Apple’s fastest-ever iPhone rollout continues on the following dates:
Friday, October 17: China, India and Monaco
Thursday, October 23: Israel
Friday, October 24: Czech Republic, French West Indies, Greenland, Malta, Poland, Reunion Island and South Africa
Thursday, October 30: Bahrain and Kuwait
Friday, October 31: Albania, Bosnia, Croatia, Estonia, Greece, Guam, Hungary, Iceland, Kosovo, Latvia, Lithuania, Macau, Macedonia, Mexico, Moldova, Montenegro, Serbia, South Korea, Romania, Slovakia, Slovenia, Ukraine and Thailand
Konacno. Znam da VIP nesto testira ali zar nije trebao telekom da bude glavni zastupnik? Mozda sva tri operatera? Vip i Telenor imaju valjda stranjske licence spremne?
Super je ako svi operateri budu išli sa iPhone-om.
Opet, ovo Telenorovo primanje rezervacija preko e-maila mi je neozbiljno. Kao da su i sami iznenađeni.
Dok ne vidimo cene, odn. tarifne pakete, nemamo čemu da se radujemo.
Ajd bas da vidimo dal ce ovi silni pretprodavci na ovom i na ostalim sajtovima i dalje da pricaju da cena iphona nece pasti zato sto je dosao legalno u srbiju,kad krene poplava svim modela na oglasima kao sto je sa samsungom,samo ce ljudi da spustaju cene da bi sto pre prodali,mozete vi da drzite ‘vase’ super cene al cete malo sutra da ga prodajete kao pre sto ste ga prodavali kad osvane na oglasima 15 iphona dnevno po oglasima.
Sta mislite da li će App Store uopšte moći kod nas da radi? Nešto razmišljam o ovome što se desilo sa Paypalom. Oni su morali da ukinu uslugu primanja novca, jer nije dozvoljeno po našem zakonu da rezidentni Srbije primaju novac u stranoj valuti od drugih rezidenata Srbije (ako sam dobro razumeo); a pri tome dinar nije podržan, niti će biti u skorijoj budućnosti. Zar nije ista situacija sa iTunes App Store? Svaki put kad neko iz Srbije kupi aplikaciju od developera iz Srbije, on čni upravo plaćanje u stranoj valuti (verovatno dolar). S obzirom na to da Apple (koliko mi je poznato) ne prodaje nigde iPhone, a da pri tome nema iTunes App prodavnicu, biće zanimljivo videti kakvu će akrobaciju izvesti. Teško da će podržati dinar…
Mislim da tu ne bi trebalo da bude nikakvih komplikacija. Problem sa PayPal-om je skroz druge vrste. Po našem zakonu građani Srbije ne mogu da koriste ništa drugo osim dinara za bilo kakve transakcije između sebe. Kao državljanin Srbije možeš bez problema da primaš devize od bilo kod pravnog ili fizičkog lica iz inostranstva…
Problem sa PayPalm je što po našem zakonu još nije dozvoljeno da poseduješ račun u inostranstvu. Problem sa dolaskom AppStorea nikada nije imao veze sa PayPalom. BTW, Store je bio spreman za početak za 1. jun kad je bilo i planirano, pa se MTS onda ućutao.
Što znač da kupac iz Srbije ne može da kupi aplikaciju na iTunes App Store od developera iz Srbije, osim ako Store ne koristi dinare?
Ne. Kolko ja znam ti ne plaćaš developeru direktno nego plaćaš Apple-u, a Apple posle plaća developeru. Tako da u ovom slučaju ti plaćaš stranom licu u devizama, strano lice plaća našem developeru u devizama i mirna Bačka…