Zdravo svima,
Pre 2 dana sam kupio DELL P2414H monitor. Inace posedujem MacBook 15’’ retina late 2013. OS 10.9.4. Maverick.
Monitor sam povezao kablom od MBP-a HDMI ka monitoru u DVI. Posto se bavim grafickim i web dizajnom, kvalitet slike mi je veoma bitan i posle malo podesvanja pronadjenih na netu i dalje nemam normalnu sliku. Boje nisu kako bi trebalo da jesu, text je onako ‘fuzzy’, ikonice blurovane i tako redom. Posle jos malo istrazivanja dosao sam do toga da mnogo ljudi ima slican problem i da su ga resavali tako sto su force-ovali MBP da prepozna monitor u RGB color mode-u, jer MBP izgleda prepoznaje moj monitor kao TV i salje totalno drugi color mod. Odradio sam neku skriptu koja tera MBP da salje RGB color mode ka monitoru ali ni to nije dalo rezultata.
Ako neko zna sta moze biti resenje, molio bih da ga podeli samnom jer vec gubim zivce.
Jedno od mozda mogucis problema bi mogao biti taj kabal jer HDMI ne daje vecu rezoluciju od 1920 x 1080, mozda bi trebalo da uzmem neki konverter ? Ali na monitoru imam od ulaza samo display port, DVI port, VGA port. Ne znam da li bi mi rezolucija bila bolja ako od MBP idem preko mini display porta ka DVI ? ILI ?
Hvala unapred.
Misa_