Prepaid mobini internet
Posted: 17 January 2013 11:45 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

pre svega da se izvinim na mozda nespretno srocenom naslovu, a drugo ako moderatori procene da nije za ovu grupu neka premeste gde smatraju da treba.

naime, evo o cemu se radi: hocu da uzmem neki prepaid paket za net preko mobilne mreze. opcije su:
- VIP - usb modem (ZTE model) sa karticom i 5 GB protoka za 2490 din.
- Telenor - usb modem sa karticom i 4 GB za 2990 din
- Telenor - samo kartica i inicijalno 300 MB za 390 din.

naknadne dopune su mislim nesto oko 1 din/MB, s tim sto kod VIP-a ako se uplati preko 500 din, kolicina podataka se duplira.

mene interesuje da li znate:
- koji provajder ima brzzi net i bolju pokrivenost?
- da li usb modem koji se dobija kod VIP-a moze da se koristi kasnije i sa karticama drugih operatera - ako idem u inostranstvo ili promenim ovde provajdera?

eto, cekam savet mudraca, unapred zahvalan.

Profile

Posted: 18 January 2013 01:58 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-12-10

Niko? Nista od informacija/iskustava/misljenja?

Profile

Posted: 19 January 2013 08:30 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-08-12

Ono što ja koristim već jako dugo vremena.

MTS - 5GB (moje ograničenje stavljeno) jer sam imao račune i po 15.000 RSD. Mikro sim postpejd kartica u iPad3. Pokrivenost u Bg, Novi Sad, Divčbare (tu sam probao). Sasvim dobar i stabilan protok oko 2MBp. Oko 2.200 RSD mesečno.

Telenor - Modem ZTEUSB paket 30GB Surf. Do 7MBp protoka. U Bg ide do 6MBp, na Divčbarama do 4MBp (do prošle godine nije bilo ni pokrivenosti na Divčbarama od strane Telenora). Hteo sam da kupim bolji modem ali nema svrhe jer mreža još dugo neće podržavati jač protok. Bacanje para. Oko 4.000 RSD mesečno.

Kako sam zbog posla jako mobilan, a koristim iPad i MBP retina, ove dve opcije mi rade posao. Uvek je jedna mreža bolja, tako da to funkcioniše u svakom slučaju. Prebacivao sam, dosta davno, karticu MTS-a u Telenorov modem, i jednostavno podesio parametre u korisničkom programu uz modem i tako pristupao. Bio je drugi modem u pitanju. Sa ovim nisam probao. VIP nisam nikada koristio kao provajdera.

Signature 

Misa

Profile

Posted: 19 January 2013 10:19 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-12-10

Zahvaljujem, to su vec korisne informacije. Moja situacija je slicna - iPad 3 + MB Pro, s tim sto povremeno idem van zemlje. U tom slucaju bih u usb modem stavljao drugu karticu - sto me isto interesovalo da li modem koji se dobija od provajdera dozvoljava.

Profile

Posted: 19 January 2013 05:43 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Posle silnih peripetija, te Telenorov prepaid koji se dopunjavao kao dnevna, nedeljna ili mesečna dopuna, preko MTS prepaida koji moraš svaka dva meseca da dopniš, shvatio sam da mi je najbolja kombinacija za iPad Surf Start paket na MTS-u: ne ističe, nije skupo, nikada nisam potrošio ta 2 GB mesečno.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile