< 1 2
2 of 2
Eksterni optički drajv
Posted: 02 March 2014 07:57 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Ako su pare problem, kupiš jedan WD Elements od nekoliko TB, prebaciš sve na njega i oslobodiš 3 USB porta. WD Elements eksterni diskovi su (bar u Evropi) veoma jeftini, a pouzdani su.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 02 March 2014 09:35 PM   [ # 17 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  30
Joined  2011-04-21

Hvala jos jednom na savetima. Poenta je u tome da sam iskusio problem za koji sam verovao da nije smeo da se pojavi, odnosno problem da neki eksterni uređaji ne rade uz Mac. Ako sam ja jedini koji je imao ovakve probleme, onda je najbolje da se ova priča ovde i završi.

Profile

Posted: 04 March 2014 08:35 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Ok, sorry za mašenje poente.

Meni je trenutno na stolu Samsung SE-208AB/TSBSA (napaja se iz USB porta) - radi, ne zanoveta, mada istini na volju narezao sam možda 5 diskova na njemu (koristim ga za slušanje muzike). Ranije sam imao neki ogromni eksterni rezač koji je imao samostalno napajanje i koji mi je tada radio pouzdanije i brže od Superdrive-a na tadašnjem iMac-u.

HTH

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 04 March 2014 11:06 PM   [ # 19 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-04-21

Da, za Samsung sam našao da je jedan od 5 najboljih za rad sa Mac (čak drugi na listi). Meni deluje kao problem ili u drajverima ili uticaj starije konstrukcije na vezu sa Mac. Zaista nisam nasao da je iko iskusio bilo sta slično. Moraću da probam sa nekim novijim optičkim drajvom. Možda je Adamov u pravu kada kaže da ne treba odmah trčati za Apple drajvom.

Profile

Posted: 09 March 2014 12:51 PM   [ # 20 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-04-21

REŠEN PROBLEM!

Posle svih muka, problem sam resio na oba eksterna optička drajva, tako što sam skinuo i instalirao FirmWare Update. Kod Transcdent je to išlo glatko i jednoznačno, ali kod ovog drugog su na proizvođačkom sajtu (dva sajta); za isti uređaj nuđena različta rešenja, ali ne kao opcija, i to bez jasnih uputstava i objašnjenja. Na sreću, prva opcija koju sam primenio je rešila moje probleme.

Odustajem od bilo kakve kupovine novog uređaja.

Hvala svima na dobronamernim savetima!

Profile

< 1 2
2 of 2