Remote kontrola iOS uređaja
Posted: 06 February 2014 01:15 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Imam iPod koji mi stoji u kolima i koji ima razbijen ekran koji ne radi: niti ima slike niti reaguje na dodir. Dok je još moglo da mu se priđe sam ga namestio na WiFi mrežu tako da sada muziku sinhronizujem tako što ga uzmem iz kola i unesem u stan, pa ga povežem na računar ili mu priđem bežično iz iTunesa.

Nešto sam menjao u officeu, promenio sam WiFi access point, tako da ne mogu više da se parkiram ispod prozora i da iPod uhvati signal.

Postoji li neki softver s kojim se može prići iOS uređaju i kontrolisati ga kao što to radim između dva računara koristeći Apple Remote Desktop ili VNC?

Naleteo sam na informaciju da postoji neki Veency na Cydii, ali kako Jailbrekaovati ovaj iPod bez ekrana? Pa i kada uspem, kako onda prići i podesiti sve što treba Cydia da koristi (adrese repozitorijuma, pokrenuti instalaciju)?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 08 February 2014 01:24 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Veency sam koristio pre 3-4 godine i radio je sasvim solidno.
Vidi da li postoji neki drukčji jailbreak tool od evasi0n-a - PwnageTool je imao opciju da ti pre-instalira jb aplikacije po izboru, ali poslednji iOS koji podržava je 5.nešto. (a izgleda da ta metoda sa custom ipsw fajlovima više ne fercera za iOS 7). Još jedan problem sa evasi0n-om je što opet moraš da pipneš evasi0n ikonicu da bi završio jb.

Razmišljam i u smeru PhoneView-a sa kojim navodno možeš da čeprkaš po disku bez jb-a, ali čni mi se da se bez jb-a vidi samo nešto osnovno, tipa folder sa fotkama, a da tek sa jb-om imaš pristup celom disku.

EDIT: Sad pogledao u opcijama PhoneView-a, bez jb-a se ne vidi ceo disk.

Post edited by: Dachaz, at: 2014/02/08 13:27

Signature 

Carnival of Flesh

Profile