Pozdrav svima,
Kupio sam polovan Macbook 2013, koji na sebi vec ima korisceni operativni sistem.
Prodavca neznam licno, samo izvrsili kupoprodaju, tako da ne dolazi u obzir da ga zovem i od njega trazim ‘Support’ pa rekoh da potrazim pomoc na forumu.
Napominjem da nemam nikakve ‘papire’ licence serijske brojeve za OS ili aplikacije instalirane na njemu.
Da predjem na stvar.
1. Posto je OS koriscen, uradio bih full reinstall, posto nemam pojma sta se sve nalazi na njemu , mozda i neki keyloggeri i ko zna sta sve. Dali je to moguce uraditi bez licence. Reinstall bih radio preko neta sa iStore-a, ali ja nemam Apple ID na koji je vezan ovaj OS ili bilo kakav serijski broj. Dali je moguce da store odbije na mi reinstalira OS?
2. Vidim da na mom mac-u postoje legalne verzije MS Office-a i Adobea, dali je moguce nekako zadrzati legalnost ovih aplikacije nakon instalacije. To jest, dali je moguce nekako izvuci serijske brojeve pa ih iskoristiti na svezoj intslaciji.
Ili mozda (cue sam da je moguce) iskopirate cele App foldere na backup pa ih samo vratiti nakon installa ?
Hvala puno
Vlada