< 1 2 3 > 
2 of 3
hackintosh
Posted: 02 April 2008 07:59 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

@Miki: Jes’, to bejah ja sa automobilskom analogijom 😊

@topic:
I pored svega rečenog - koliko god hackintosh radio slično OSX-u na Mac-u, ne radi potpuno isto.
Baš je ovih dana na ES-u bilo priče oko NTFS-3G drajvera koja se za mene završila postom ‘e, šta sad da radim, ne radi mi više bootloader’.
Kako neko ko koristi Mac može da pomogne u ovoj situaciji?

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 17 April 2008 10:13 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  116
Joined  2008-02-05

drugari samo sam hteo da pitam sto kazete pc kante?realno gledano,macintosh radi na pc hardwareu….ja sam za apple sto se tice os-a,ali nemojte tolko pljuvati po kantama,ipak i macovi su sada kante…naravno,macovi su super skockani,nigde nisam video ni jedam pc na foru imaca…dizajn je veliki plus za apple…takodje,mislim da bi se macbook familija i sa prozorima bolje nosila nego portable pcevi,koji su uzasno spori(licno razocarenje sa novom toshibom c2d 1.5 ghz)...takodje,komponente macova su proverene,za razliku od pceva koje sastave tako sto odu,izaberu to i to,i natrpaju u kuciste…na primer meni se komponente medjusobno ne podnose ali ne znam zasto…samo znam da mlogo sporo radi u odnosu na druge pc slicne gradje…nemam nista protiw,a i podrzavam pljuvanje po mikroneznom,koji je i skuvao zavrzlamu sa pcjevima…ali tu su i druge opcije kao linux…moja makina radi 10 puta brze sa linuxom nego sa prozorima…hacintosh pokazuje samo potrebu ljudi za os-om koj ce da radi i izvuce maksimum iz makine…slazem se da macintosh nikad ne bi trebalo postati dostupan pcjevima,zato sto bi sve te kombinacije hardwarea unistile system…prvom sledecom prilikom kupicu mac,makar to bio i mini,iako bi za te pare mogo kupiti jaci pc,ali samo zbog os…kada bi macintosh bio dostupan i pcjevima,mnogo ljudi bi i dalje ostalo na proverenim macovima,verovatno bih i ja bio medju njima…ali nisu pcjevi krivi zbog glupih prozora,i zatvorenog sitema apple korporacije…kada sledeci put krenete da napisete kanta,setite se da i ispred vas stoji jedna super skockana kanta:lol:

Profile

Posted: 17 April 2008 10:41 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

gaargod wrote:

drugari samo sam hteo da pitam sto kazete pc kante?realno gledano,macintosh radi na pc hardwareu….ja sam za apple sto se tice os-a,ali nemojte tolko pljuvati po kantama,ipak i macovi su sada kante…naravno,macovi su super skockani,nigde nisam video ni jedam pc na foru imaca…dizajn je veliki plus za apple…takodje,mislim da bi se macbook familija i sa prozorima bolje nosila nego portable pcevi,koji su uzasno spori(licno razocarenje sa novom toshibom c2d 1.5 ghz)...takodje,komponente macova su proverene,za razliku od pceva koje sastave tako sto odu,izaberu to i to,i natrpaju u kuciste…na primer meni se komponente medjusobno ne podnose ali ne znam zasto…samo znam da mlogo sporo radi u odnosu na druge pc slicne gradje…nemam nista protiw,a i podrzavam pljuvanje po mikroneznom,koji je i skuvao zavrzlamu sa pcjevima…ali tu su i druge opcije kao linux…moja makina radi 10 puta brze sa linuxom nego sa prozorima…hacintosh pokazuje samo potrebu ljudi za os-om koj ce da radi i izvuce maksimum iz makine…slazem se da macintosh nikad ne bi trebalo postati dostupan pcjevima,zato sto bi sve te kombinacije hardwarea unistile system…prvom sledecom prilikom kupicu mac,makar to bio i mini,iako bi za te pare mogo kupiti jaci pc,ali samo zbog os…kada bi macintosh bio dostupan i pcjevima,mnogo ljudi bi i dalje ostalo na proverenim macovima,verovatno bih i ja bio medju njima…ali nisu pcjevi krivi zbog glupih prozora,i zatvorenog sitema apple korporacije…kada sledeci put krenete da napisete kanta,setite se da i ispred vas stoji jedna super skockana kanta:lol:

?

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 17 April 2008 11:00 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

moja ‘kanta’ se ne dize sa zemlje, dok PC mogu da dignem jednom rukom dok drugom mirno pusim cigaru (mada ne pusim). Od kojih to onda crnih istih PC komponenti su pravljeni Macintoshi???

