Kada sam pre par dana stavio iOS 6.1 na iPhone 3GS 16GB zapazio sam da je i na yahoo mail-u moguca PUSH opcija i to besplatno. Kada sam kupio telefon pre dve godine, PUSH opcija je bila moguca samo za gmail i moralo je da se plati. Posto koristim yahoo mail aktivirao sam PUSH i sve lepo radi i mail-ovi stizu istog trenutka…
E sad… Koliko realno PUSH vuce vise internet saobracaja od FETCH-a (koji je podesen da proverava mail na 15 min.)? Dok sam imao iOS 4.1 i koristio FETCH dnevno mi je vukao 2-3 MB, a sada kada koristim PUSH vuce oko 8MB!
Da li je to zaista u pitanju PUSH koji vuce toliko internet saobracaja ili nesto drugo sto je mozda doslo sa iOS 6.1 i radi u pozadini a da ja ne znam. Od aplikacija sam, za sada, samo instalirao ‘Facebook app’ (retko koristim i samo kada imam pristup Wi-Fi mrezi); igra ‘Sudoku’ i navigacija ‘iGo Primo’. Ne verujem da neka od njih vuce net kada nije ukljucena.
Koristim Telenor KLIK uslugu jer u svom post paid paketu nemam besplatan internet a ovim tempom (8 MB dnevno) cu vec za 20 dana da probijem 150MB koliko imam na raspolaganju po punoj brzini. Ovaj net mi sluzi da primam i saljem mail-ove gde god da se nalazim. Za neke ozbiljnije zahteve, sto se tice neta, prikacim se na Wi-Fi kada dodjem kuci pa poskidam sta mi treba.
Na Telenor-ovom sajtu pise da ako istrosim tih 150MB po punoj brzini, do kraja meseca imam i dalje besplatne MB, ali po smanjenoj brzini od 64/32 Kb/s. Da li je ta brzina dovoljna za primanje i sljanje mail-ova?
Hvala!