Evo probao sam neke emulatore za Nintendo 64 i evo prvih utisaka…
Sixtyforce i Mupen64 (imaju verzije za Mac) su imali baš dosta problema kad sam ih probao sa South Park igricom… i zauzeće procesora je skočlo poprilično… Mupen64 mi je dosta seckao, a u Sixtyforce su likovi u igrici izgledali kao da su pocepani.
Onda sam probao Project 64 preko Crossover. Radi pristojno, igrica leti, zauzeće procesora se nije povećalo baš nešto puno i pored toga što je radilo kroz Crossover (bilo je možda oko 1% zauzeće)... znač, daleko bolje nego ostali emulatori koje sam probao… jedino što nije baš radilo najbolje je što je radar u igrici bio malo poremećen (nije baš izgledao isto kao na konzoli i imao je neke greške, ali je ipak radio nekako); ali sve ostalo je izgledalo sasvim OK i igica može da se igra… interfejs programa je nešto malo zezao pod Crossover 8 (imam staru verziju) kad se podešavaju kontrole, ali sam ipak podesio i to nekako… al’ to je već do Crossovera bilo (ne znam da li bi bolje radilo u nekoj novijoj verziji Crossovera).
Koliko sam video na YouTube, izgleda da Project 64 odlično tera popularnije naslove, tako da ako neko traži emulator za N64, nek proba Project 64.
Uzgred… Nintendo 64 emulatori izgleda ne traže da im se ubacuje neki BIOS (bar što se tiče ovih emulatora koje sam probao) kao što je to slučaj sa emulatorima za neke druge konzole.. nego se samo učtaju igrice.