradiš je ta da uključš i napraviš restore.
S tim narano gubiš sve što je na njemu i dobijaš najnoviji software.

Profile

Posted: 06 April 2008 01:58 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  116
Joined  2008-02-05

kad ste vec kod tih pc ili mac formata imam jedno pitanje:moj ipod nano 3.gen je formatiran za pc.kada sam kod prijatelja pokushao da prebacim neki text na ipod sa maca nije hteo da ga procita(čtao ih je nekako čudno,sa nekim brojevima i slovima).da li je to normalno da mac i ipod formatiran za pc nece da komuniciraju medjusobno?

Profile

Posted: 07 April 2008 01:52 PM   [ # 3 ]
Member
RankRankRank
Joined  2007-03-19

To nema veze mac pc… jedina razlika izmedju mac i pc formatiranog iPoda je u tome što se mac formated iPod može nadgraditi (softwersko)
a to što se tebi desilo je posledica applovog zaključavanja i ograničavanja usera na njegove proizvode tj. iTunes…. iPod je jedini mp3 na kojeg nemožeš staviti muziku na copy paste načn….nego moraš muziku importat preko iTunsa i tada on sam sebi shrani pesmu sa nekom svojom kodom koju ja ne poznajem .. Ako staviš neku psemu na iPod i posle otvoriš iPod i pročačkaš po njemu (npr SHH ako je touch u pitanju) vidječeš da su sve pesme kao neke kode…

Profile

Posted: 07 April 2008 05:20 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-02-05

Hewo wrote:

iPod je jedini mp3 na kojeg nemožeš staviti muziku na copy paste načn…...

nije jedini…mislim da neki sony nece bez njegowog softwarea:)

Profile

Posted: 07 April 2008 08:49 PM   [ # 5 ]
Member
RankRankRank
Joined  2007-03-19

pa dobro okej :D to sam reko tako…aj da se popravim:
spada u 1% mp3 playera na koje se nemože stavljati muzika na copy paste načn =P

Profile

Posted: 07 April 2008 10:39 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Šta, ne možeš u iTunes-u da izabereš neki album, kažeš copy, onda unutar iTunes-a najuriš iPod i kažeš paste?
Ako može, zar to nije copy-paste? :D

(znam šta si hteo da kažeš, samo zezam)

No, ima softvera za sve platforme koji mogu da čupaju stvari sa iPod-a k’o da je iz onih tvojih 99%... Kako rade - to već ne znam.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 08 April 2008 01:17 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Apple-ova Ideja oko ‘skrivanja’ pesama na iPod-u nema veze za zakljuchavanjem i ogranichavanjem korisnika vec je upravo usmerena na zashtitu korisnika..Naime, ideja je da se sprechi neovlascena kradja pesama u situacijama kada, recimo, ostavite iPod u kaficu, na stolu, dok ste u WC-u, ili u hotelskoj sobi itd…Znachi ne moze jednostavno da se zakachi iPod za komp i Copy/Paste sve pesme sa iPod-a na komp…Meni se, pravo da vam kazem, to dopada…S druge strane, shto reche Dachaz, ima gomila programa koji veoma jednostavno vracaju pesme sa iPoda na Mac…A ako ocete ruchno da se mlatite evo tutoriala:

http://www.macworld.com/article/54342/2006/12/twowaystreet20.html

Google je majka..😊

Inache, veoma je jednostavno izlistati iPod ako znash shta da listash i kako..😊

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 08 April 2008 04:13 PM   [ # 8 ]
Member
RankRankRank
Joined  2007-03-19

da slažem se da ima programa koji su to sposobni… dok sam bio na pcju sam sam jih koristio… slažem se i stim da je taj načn i zaštita pesama.. sasvim moguče ali ipak znajuč applovu politiku… ‘ništa ne izlazi napolje i ništa ne ulazi u naše proizvode’ kao i što je npr bilo do sada sa iPhonom pa je bio pritisak prevelik pa ga odključali ...dali SDK…

Profile

Posted: 08 April 2008 05:04 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

iPhone je zakljuchan na zahtev providera, s tim shto je Apple tu ispao dzukela pa peva na sva usta kako AT&T traze da se zakljucha a shapuce ponekad, stidljivo, da uzima procenat i od postpaid paketa…Al sad ajde, taka im je poslovna politika za telefon…Morali su da smisle neshto, verovatno, s obzirom da je konkurencija na trzishtu telefona prevelika…

Shto se tiche Mac-ova, ja mislim da je sve potpuno otvoreno…Mislim, mozesh da radish shta ocesh sa sami sistemom a i sa spravama…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 08 April 2008 07:18 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-02-05

Hewo wrote:

da slažem se da ima programa koji su to sposobni… dok sam bio na pcju sam sam jih koristio…

aj plz daj mi neki link za te programcice za P(r)C posto za mekica moram malo da se nacekam…

Profile