Andrej wrote:
zasto ove viste nisu u istoj ambalazi? nisu mogli da se odluce koji im se dizajn svidja pa koja se kome zapadne ili sta?
:laugh:
Zato što imaš valjda 6 ili 8 (što bi rekli u Radovanu, Vilotića ima između pet i 150) verzija Visti, Home, Business i Ultimate, pa u svakoj imaš Basic i Premium, pa onda valjda ove Ultimate imaju i svoj 64-bitne verzije. Šta ćeš, treba nešto i učti na onim skupim kursevima prodaje Microsoftovih proizvoda.
Možda se ponavljam, pre dve godine sam učestvovao na tenderu za izradu softvera za jednu opštinu, u sklopu ponude je trebalo dati i ponudu za 72 Windowsa i neki Office, pa neki Windows serverski OS. Elem, Microsoftov cenovnik ima preko 6000 stavki, a kada sam video koliko se ljudi ugrađuju rekoh da probam da vidim mogu li ja da kupim direktno od MS-a. Mže, ali prvo moraju dva radnika da prođu neki Sales kurs pa da polažu za sertifikat, pa onda ovo pa ono. Sve u svemu, cela ta MS priča je mašinerija za isisivanja para bez prevelike potrebe. Tako da sam počeo da sumnjam da oni nešto zbog čega im se mi smejemo rade namerno, zamisli koliko bi ljudi u svetu ostalo bez posla da je Windows malko jednostavniji za upotrebu.