problem Autocad
Posted: 19 January 2013 02:04 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  1
Joined  2013-01-19

Postovani citaoci 😊

Imam imac 2ghz intel c2d 3gb rama, za rad mi je neophodan autocad pa me zanima koja mi je najbolja opcija, nije mi neophodno da imam neku od novijih verzija acada vec mi je vazno da radi brzo i bez seckanja..pozz

Profile

Posted: 19 January 2013 08:49 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-08-12

Na MBP 2ghz intel c2d 4GBrama sa Apple Cinema 23’ monitorom u BootCampu sa Win7 i AutoCad 2007 (za tu verziju Cada imam usb lock za softver koji koristim uz Cad) sam odradio posla za malo bogatstvo (sve se naravno potrošilo, a nešto se još uvek nije naplatilo :( ). AutoCAD za Mac OS postoji i probao sam mislim V12. Bilo je sporo, bagovito i nisu još uvek radili exp dodaci što mi ga je učnilo beskorisnim. Nisam probao ništa novo već godinu dana sigurno. Valjda je situacija danas bolja.

U Boot Campu sam napravio particiju od 100GB, dodao par stvari kao MS Office jer AutoCAD 2007 nije hteo da funkcioniše bez njega (saradnja AutoDeska i Microsofta); jednostavan editor, i nešto za uspostavljanje fajl sistema. Često sam koristio kombinaciju CAD na monitoru a CAD-ov editor ili neki od programa na ekranu laptopa. Super produktivno i radilo je veoma brzo. Jedini problem je bio što se MBP jako grejao pod Winom pa sam morao da instaliram programčće za upravljanje ventilatorima, čtaj uvek su bili na maksimumu, zato se danas i čuje jedan od njih dok se mašina ne zagreje).

Od tog vremena koristim AutoCAD WS (na Mac OS-u) za brzi pregled crteža i dobijanje osnovnih infoa poput rastojanja dužine elemenata i sl.

Signature 

Misa

Profile

Posted: 19 January 2013 12:47 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

Da li je neko probao DraftSight? Ja kao light korisnik ACad-a, sam ga malo koristio, i nemam nekih zamerki. Verovatno ce neki experienced korisnik imati neke zamerke, i bilo bi zgodno da ih kaze.
@mkozlovic: mali offtopic, ali opet u kontekstu ACad-a. Da li koristis neku verziju Autocad-a (autocad WS ?) ili neki kompatibilni program za pregled i sitan edit dwg crteza na iPad-u?

Profile

Posted: 19 January 2013 01:16 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Bas sam krenuo da preporucim DraftSight, za samo crtanje. Drafting ne ide tako brzo kao kod AutoCADa jer nedostaju neke UI sitnice (da ne idem sad u detalje) ali se to i vise nego nadoknadjuje samom brzinom pokretanja, otvaranja fajlova i na kraju krajeva - iscrtavanja, panovanja, itd.

AutoCAD koristim samo kad bas moram, nisam video masinu na kojoj radi bez seckanja. Moje iskustvo sa Mac verzijom je katastrofalno.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 19 January 2013 04:32 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-08-12

Da, na DraftSight sam potpuno zaboravio. Svojevremeno sam ga hvalio po forumu. Bio je free, imao komandnu liniju i gro skraćenica je bilo isto kao u AutoCAD-u. Ostalo je manje više bilo isto kao u AutoCadu. Koliko se sećam, grupa ‘otpadnika’ iz AutoDeska je krenula da pravi AutoCAD za Mac i dobili smo DS 😊. Topla preporuka. Znam da mi je strašno nedostajala podrška za lispove, jer se puno toga, dosadnog i pametnog, odrađivalo pomoću ovih programčća. Nisam ga sigurno par godina pokrenuo, na Macovima. Hvala na podsećanju, ako mi zatreba, tu je.
Samo AutoCAD WS na iPadu. Zgodno mi jer sve crteže čuva na oblaku, pa su mi odmah dostupni, ne treba ni Dropbox niti išta slično. Možda su portovali DS na iPad, ili će uskoro 😊.

Signature 

Misa

Profile

‹‹ Potrebna POMOC!!!      Mac Office 2008 Trial ››