Na MBP 2ghz intel c2d 4GBrama sa Apple Cinema 23’ monitorom u BootCampu sa Win7 i AutoCad 2007 (za tu verziju Cada imam usb lock za softver koji koristim uz Cad) sam odradio posla za malo bogatstvo (sve se naravno potrošilo, a nešto se još uvek nije naplatilo :( ). AutoCAD za Mac OS postoji i probao sam mislim V12. Bilo je sporo, bagovito i nisu još uvek radili exp dodaci što mi ga je učnilo beskorisnim. Nisam probao ništa novo već godinu dana sigurno. Valjda je situacija danas bolja.
U Boot Campu sam napravio particiju od 100GB, dodao par stvari kao MS Office jer AutoCAD 2007 nije hteo da funkcioniše bez njega (saradnja AutoDeska i Microsofta); jednostavan editor, i nešto za uspostavljanje fajl sistema. Često sam koristio kombinaciju CAD na monitoru a CAD-ov editor ili neki od programa na ekranu laptopa. Super produktivno i radilo je veoma brzo. Jedini problem je bio što se MBP jako grejao pod Winom pa sam morao da instaliram programčće za upravljanje ventilatorima, čtaj uvek su bili na maksimumu, zato se danas i čuje jedan od njih dok se mašina ne zagreje).
Od tog vremena koristim AutoCAD WS (na Mac OS-u) za brzi pregled crteža i dobijanje osnovnih infoa poput rastojanja dužine elemenata i sl.