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 18 April 2008 11:47 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  116
Joined  2008-02-05

ok,nemojte me shvatati pogresno…mac je i uvek ce biti bolji od obicnog pc…ali nemojte pljuvati po kantama zato sto nisu u mogucnosti da rade sa macintoshom…(iste komponente sam mislio na intelove processore)...

Profile

Posted: 19 April 2008 03:11 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ma nije problem, ne ljutimo se mi nego…Kad god na internetu na nekom forumu ili blogu krena neka Mac tema ili konferencija ili thread ili shta god, uvek se tu skupi 200.000.000.000 windows usera koji krenu da balave takve gluposti da choveku pripadne muka…I onda se, naravno, Mac useri /koji su, naravno, u manjini, ko shto svi znamo/ sklone i odu da caskaju na drugo mesto…I tako sklonish se jednom pa drugi, treci, peti put pa ti je u jednom momentu dosta svega…I onda lepo napravish Mac user grupu sa iskljuchivo Mac temama nadajuci se da to nece da privuche paznju shirokih narodnih masa koji koriste windows, medjutim eto njih opet…

Vecina nas ovde su odrasli, ozbiljni ljudi koji se sticajem okolnosti bave poslovima na Apple mashinama i jednostavno smatramo /bar ja, a verovatno i ostali/ da su sve diskusije vezane za windows i PC sprave jedno obichno gubljenje vremena i prostora, s obzirom da niti se preterano razumemo u PC-ije, niti nas to iole zanima…Takodje, jedno 90% /ako ne i vishe/ tech tema na internetu je posveceno windows-u i PC-ijevima tako da svako moze da nadje sve shto ga u vezi ta 2 zanima na svakom svetskom jeziku i narechju koje postoji..

Evo, recimo, zadnji, najsveziji primer gorenavedenog…Ima jedan sajt koji se zove videohelp /videohelp.com/, i s obzirom na moj posao, ja sam tamo chlan…Godinama posecujem Mac deo foruma /jedan jedini forum po imenu Mac - znachi nekih 2% od celog sajta a verovatno nije ni toliko..ostalo je sve PC/windows/ i s vremena na vreme neki zgubidan postuje neshto na temu Mac/PC i onda se, brate minli, GOOOOMILA windows usera navrzne i krene sa takvim budalashtinama da je to chudo jedno..Znachi malo im shto imaju ceo sajt za sebe, i ceo forum za sebe, nego bre vole da dodju da njachu jedno te isto…

E evo pa baci pogled na zadnja 2 thread-a pa cesh da svatish shta sam teo da ti kazem:

http://forum.videohelp.com/topic349612.html
(moj post je treci odozgo, shto cete verovatno i sami da provalite)

E vidish, zbog toga mi jednostavno ne volimo da chitamo i raspravljamo o PC-ijevima, windows-u a ponajmanje o ‘hackintoshima’..Znachi te 3 stvari ne igraju nikakvu ulogu u nashim zivotima, ni privatnom ni poslovnom, pa smo stoga malo ‘drchni’ na te teme…Nema to nikakve veze sa tim shta mi mislimo o PC-ijevima i windows-u i da li su to kante ili nisu i tako dalje…Tim i takvim temama ovde jednostavno nije mesto…Ko shto rekoshe pametni ljudi u nekom od prethodnih postova - ko kad bi na BMW sajtu raspravljali o Mechkinom motoru..

Da li neko ima para da kupi Mac ili nema, da li je Mac skup u Srbije /jok, uopshte, samo nam se chini/ i kako doci do Apple mashine sa skromnim sredstvima i/ili gde naci kredit za istu - to su sve legitimna pitanja i svako ovde ce pokushati da pomogne koliko moze…Kako da terate poslovnu bazu radjenu u DOS-u i shta da radite sa istom na svom novom Mac-u, kako da prebacite mailove iz Outlook-a u Apple Mail i slicho - to su pitanja i teme koje su sasvim u redu /iako Google reshava stvari odlichno, ali ima ljudi koji vishe vole da diskutuju na maternjem jeziku nego da mlate po Google-u/...Takodje, svaki novi korisnik /ili potencijalni switcher/ koji je skoro preshao sa PC-ija na Mac, dobrodoshao je sa svakim mogucim pitanjem, koliko god smeshno zvuchalo..Niko se nije nauchen rodio i bolje je pitati nego praviti gluposti…Ali kako instalirati OSX na PC - e to bre stvarno nikog od nas ne interesuje niti je tome ovde mesto…

