mp4 i m4v su optimizovani za streaming. mislim da je wifi usko grlo. kao sto sam napisao, ako sve povezes preko Ethernet-a, onda verovatno nema potrebe za konverzijom. ja sam probao da odgledam Hobita ciji je mkv fajl originalno bio nekih 30-ak GB i bilo je nemoguce gledati preko wifi-ja. Potom sam taj isti fajl konvertovao u m4v koji je veliki nesto malo iznad 9GB i bez problema sam ga odgledao. Cak sam povezao preko HDMI kabla moj Air i TV da bih pogledao ‘original’ mkv verziju i nisam primetio neku razliku u kvalitetu slike izmedju mkv i m4v verzije. Posle toga sam downloadovao neku verziju Hobita od 6.8 GB (mkv) i pustio sam je i kvalitet slike je bio znacajno losiji u odnosu na moj m4v fajl od 9.2 GB (narocito u tamnim scenama).
Sada, ako nekome kvalitet slike nije toliko bitan, onda moze da skine sa interneta i mkv fajlove od 2-3GB i da odgleda. Problem je sto je jako tesko naci na torentima kvalitetne verzije filmova koje su vec optimizovane za AppleTV 3 i moje iskustvo je da je bolje skinuti neki izuzetno kvalitetan BlueReay rip od 20+ GB, konvertovati ga i uzivati u istinskom fullHD dozivljaju.
Za sve ovo sam koristio najnoviji MacBook Air sa 8 GB RAM-a i LG 55LM615S TV.