Prešaltao sam se na Mac pre nekog vremena i napokon obrisao fleš diskove na kojima su bili Windows 7 i Ubuntu.
Prestao sam da ih koristim i jedini OS na laptopu je Mavericks.
Međutim, pošto sam kupio LG LA660s 3D TV sa gomilom nekih funkcija koje nisam ni stigao da iskoristim, dođoh do toga da pogledam 3D film, ali ne 3D od 8 GB već BD iso od 45 giga. Instaliram Mac Blu-Ray player dobijam 2D sliku.
Prelistam forume, kažu PowerDVD na Windows-u pušta 3D BD filmove.
Isto tako mi je zbog učenja stranih jezika trebala zamena za PowerDVD, pošto taj program pušta dva titla odjednom (na vrhu i na dnu ekrana). Na Mac-u to ne postoji .
Da li je moguće da ni jedna kompanija na svetu ne može da napravi 3D BD player koji može da pusti na Mac-u 3D BD film i koja može da pusti dva titla u isto vreme?
(znam za Movist i dva srt-a ili ako se remuxuje/demuxuje BD film pa se opet mora u Windows pošto na Mac-u ne postoji program kao što je Sub2Sup tako da ta priča ne pije vodu).
Da li su u pitanju neki patenti ili Apple gura svoju iTunes priču?
Sve u svemu koliko vidim moraću opet na Windows i PowerDVD da pustim film, pa kada ne gledam da se vratim na Mac i normalan rad.
Ljut sam zbog načna na koji Apple radi pa moram da zbog jednog programa sada opet instaliram Windows, pa drajvere, pa 300 nekih gluposti da bih pogledao film.
Pozdrav!