Kako vam se čni ova vest? Kako vam se čni onaj istovremeni rad na dokumentu u Pagesu koji je prikazan na jučerašnjem događaju? Je li ga probao neko u praksi?
Igrao se ja sinoć. Malo je veći lag, ali verovatno zato što su svi navalili da probaju pa je serverima duša u nosu. Generalno, ja sam zadovoljan. Sa kolegama često praktujem ovakav načn rada na projektnoj dokumentaciji, pa ću verovatno iduće nedelje imati sliku kako to realno radi.
Evo danas probasmo danas nas trojica istovremeni rad na jednom dokumentu. Odziv je odličan i sve je prošlo u najboljem redu. Jedino što me nervira, je to što ne možeš da vidiš ko sve radi na dokumentu, ili ja nisam znao kako da dođem do te informacije. Ona ikonica gore desno kaže samo 2, 3, x people are bla bla… Ali nije bilo Pera, Mika i Toplica…
Bilo je par pucanja, tipa cannot connect to the server. Možda je to do skora našeg, a od skora američkog, dražesnog nam kablovskog operatera koji više ne radi nego što radi, ali ništa nije bilo izgubljeno.
Sveukupno gledajuću, odlična stvar, ali po meni možda malo zakasnela. Ko koristi Google Docs, nema ama baš nikakvih razloga da prelazi na iWork osim što izgleda lepše. Ja ću lično probati da ga koristim, ali se bojim da ću teško uspeti da ubedim klijente i saradnike da počnu da koriste iWork.
Ko tek sad kreće u takav načn rada, da ne kažem kolaboracioni 😊; ima od mene apsolutnu podršku!
Upravo probao da ga updateujem i neće nešto. Probaću da ga skinem i stavim trial verziju, pa da opet probam.
Trebalo bi to da radi.
Ma oće, i ja sam updateovao više puta, jer nisam video kako treba :D
Programi se ne instaliraju više u iWork folder nego direktno u Applications, a pri tom ne briše stare verzije. Proveri /Applications folder…
Novi Pages je katastrofa. Uklonili su na desetine opcija i pretvorili relativno moćan procesor teksta u igračku koja lepo izgleda. Numbers i Keynotes ne smem da probam…
Moje lično mišljenje je da od tri programa u okviru iWork jedini koji je iole konkurentan odnosu na konkurenciju je Keynote, dok su ostala 2 inferiorna u odnosu na Microsoft pandame.
Lično mi je Keynote u nekim stvarima mnogo zgodniji i bolji od Power Point-a, iako koristim paralelno oba i tada mi je najbolje.
Pages nema šta da traži u odnosu na Word, kao ni Numbers u odnosu na Excel.
E sad, ako uzmemo u obzir cenu jednog i drugog (ali i alternativnih open source rešenje); razlika je svakako manja.
Po meni, danas je Office defakto standard i ako ne postoji problem sa finansijama i potrebna su beskompromisna rešenja za profesionalni rad nema razloga za alternativu.
Ako je potrebno nešto jeftinije rešenje, a nema se potreba za suviše komplikovanim dokumentima po meni je odlično rešenje i Open Office, ali i Apple alternative.
Na kraju, svako koristi ono što mu odgovara.
Ne radi se o iWork vs. MS. Office poređenju, već o poređenju novog i starog iWork-a. Prethodna verzija Pages je bila daleko do Word-a, ali je bila izuzetan alat. Ova nova je u bukvalnom smislu reč igračka. Praktično su desktop verziju osakatili i doveli na nivo verzije za iOS.
Ne bi me čudilo da naknadno Apple izbaci Pro verziju iWork aplikacija koje će da budu funkcionalne kao stare verzije + novo, a da ‘obične’ ostanu free.
Novi Pages je katastrofa. Uklonili su na desetine opcija i pretvorili relativno moćan procesor teksta u igračku koja lepo izgleda. Numbers i Keynotes ne smem da probam…
Pošto ja godinama svakodnevno intenzivno koristim Numbers i Pages u poslu potpuno se slažem da je novi iWork katastrofa. Napravili su lepu slikovnicu za decu u kojoj može da se šara i koja je praktično neupotrebljiva za poslovne korisnike.
Jedina dobra stvar je značajno poboljšanje brzine odziva što je inače velika boljka iWorka i to što je posle update-a ostao stari iWork a ovaj novi, tj pojedinačne aplikacije mogu da se deinstaliraju i da se nastavi po starom. Moguć je i export dokumenata kreiranih u verziji 3 u starije verzije.
Jedino objašnjenje koje mi je logično je:
RingeRaja wrote:
Ne bi me čudilo da naknadno Apple izbaci Pro verziju iWork aplikacija koje će da budu funkcionalne kao stare verzije + novo, a da ‘obične’ ostanu free.
Sumnjam, pre mi se čni da će lagano updejtima vraćati ono čega nema iz prethodne verzije. To su uradili sa Final Cut X recimo, polako su sa svakim updejtom vraćali nešto od onoga za čm se kukalo da nema.
Ako sam dobro razumeo mog kolegu Vejna iz Sidneja, uklonili su Styles inspector? To je fali. Još nisam stigao da instaliram pa ne znam.
Upravo probao da ga updateujem i neće nešto. Probaću da ga skinem i stavim trial verziju, pa da opet probam.
Trebalo bi to da radi.
Ma oće, i ja sam updateovao više puta, jer nisam video kako treba :D
Programi se ne instaliraju više u iWork folder nego direktno u Applications, a pri tom ne briše stare verzije. Proveri /Applications folder…
Nego, ako instaliram klot Mavericks, da li App Store nudi i stari i novi iWorks ili samo novi?
Ja cesto koristim pages (keynote i numbers jako retko) i ne vidim da je ova nova verzija pagesa slabija od stare. St to ne moze u novoj verziji a da si mogao u staroj?
Cak mi se i svidja redizajn aplikacije
Pozz
mislim da ne ali naravno da možeš da presnimiš stari iwork sa kompa na kojem ga još uvek imaš
Mene samo buni zašto novi iWork neće da mi otvori dokumenta koja su pravljena u staroj verziji. To bi očekivao od OpenOffica ali ne i od Apple. Zato sam jednostavno zadržao i stari iWork. Mada, malo ću bolje da pogledam Preferances na novom da vidim da li mi je nešto promaklo.