GlobeNet
Posted: 14 February 2013 04:05 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Da li neko zna da li je moguće stupiti u kontakt sa ljudima koji su držali GlobeNet?
Konkretno: fantaziram da bih mogao da dobijem kopiju računa za iMac što sam kupio kod njih pre 7 godina.
Znam da je science fiction, ali sam u problemu jer su moji matorci bacili račun i garanciju, računar je trenutno sa mnom u Holandiji, a planiram da ga vratim nazad u Beograd - pa da mi se na carini ne nađe neko pametan da me ubeđuje kako šveram skup računar ili štagod.

...ili ako neko ima alternativno rešenje…

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 14 February 2013 04:35 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Koliko je meni poznato, Vranić je Globenet prodao ‘nekom’ i taj ‘neko’ više valjda nije ‘na slobodi’. Svakako ako ti nije kasno, probaću da u ponedeljak saznam nešto više o tome kako da ih kontaktiraš, ako uopšte budeš imao nekog da kontaktiraš 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 14 February 2013 06:43 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Pa najbolje bi bilo da odes autom i tad bi te zezali malo sutra.
Iz iskustva kad je u pitanju laptop,nikad nisu rekli ni a! A toliko smo puta stavljali na oci.
Osim toga uvek mozes reci kao sto i jeste licna svojina.
Osim toga stari je model ,pa vidi da li to mogu uopste da carine.

Ili da sacekas mene za ljeto…sta smo sve kombijem za balkan prevezli….preko buksusa/drveca…..da ni ne spominjem dalje. Sve je moguce ako dobro zakamufliras.

Kako god,niko te nece zezati do srbije. Jer si u tranzitu.

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 15 February 2013 08:42 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Problem može da bude Zakon ili Uredba o uvozu polovnih računara, odnosno takav uvoz nije dozvoljen.

Inače, Sale je firmu prodao, ali je nastavio da radi u njoj neko vreme. Potom je ekipa koja je kupila firmu pohapšena i Globenet je prestao sa radom, samo Sreten pomalo nešto servisira u onom manjem prostoru. Sale se, kako on kaže, mlad penzionisao i gaji dete.

Post edited by: madamov, at: 2013/02/15 08:43

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 15 February 2013 11:08 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Da znam nekoga ko ide autom u Srbiju ne bi bilo problema 😊
No, MacBee, ako ćeš do Holandije na leto i nije ti problem da preteraš nazad - to mi rešava problem u svakom pogledu.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 16 February 2013 12:55 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Do bosne (Brckog(/Bijeljna/Loznice) idem u svakom slucaju.Ako imas nekog da je u mogucnosti…tim bolje.
Do Kraljeva postoji velika sansa. Ali nije sigurno,sem ako me put nenavede.

...inace zivim na zelandu.

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 17 February 2013 10:18 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

U, vidiš, taj deo još nisam obilazio - taman dve muve jednim udarcem 😊
Skoro sigurno ću moći da organizujem nekoga da pokupi na nekoj od te tri lokacije (tj. neko od njih će poterati iz Beograda, pa gde se dogovorite da je najlakše).
Potvrdiću još, no, da ne gnjavimo dalje po forumu, poslaću ti moj kontakt na pm.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile