Obaveštenje o privatnoj poruci
Posted: 28 August 2013 07:56 PM
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  40
Joined  2010-03-16

Kako se nikad niko od administratora ovog sajta nije setio da pokrene pitanje obaveštenja o pristigloj privatnoj poruci, i ako jeste što se nije istrajalo u toj namerii?!
Mislim realno da li postoji negde na svetu neki sajt gde članovi moraju da odu u deo gde su privatne poruke i da provere da li imaju poštu?? How stupid is that?
Još kad se radi o sajtu koji svaku stranu otvara po 10s.

Unapred se izvinjavam ako je tema bila, ali stvarno nemam 4 sata da čekam rezultate pretrage kad jednom kliknem na dugme search.

I unapred, zabole me uvo što će braća iz Smug klana da ospu paljbu ironičnih i podjebljivih komentara.

Profile

Posted: 28 August 2013 09:07 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Nekoliko puta se pokretalo pitanje prebacivanja sajta i foruma na novi/drugi softver i isto toliko puta se nije ništa uradilo. Obavještenje o porukama ne postoji, jer to softver na kome trenutno trč (sajt i) forum - Mambo - ne podržava.

Miki nema vremena, ostali sa time neće nešto previše da se zajebavaju, tako da ostaje samo Miki. A on, koliko sam ja shvatio, insistira na Mambo-u, jer je kupljena nova verzija, ali nikako da se od posla od koga živi odvoji vremena za prebacivanje na novu verziju, što je i razumljivo, jer čovjek ovo održava za džabe.

Tako da, ili se navikneš ili se ne navikneš. Ako ne možeš da se navikneš, a imaš želje, volje, znanja i vremena, javiš se Mikiju preko te privatne poruke za koju obavještenje ne radi, pa se dogovoriš sa njime da mu pomogneš da to prebacite na novi server.

Ovo nije ni podjebavanje ni bilo šta slično tome, već samo pokušavam da objasnim realno stanje stvari.

Ni meni nije jasno zašto mora Mambo pored toliko besplatnih odličnih forumskih softvera (tipa SMF i slični, koji mogu kao MAMP da rade na OS X-u kao sat); ali obzirom da se ništa ne pitam - ćutim i pušim.

Pozdrav.

Djole

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 28 August 2013 10:44 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

?ole, pričali smo milion puta, dolazi u obzir samo neko rešenje koje ima integrisan forum sa ostatkom sajta.

Nismo kupili Mambo niti na njemu insistiramo, Mambo više ne postoji, Joomla je bušna kao sir, zato smo se opredelili za komercijalno rešenje, Expression Engine. Svi ti besplatni softveri tenakraju koštaju više, i Mambo jebio beaplatan i popularan, ali je autor PMS modula ipak tražio pare da bi omogućio da se pojavljuje obaveštenje o novim porukama, a i taj modul se u trenutku kada sam ga otkrio nije više razvijao.

Tako da ko se jednom opeče o nazovi besplatan softver i Joomle se plaši.

Ja na konverziji radim koliko mogu, kupljen je i novi mini za server, ako neko ima volje i vremena, neka izvoli, ali nemojte opet da prolazimo kroz to čji je omiljeni CMS, ili da sve poruke iz foruma bacimo.

Post edited by: madamov, at: 2013/08/28 22:52

Post edited by: madamov, at: 2013/08/28 22:56

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 28 August 2013 11:19 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Miki, nisam imao namjeru da te prozivam, ali se jesam zeznuo za Mambo - EE.

Ostalo u principu stoji - svi junaci nikom ponikoše…

Ajde, vidjeću ja da li mogu nešto da se iskombinujem, jerbo ću u nekom narednom periodu imati vremena…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile