Poludeo wired keyboard ili iMac?
Posted: 17 March 2013 05:29 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  125
Joined  2008-06-06

Pre neki dan wired alu tastatura prestala da se odaziva na iMacu 27’ na Lionu. Prebacim je na drugi iMac RADI. Prebacim na laptop RADI. Na PCu radi. Vrati je nazad na prvi iMac NE RADI!

Restart NISTA. Turn off sa izvlacenjem kabla na 15-20 min NISTA. Restart PRAM par puta NISTA.

Prikopcam neku drugu tastaturu na taj isti problematican iMac RADI bez problema.

Kako je ovo moguce? Jel se desilo nekom nesto slichno? Napominjem josh jednom u pitanju je Alu Wired (usb kabl) tastatura.

Signature 

\\\\\\\"You can\\\\\\\"t have a light without a dark to stick it in.\\\\\\\"
                            -Arlo Guthrie

Profile

Posted: 18 March 2013 08:18 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

A kada gurneš u drugi USB port? Je li i ta druga USB tastatura koja radi isto Appleova? Ako nije, probaj sa drugom Appleovom ako možeš, ali ja bih rekao da ti je kernel ekstenzija (drajver) oštećena.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 18 March 2013 06:46 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-06

Probao sam sve usb-ove. Nista. Da druga tastatura je isto alu wired. Dakle samo jedna alu wired ne radi iz nekog nepoznatog razloga.

Kazes kernel? Pa vidi, pre dva dana mi je iskocio kernel panic, prvi put na ovom kompu. Mislis da ima veze sa tim? Pretpostavljam da je onda jedini lek fresh (od nule) reinstalacija OS-a?

Signature 

-Arlo Guthrie

Profile

Posted: 19 March 2013 07:58 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Osim vremena, ne košta ništa da probaš, mada, ako radi druga Appleova tastatura onda ne bi trebalo kernel ekstenzija da je problem.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 19 March 2013 01:05 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Ckeda wrote:

...Kazes kernel? Pa vidi, pre dva dana mi je iskocio kernel panic, prvi put na ovom kompu. Mislis da ima veze sa tim?...

Postojao je davno jedan takav slučaj ali sa mišem:
http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=34&func=view&id=11448&catid=16

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 19 March 2013 06:36 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-06

Hmm… zanimljivo. Ovako, koristim Magic Mouse, Apple Alu Wired tastaturu i Wacom Intuos 3. Moguce da je problem sa tablom, a moguce i sa misonjom. Probacu da ga diskonektujem sa Bluetooth-a i stavim neki zicni mis, bilo kakav.

To seckanje sto pominju u navedenom topicu mi se pojavljuje ponekad, mada cesce se pojavi spinning wheel bez ikakvog razloga u bilo kom softveru. Najcesce se pojavi u browser-ima (FF i Chrome) i onda cekam ‘da ga prodje’. Masina ima 16Gb Rama pa je za verovati da se takve stvari ne desavaju. Do pre mesec dana masina je letela. Jel moze sve to da ima veze sa ovim problemom sa tastaturom?

Sto kaze madamov - nije greska u drajveru jer druge (identicne) tastature rade.

Signature 

-Arlo Guthrie

Profile