Da, guglao sam danima o tome, ako ste to prvo hteli da pitate i ništa od onoga što je Internet imao da predloži nije funkcionisalo. 😉
O čemu se radi? U novom stanu - novi provajder (Telekom) i njihova oprema. U starom stanu imao sam WiFi ruter (svoj); mrežu koja se zvala, recimo, MRZ i prateći pwd. U novom stanu je baksuz od Telekomovog tehničara instalirao Huawei opremu u razvodnu kutiju, a mrežu smo nazvali mrz (malim slovima); dok je pwd drugačji. Problem je u tome što novu mrežu OS X (ML 10.8.4) nikako ne uspeva da upamti. Uvek pri novom butovanju ili dizanju iz sleep kaže: ‘None of the preffered networks are available’ i moram opet da biram mrežu i kucam password. Stvari ne menja ni to što sam mrežu brisao, pa dodavao u preffered network.
Jedan od trikova koji sam isprobao bio je da se iz Keychain briše podatak o mreži. To je ono zanimljivo. Tamo je još uvek zapamćen password za staru mrežu (MRZ). E sad, ja ne mogu ni da je izbrišem (greška ‘Unix permissions…’). Moj nalog ne može to da odradi, za Keychain ima posebna autorizacija?
Da stvar bude još slađa, Telekom ne da parametre za pristup ruteru (verovatno da ne bi korisnici sami prčkali-nešto sjebali, to jest); pa ne mogu ni da preimenujem mrežu i eventualno rešim taj problem.
A vi kako te?
Problema nema na ženinom MB sa 10.6, kao ni na Maveriks DP 2 koji je instaliran na posebnoj particiji. Verovatno će sve biti OK jednom kad od nule sve reinstaliram, samo što to neće biti skoro.