Mail.app odjednom ne prima mejlove sa Gmail naloga
Posted: 12 July 2014 06:28 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  239
Joined  2005-10-31

Danas izvalim da mi je jedan od dva IMAP Gmail naloga odjednom postao offline u Mail.app. Par standardnih varijanti nije radilo posao, probam da pošaljem mejl i proverim da li stiže preko web interfejsa, tu je sve ok, dakle može da šalje, ali ne prima.

90% stvari koje se mogu naći po guglu tiču se nemogućnosti slanja mejla, a meni je upravo obrnuto. Pobio u keychain accessu sve, ponovo setovao, proverio ponovo passworde, probao više varijanti menjanja smtp-a, stavljao custom port 25, sve prema škrtim gugl savetima, restartovao i app i komp po milijardu puta posle svake akcije, i jebeno ništa ne radi. Dodatna fora je u tome da mi drugi IMAP gmail nalog radi najnormalnije, a ovaj glavni ne.

U pitanju je Mail 5.3 na 10.7.5. Pomagajte ako bloga™ znate, ispizdeću od ovog sranja.

Profile

Posted: 12 July 2014 11:11 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Meni se događa npr da po jedan gmail nalog bude nedostupan, ali posle kratkog vremena proradi. Caka je bila u blokiranju konekcija ka serveru od strane google-a jer mail.app za svaki nalog ponaosob otvara nivu konekciju (što je i logično 😊 ) ovo sve zbog zaštite koju ima google. E sad, gledajući ovo, da li si probao da disejbluješ sve druge gmail naloge sem tog koji pravi problem i za nekih pola sata-sat pokreneš mail.app ?

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 13 July 2014 12:59 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

proveri da li ti je vreme sinhronizovano, postavi na automatsko, Google ima zadnjih par dana nekih problema

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 13 July 2014 03:58 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-31

Probao i jedno i drugo, ne radi, bem mu miša.

Ovo je već opako smaranje, sve izbegavam da ubijem nalog i ponovo ga otvorim u Mailu, ali reklo bi se da će morati na kraju. Kao kroz maglu se sećam da mi se pre par godina desilo nešto slično, ali da je prošlo samo od sebe posle nekog restarta ili tako nešto.

Profile

Posted: 14 July 2014 09:35 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-31

Ubio nalog, napravio novi i opet neće :( jbt

edit: proradilo. iz nekog razloga sam morao ponovo da odradim onaj 2-step verification, očto se nešto tu pojebalo.

Post edited by: henrik, at: 2014/07/14 21:42

Profile