Video player
Posted: 20 April 2013 03:43 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  147
Joined  2013-01-28

Iz nekog razloga VLC Player (2.0.6) nece da pusta kako treba .mov fajlove jednog video tutorijala. Otvori fajl i zvuk se cuje, ali slika je bela. Otvorio sam fajl u Quick Time Player-u i sve je OK, ali tu ne vidim opciju za play liste, a mrzi me da svaki fajl (a ima ih mnogo u ovom video tutorijalu) otvaram posebno…

Koji biste mi player preporucili da probam pored VLC Player-a, a da je takodje dobar, da ima podrsku za play list i recite mi da li treba da se za taj player instaliraju codeci, i ako treba koji i odakle jer VLC ima svoje codece i nisam instalirao nista dodatno…

Bio bih zahvalan na sto brzem odgovoru…

Hvala unapred!

Profile

Posted: 20 April 2013 05:31 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

XBMC:)

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 20 April 2013 06:08 PM   [ # 2 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

MplayerX.

Što se kodeka tiče, postojao je ranije Perian, ali su prestali sa razvojem. To je bio system wide codec, uključujući i kviktajm.

Probaj MplayerX, on nema playlist, ali na strelice pušta sledeći video iz foldera, pa tako može da posluži 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 20 April 2013 09:13 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2013-01-28

Probao sam MPlayerX i, iskreno, nije me nesto odusevio… Sluzi nekako svrsi, ali VLC Player mi se cini daleko boljim, samo sto zajebava.

Na Windows-u sam koristio Daum Pot Player i jednostavno i VLC Player je malo dete za njega…

Necu sad da instaliram gomilu playera jer samo video fajlovi na ovom tutorijalu (za sada) zezaju, tako da ce MPlayerX da odradi posao, a posle back to VLC Player.

Hvala obojici!

Profile

Posted: 20 April 2013 11:05 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Možeš u iTunes da puštaš video klipove i da ih sređuješ po play listama. 😊

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 21 April 2013 09:55 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Ja na Njinjdovsu isto koristim DotPlayer upravo iz tog razloga sto jedini ima motanje na strelice (da radi kako treba) kao i MPlayerX. MPlayerX je stvarno dobar, mali, brz, ne krasira. Ako ti ne odgovara, napisi sta ti konkretno treba pa ce ti se neko javiti.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 21 April 2013 07:05 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2013-01-28

Svidjao mi se Daum Pot Player na Windows-u, na Mac OS X-u VLC Player jer imaju ono sto meni treba kada gledam video tutorijale, a to je:

1. playlist,

2. premotavanje materijala preko strelica (u VLC-u sam imao i mogucnost da namestim koliko da premotava, umesto onih kombinacija ALT+Left itd, ja sam samo stavio Left, Right na vrednost koja mi je odgovarala)

3. da imam uvid u statusnu liniju kada je prozor maximizovan (ne Full Screen); dokle se stiglo sa pregledom tog videa, koliko traje, naziv itd…

To sve bas i nema u MPlayerX-u… Da bih video status videa moram da pomeram misa stalno, playliste nema uopste, a premotava po 17 sekundi…

Ne znam zasto VLC zeza sa ovim video tutorijalom… Kazem, zvuk ide, a slika je bela i vidi se samo logo Lynda.com, koji se inace vidi i na snimku kada ga pustim u MPlayerX-u ili Quick Time Player-u, ali ostatak slike se ne vidi…

@indijanac Probao sam da pustim klipove u iTunes-u, ali me pusta samo da pravim playliste sa audio fajlovima…

Nema veze, koliko vidim, za sada, problem prave samo fajlovi iz ovog video tutorijala… Zavrsice posao MPlayerX i valjda vise VLC nece praviti probleme…

Profile

Posted: 21 April 2013 07:10 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2013-01-28

Jos jedno pitanje…

Skinuo sam MPlayerX sa AppStore-a, a sada vidim da tamo u opisu pise da se najnovija verzija skine sa zvanicnog sajta jer su, iz nekog razloga, prekinuli saradnju sa AppStore-om…

Pitanje je: jel postoji neka posebna procedura za brisanje aplikacija koje su skinute sa AppStore-a ili ne? Imam aplikaciju ‘AppCleaner’ za brisanje aplikacija. Da li nju da koristim ili mozda predlazete neki drugi program?

Hvala!

Profile

Posted: 21 April 2013 09:49 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Samo baci u kantu i ne brini.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 21 April 2013 09:55 PM   [ # 9 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ja konkretno za mnoge stvari koristim forklift, pa i za brisanje aplikacija. Uvek ponudi plst i appsupport foder date aplikacije, tako da nema greške 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 24 April 2013 08:02 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

VortexMK wrote:

Jjel postoji neka posebna procedura za brisanje aplikacija koje su skinute sa AppStore-a ili ne? Imam aplikaciju ‘AppCleaner’ za brisanje aplikacija. Da li nju da koristim ili mozda predlazete neki drugi program?

Kad baciš aplikaciju u kantu, to je otprilike isto kao kad na Windowsu ‘deinstaliraš’ aplikaciju preko nekog ‘uninstallera’. Znač, aplikacija nije više instalirana, ali podešavanja ostaju i kada na Windowsu deinstaliraš aplikaciju i kada na OS X aplikaciju baciš u kantu.

Ako hoćeš da pobrišeš i podešavanja, onda umesto bacanja aplikacije u kantu koristi AppCleaner ili AppZapper.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 24 April 2013 08:44 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2013-01-28

OK… Hvala.

Tako sam nekako i shvatio to ‘bacanje u kantu’ aplikacija… Ne brisu se podesavanja, a kada hocu sve zajedno onda koristim AppCleaner.

Pozz

Profile

Posted: 03 May 2013 03:47 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2013-01-28

Da li je ikako moguce da se malo podesi premotavanje u MPlayerX-u? Jako me nervira kada treba da premotam samo par sekundi u nazad tutorijal ako nesto nisam dobro razumeo, a on mi vrati po 40 sekundi (nekad i vise)...

Ne znam zasto, ali i ovaj drugi video tutorial koji sam poceo VLC takodje nece da pusta kako treba… Ima slike za razliku od prethodnog video tutorijala, ali se nasumicno i vrlo cesto ta slika zamrzne, a zvuk nastavi da ide…

Profile