Ma nije problem, ne ljutimo se mi nego…Kad god na internetu na nekom forumu ili blogu krena neka Mac tema ili konferencija ili thread ili shta god, uvek se tu skupi 200.000.000.000 windows usera koji krenu da balave takve gluposti da choveku pripadne muka…I onda se, naravno, Mac useri /koji su, naravno, u manjini, ko shto svi znamo/ sklone i odu da caskaju na drugo mesto…I tako sklonish se jednom pa drugi, treci, peti put pa ti je u jednom momentu dosta svega…I onda lepo napravish Mac user grupu sa iskljuchivo Mac temama nadajuci se da to nece da privuche paznju shirokih narodnih masa koji koriste windows, medjutim eto njih opet…
Vecina nas ovde su odrasli, ozbiljni ljudi koji se sticajem okolnosti bave poslovima na Apple mashinama i jednostavno smatramo /bar ja, a verovatno i ostali/ da su sve diskusije vezane za windows i PC sprave jedno obichno gubljenje vremena i prostora, s obzirom da niti se preterano razumemo u PC-ije, niti nas to iole zanima…Takodje, jedno 90% /ako ne i vishe/ tech tema na internetu je posveceno windows-u i PC-ijevima tako da svako moze da nadje sve shto ga u vezi ta 2 zanima na svakom svetskom jeziku i narechju koje postoji..
Evo, recimo, zadnji, najsveziji primer gorenavedenog…Ima jedan sajt koji se zove videohelp /videohelp.com/, i s obzirom na moj posao, ja sam tamo chlan…Godinama posecujem Mac deo foruma /jedan jedini forum po imenu Mac - znachi nekih 2% od celog sajta a verovatno nije ni toliko..ostalo je sve PC/windows/ i s vremena na vreme neki zgubidan postuje neshto na temu Mac/PC i onda se, brate minli, GOOOOMILA windows usera navrzne i krene sa takvim budalashtinama da je to chudo jedno..Znachi malo im shto imaju ceo sajt za sebe, i ceo forum za sebe, nego bre vole da dodju da njachu jedno te isto…
E evo pa baci pogled na zadnja 2 thread-a pa cesh da svatish shta sam teo da ti kazem:
http://forum.videohelp.com/topic349612.html
(moj post je treci odozgo, shto cete verovatno i sami da provalite)
E vidish, zbog toga mi jednostavno ne volimo da chitamo i raspravljamo o PC-ijevima, windows-u a ponajmanje o ‘hackintoshima’..Znachi te 3 stvari ne igraju nikakvu ulogu u nashim zivotima, ni privatnom ni poslovnom, pa smo stoga malo ‘drchni’ na te teme…Nema to nikakve veze sa tim shta mi mislimo o PC-ijevima i windows-u i da li su to kante ili nisu i tako dalje…Tim i takvim temama ovde jednostavno nije mesto…Ko shto rekoshe pametni ljudi u nekom od prethodnih postova - ko kad bi na BMW sajtu raspravljali o Mechkinom motoru..
Da li neko ima para da kupi Mac ili nema, da li je Mac skup u Srbije /jok, uopshte, samo nam se chini/ i kako doci do Apple mashine sa skromnim sredstvima i/ili gde naci kredit za istu - to su sve legitimna pitanja i svako ovde ce pokushati da pomogne koliko moze…Kako da terate poslovnu bazu radjenu u DOS-u i shta da radite sa istom na svom novom Mac-u, kako da prebacite mailove iz Outlook-a u Apple Mail i slicho - to su pitanja i teme koje su sasvim u redu /iako Google reshava stvari odlichno, ali ima ljudi koji vishe vole da diskutuju na maternjem jeziku nego da mlate po Google-u/...Takodje, svaki novi korisnik /ili potencijalni switcher/ koji je skoro preshao sa PC-ija na Mac, dobrodoshao je sa svakim mogucim pitanjem, koliko god smeshno zvuchalo..Niko se nije nauchen rodio i bolje je pitati nego praviti gluposti…Ali kako instalirati OSX na PC - e to bre stvarno nikog od nas ne interesuje niti je tome ovde mesto…
Eto…