Eto…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 19 April 2008 11:29 AM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

😊

Signature 

Profile

Posted: 19 April 2008 05:48 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Tošo, moraću tvoju poruku da ubacim u FAQ sekciju, toliko iskazuje ono što i ja mislim po navedenom pitanju, a nisam umeo da se ‘odrazim’.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 19 April 2008 06:56 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Pa kad poshaljesh zene /supruga i cerka/ na spavanje i sednesh najzad za svoju mashinu u miru i tishini noci /skoro jutra/ nije problem da se piiiiiiisheeee…

Shalu na stranu, milo mi je chuti da se slazesh.. 😊

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 18 May 2008 10:20 AM   [ # 25 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  60
Joined  2007-09-18

ja sam nekada koristio Chika Bilijeve Pendzere, pa lindzu, pa sada mac os x…ova tema je izlishna…windows je pisan da radi sa brojnim komponentama, pa se ipak oseca razlika izmedju brendiranog i sklapanog kompa…prava snaga mac os x se nemoze osetiti na non-apple mashinama….i ja sam protiv eksibicionizma tipa hackintosh…if you won’a feel mac, just bay mac…:P

Signature 

be smart just buy mac!

Profile

Posted: 19 May 2008 12:52 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

ex3m wrote:

ja sam nekada koristio Chika Bilijeve Pendzere, pa lindzu, pa sada mac os x…ova tema je izlishna…windows je pisan da radi sa brojnim komponentama, pa se ipak oseca razlika izmedju brendiranog i sklapanog kompa…prava snaga mac os x se nemoze osetiti na non-apple mashinama….i ja sam protiv eksibicionizma tipa hackintosh…if you won’a feel mac, just bay mac…:P

bay != buy

Profile

Posted: 19 May 2008 02:10 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Indeed, ali ‘bay mac’ možeš da prevedeš, u duhu broken English-a, kao ‘zalivaj mac’ :lol:

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 19 May 2008 02:47 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

To ‘bay’ može da se prevede i kao ‘gospodin’, ako se prevodi s turskog 😊

Post edited by: indijanac, at: 2008/05/19 14:49

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 19 July 2008 02:25 PM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Stoji da su neke komponente iste(RAM, sada i Intel procesori…) ali sama maticna ploca na Mac-u radi drugacije (nema biosa i drugacije opsluzuje ostale komponente). Ako gledate samo na hardver onda ima slicnosti a i ma i razlika ali ako gledate na softver onda je to sustinska razlika. Bas jer Macintosh OS ne podrzava toliko hardvera i mozewte ocekivati najbolje od tih hardvera koje podrzava. Sami algoritmi koji se upotrebljavaju u Mac OS-u su potpuno drugaciji od M$ Win-a i iako ih primenjuju i neki Linuxoliki sistemi mnogo su se bolje pokazali na Mac OS-u. Primer je pretrazivanje (spotlight) koji na Mac-u radi nekoliko puta brze od bilo kog drugog GUI OS-a bas usled kesiranja fajlova adekvatnim algoritmom (imao sam na faxu neku prezentaciju koja je uporedjivala Mac na Apple-u vs. Mac na adekvatom PC-u vs. Vista na Mac-u vs. Vista na adekvatnom PC-u i bodovi su bas isli tim redom).
Sama politika Apple je da njihovi racunari ne trebaju da budu jeftini i svima dostupni ali ko ih zaista zeli ce se snaci da kupi (barem polovan). Skoro sam pomislio da je Apple spreman da promeni tu politiku kada su objavili da ce iPhobe prodavati mnogo jeftinije ali kada sam kasnije video uslove po kojima ga kupis jeftinije shvatio sam da je to ipak bio samo marketing.
Zapravo Mac-u cena i nije skupa ako ga kupujete u US a posebno ako ste tamo student, skup jeste ovde iz nekih meni ne potpuno poznatih razloga ali postoji jedan lep blog na tu temu na ovom sajtu i vredi procitati.
Da ne duzim, znate za onu da M$ pravi automobile oni bi danas kostali 100$ i kvarili bi se na svakih mesec dana 😊 niko ne zeli da se tako prica i o Apple proizvodima a posebno ne na ovom forumu

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 19 July 2008 06:08 PM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

B) 😉 😊 😛 :laugh: :ohmy: :sick: 😠 :blink: :( :unsure: 💋 :woohoo: :lol: :silly: :pinch: :side: :whistle: :evil: :S 😊 :cheer: :huh: :dry:

Signature 

Profile

< 1 2 3 > 
2 of 3