OS X ne uspeva da zapamti moju WiFi mrežu
Posted: 12 July 2013 10:30 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

Da, guglao sam danima o tome, ako ste to prvo hteli da pitate i ništa od onoga što je Internet imao da predloži nije funkcionisalo. 😉

O čemu se radi? U novom stanu - novi provajder (Telekom) i njihova oprema. U starom stanu imao sam WiFi ruter (svoj); mrežu koja se zvala, recimo, MRZ i prateći pwd. U novom stanu je baksuz od Telekomovog tehničara instalirao Huawei opremu u razvodnu kutiju, a mrežu smo nazvali mrz (malim slovima); dok je pwd drugačji. Problem je u tome što novu mrežu OS X (ML 10.8.4) nikako ne uspeva da upamti. Uvek pri novom butovanju ili dizanju iz sleep kaže: ‘None of the preffered networks are available’ i moram opet da biram mrežu i kucam password. Stvari ne menja ni to što sam mrežu brisao, pa dodavao u preffered network.

Jedan od trikova koji sam isprobao bio je da se iz Keychain briše podatak o mreži. To je ono zanimljivo. Tamo je još uvek zapamćen password za staru mrežu (MRZ). E sad, ja ne mogu ni da je izbrišem (greška ‘Unix permissions…’). Moj nalog ne može to da odradi, za Keychain ima posebna autorizacija?

Da stvar bude još slađa, Telekom ne da parametre za pristup ruteru (verovatno da ne bi korisnici sami prčkali-nešto sjebali, to jest); pa ne mogu ni da preimenujem mrežu i eventualno rešim taj problem.

A vi kako te?

Problema nema na ženinom MB sa 10.6, kao ni na Maveriks DP 2 koji je instaliran na posebnoj particiji. Verovatno će sve biti OK jednom kad od nule sve reinstaliram, samo što to neće biti skoro.

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 13 July 2013 02:24 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

mozda nisi probao ove parametre za pristup,ja sam sa ovim drugim na listi usao u brdo novih podesavanja…moj router je JetSpeed
username: admin
password: ztonpk

password: tzlkisonpk

password: admints
http://www.routerpasswords.com
http://www.anameless.com/blog/default-passwords.html

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 13 July 2013 05:21 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-07-21

Nijedan ne prolazi. Inače sam već bio probao prva dva.

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 13 July 2013 06:56 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Hm, trebalo sve iz Keychain Accesa da se reši. E, ovo je primer gde repair permissions iz Disk žuti litra možda ima smisla da se obavi.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 14 July 2013 03:37 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-07-21

Isprobao i repair permissions, rezultat isti (samo mi je popravljao nešto oko Safarija).

Takođe first aid u Keychain Access nine našlo problems. Delete iz Keychain ne radio, kucam svoj user i pwd za sister, javlja error UNIX (operation not permitted)

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 15 July 2013 10:35 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Ostadoh bez ideja, čudno mi je da te ne pušta da obrišeš entry iz Keycahin Accessa. Da nisi ikada resetovao password admin korisnika na toj mašini?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 15 July 2013 07:46 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-07-21

Ma nikada.

Mislim da ću na kraju da odradim clean install.

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 15 July 2013 08:45 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

To će sigurno da sredi stvar? B) A da za početak probaš da obrišeš ceo sistemski keychain? Trebalo bi onda da ti ostane login keychain, tj. podaci za logovanje na sajtove.

Signature 

Profile

Posted: 11 August 2013 12:18 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-07-21

Na kraju (odn. juče pred izlazak :D) uzeo stari wifi ruter, nakačo na Huawei i kačm se preko njega. Ispalo je da ne može da zapamti password ni za jednu WiFi mrežu, kako god je nazvao. Očgledno nešto ne valja sa keychainom. Kako god bilo, sad se kačm na stari ruter gde mreža nema pass, ali dozvoljava pristup samo sa moje MAC adrese.

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 14 August 2013 05:48 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2010-01-04

mishaerror wrote:

Da stvar bude još slađa, Telekom ne da parametre za pristup ruteru (verovatno da ne bi korisnici sami prčkali-nešto sjebali, to jest); pa ne mogu ni da preimenujem mrežu i eventualno rešim taj problem.

Ja imam Telekom adsl i huawei ruter, parametri su im vrlo ‘komplikovani’

192.168.1.1.

username: telekom
password:telekom

B)

Nadam se da ces uspeti da resis problem

Signature 

 iMac C2D 20"  iMac G4 15"  iBook G4  iPad 3G 16GB  iPhone 4S 16GB  iPod 5gen 30GB

Blog o elektronskim cigaretama www.elcigreviews.blogspot.com

Profile

Posted: 15 August 2013 07:29 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

RedGirl wrote:

mishaerror wrote:

Ja imam Telekom adsl i huawei ruter, parametri su im vrlo ‘komplikovani’

192.168.1.1.

username: telekom
password:telekom

B)

Nadam se da ces uspeti da resis problem

jeste,ali sam tim pristupom imas samo par podesavanja….ali ako pristupis ruteru sa kombinacijom’admin’+drugi pass(moj post iznad)onda imas mnogo novih stavki za podesiti…:)
recimo,ruter ima 4 lan porta,ali su dva odredjena za IPTV,sa drugim pristupom,mozes da stavis da ti sva 4 lan porta rade,ako recimo nemas IPTV…:)
prva slika,pristup preko user-a’telekom’...druga slika preko user-a’admin’

Post edited by: amsterdamxxx, at: 2013/08/15 07:31

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 16 August 2013 08:00 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-07-21

Hvala, ljudi, ali ne radi. 😊

U svakom slučaju, pravi problem je što je Keychain nešto malo pokvaren, odn. ne može uopšte da zapamti nove pwd za mreže, kako god se zvale, a ja tome nisam uspeo da doakam.

Signature 

Eager to learn

Profile