< 1 2 3
3 of 3
Firewall i par pitanja
Posted: 20 March 2013 04:07 PM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  147
Joined  2013-01-28

Prvo - kupio (platio) jesam, ali jos nije stigao… Narucen je 22. januara… :(

Drugo - hvala, imate i vi pm!:)

Trece - hvala!:)

Post edited by: VortexMK, at: 2013/03/20 16:16

Profile

Posted: 27 March 2013 03:52 PM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2013-01-28

Evo da vam javim da mi je konacno stigao novi iMac late 2012 posle nesto vise od dva meseca cekanja! 😊

Prezadovoljan sam i kako izgleda i kako radi! 😊

Pozz

Profile

Posted: 27 March 2013 05:38 PM   [ # 33 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

E pa neka je sa srećom 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 27 March 2013 06:14 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2013-01-28

Hvala puno druze! 😊

Profile

Posted: 30 March 2013 09:33 PM   [ # 35 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2010-04-13

Moze li neko da mi kaze od Vas konkretno zasta koristite litle snatch? Za koje to aplikacije, za koje radnje? Sta to imate toliko da blokirate? Sta Vas to toliko napada i ometa? Ko Vam to upada u racunar i krade podatke :D Zamolio bih tacno da se izrazite….

Jako me interesuje posto posto meni u zivotu firewall nije trebao, a i kad je trebao koristio sam windowsow (dok sam ranije koristio win). Cak sam jednom instalirao i alternativu, i ubrzo je obrisao posto me je mnogo smaralo a i mog burazera da klikcemo dozvoli ovo dozvoli ono.  Ceo zivot radim sa racunarima da me neko ne shvati neozbiljno.

Profile

Posted: 31 March 2013 12:14 AM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2013-01-28

Program se zove Little Snitch, a ne Snatch. 😊

Elem, niko ovde nikoga ne smatra i ne shvata neozbiljno… Cim si aktivan clan IT foruma verovatno se koliko toliko razumes u racunare.

Ja se takodje racunarima bavim godinama, a zavrsio sam IT fakultet pre nekoliko godina.

Ovo mi je prvi licni iMac, do sada sam koristio PC racunare. Jasno je da je Windows daleko ranjiviji od Mac OS X-a, tako da sam na njemu imao AIO resenja (i antivirus i firewall). Na Mac OS X-u je antivirus bespotreban, ali firewall (konkretno Little Snitch) koristim najvise kako bih sprecio ‘narodne verzije’ aplikacija da se kace na net i proveravaju legalnost. To mu je glavna (i vrlo bitna) namena, a iako nisam nekom hakeru preterano interesantan da me hakuje, nije na odmet pojacana sigurnost…

Pozz

Profile

Posted: 31 March 2013 10:47 AM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Za zaštitu je dovoljan i ugrađen firewall u Mac OS X-u, Little Snitch se koristi zbog nekih drugih stvari.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 31 March 2013 11:50 AM   [ # 38 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2010-04-13

madamov wrote:

Za zaštitu je dovoljan i ugrađen firewall u Mac OS X-u…

Slazem se.

Little Snitch se koristi zbog nekih drugih stvari.

E ovo me intesuje. Koje su to druge stvari zbog kojih dosta njih koristi ovaj program? Posto smatram da je bespotreban 99.9% ljudi.

Profile

Posted: 31 March 2013 01:02 PM   [ # 39 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Pa ako koristiš safari, chrome, mail i itunes, naravno da je bespotreban. A vortex ti je lepo objasnio čemu služi na njegovom kompu… Verujem da većini ljudi ovde služi za istu namenu, ali može da služi i developerima gde mogu da prate određenu aplikaciju i njene konekcije. Definitivno je korisna stvar, a da je program bespotreban i da ga ljudi ne koriste po svetu, verovatno bi koštao mnogo manje, ili uopšte ne bi ni postojao, a ne 30dolara. Ja konkretno imam i narodne aplikacije, a i plaćene, koje sam lako sortirao. One aplikacije od kojih zarađujem novac, kupujem. One koje koristim za neke kućne gluposti, a koštaju boga oca, naranvo neću da platim. Takvim aplikacijama ne želim da dam pristup netu, a da se ne bi diskonektovao ručno svaki put kad mi aplikacija zatreba, imam littlesnitch, i lepo blokiram aplikaciju jednom zauvek… Dalje, Little snitch te pita samo prvi put kad pokreneš određenu aplikaciju. Ako ga pravilno koristiš, više nećeš ni primetiti da je tu, a ako te takav app smara stalno, onda ga ili obriši, ili nauč da ga koristiš pametnije.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 01 April 2013 09:26 AM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

kicba wrote:

madamov wrote:

Little Snitch se koristi zbog nekih drugih stvari.

E ovo me intesuje. Koje su to druge stvari zbog kojih dosta njih koristi ovaj program? Posto smatram da je bespotreban 99.9% ljudi.

Kao što reče Joca, da blokiraš one programe koji ‘zovu kući’. Ja sam ga koristio i kao pomoć pri programiranju da vidim da li moja aplikacija uopšte poziva neke Web servise.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

< 1 2 3
3 of 3
‹‹ Paragon NTFS for MAC      Safari - da ili ne ››